reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

Kolki pojawiają się też z niewiadomych przyczyn. Nawet lekarze czasem nie wiedzą czemu. Np. czemu zawsze o tej samej porze dnia... Ja boję się ich straszliwie bo moja siostra miała i wiem jak darła się że wszyscy mieli ochotę uciekać z domu. I niewiele pomagało. Aż wyrosła. My Pauli kupowaliśmy espumisan bananowy w kropelkach i podawaliśmy jak zjadłam coś więcej niż białe pieczywo z szynką z indyka :/ Za rurki do pupy podziękuję ale wiem, że jakby coś i człowiek czuje się bezradny to wszystkiego spróbuje.

A co do ekomam to ja nie spotykam się z tym na codzień i nawet nie wiem o kim mówicie :D Ale mam szczęście widzę :)

reklama
moja też kolek dzięki Bogu nie miała , ale siorki zieciaki miały i bardzo pomógł infacol

jesi chodzi o te wiadra (zdaje mi się że mówicie o wiadrach do kąpieli)
to ja jestem również na nie.. anie to dziecka wszędzie nie domyjesz , bo przecież jak w tamim wiaderku wszędzie wsadzić rękę..
ani wogóle jak "usiedzi" noworodek.. który jeszcze nie siedzi!!
pół roczne dziecko rozumiem.. ale noworodek.. przecież to mu nawet główka opada w każdą stronę:baffled:

no ja wlasnie mialam na mysli Reni Jusis i je madre wywowy w DDTVN a co z niej za specjalistka? Wielka madrosc ludowa, ktora po tylu latach spiewania urodzila w koncu dziecko i zbzikowala, nie moga oni zapraszac kogos kto ma naprawde o tym pojecie dluzej niz 2 lata? Jakichs spychologow, pedagogow, a nie piosenkareczke, ktora maja za wielkie goru. Wrrr
mnie mam nadzieje, z ekolki omina, bo jak nie to bedzie to dla mnie koniec swiata...

no ja wlasnie mialam na mysli Reni Jusis i je madre wywowy w DDTVN a co z niej za specjalistka? Wielka madrosc ludowa, ktora po tylu latach spiewania urodzila w koncu dziecko i zbzikowala, nie moga oni zapraszac kogos kto ma naprawde o tym pojecie dluzej niz 2 lata? Jakichs spychologow, pedagogow, a nie piosenkareczke, ktora maja za wielkie goru. Wrrr
mnie mam nadzieje, z ekolki omina, bo jak nie to bedzie to dla mnie koniec swiata...

:-Dale się uśmiałam .. hehe myslałam ze coś chcesz wkręcić i powymyslałaś nazwy a to zwykłe przejęzyczenie:-p

co racja to racja..
prrędzej by zatrudnili eko mamę z prawdziwego zadrzenia z doświadczeniem na 4 dzieci które już wyrosły z pieluch i ona wie że było warto i dalej to ciągnie.. o a nie daj ma jeszcze maleństwo które też jest na eko..
a nie piosenkarkę bo ona sławna.. ło matko..

ja to wogołe byłam w szoku jak ona urodziła... haha

A to na czym polega EKO jak się kąpie dziecko w mleku? Oszczędza się wodę czy jak? No bo gdyby natura sama na to "wpadła" to kobiety miałyby po 10 sutków żeby wyprodukować tyle mleka, żeby dla wszystkich dzieci na kąpiel wystarczyło a nie tylko do wykarmienia. Coś czuję, że to EKO o którym piszecie to nowomoda nowobogackich i z eko ma niewiele wspólnego. Eko to dla mnie dążenie do naturalności, w zgodzie ze środowiskiem a nie promowanie swojej osoby dziwnymi wymysłami, żeby jeszcze świat nie zapomniał i pamiętał jak nową płytę się nagra...

Och jak dobrze, że ja tego nie oglądam.

No własnie, musi być z przeproszeniem dojna kobita skoro tyle mleka uciągnie że na kąpiel wystarczy:-D
Dla mnie to całe eko to kolejne lobby, po prostu mamy kasę wydawać nie na jedne rzeczy tylko na inne i tyle.

dobrze, że nie ogladam tv:-D

ale przyznam się,że to wiaderko kupiliśmy:rofl2: jak się będę bała w nim kąpać to stoi zwykła mała wanienka, w spadku dostałam;).
Ten odpowietrzacz ;) maluszka- to pewnie jeśli już nic nie pomagało to bym się skusiła.. żeby tylko mu pomóc..Dobrze, wiedzieć ,że coś takiego istnieje.Ale najpierw kosultacja lekarska- to podstawa- mamy ulicę dalej świetnego pediatrę.

jaipur- my też chcemy wiaderko, ale kupimy dopiero po zajęciach w szkole rodzenia gdzie będziemy mogli porównać z wanienką. Wszyscy znajomi którzy mają to bardzo chwalą i nie mają problemów z domyciem maluszka więc mam nadzieję że i my będziemy zadowoleni.
A ekologiczna też będę, bo teściowa na działce będzie miała marchewki i inne cuda dla młodego - z ekologicznej uprawy oczywiście :)

reklama
Do góry