reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

Jandia nie do kąpieli a o tyłka ;-) Zastanawiam się nad tym, kolka to coś strasznego, przeraźliwie krzyczące, napięte dziecko, ból, brrr... W szpitalu pielęgniarki stosowały gumowe wężyki z wielkim powodzeniem. Kateter jest bezpieczniejszy.

reklama
wiecie co , a ja jesli chodzi o kąpiel to po szpitalu wymyję dziecko bardzo porzadnie.. z Vi kazali mi tylko tak samo przemyć z mazi i wogóle na chwilkę..
a na 2 dzień pobytu w domu zobaczyłam że między kciukiem a wskazującym palcem (u obu rączek) miała w tym wgłębieniu boble krwi:baffled: myslałam ze zwymiotuję...
niby jej przemywałam pomiędzy paluszkami na te szybko jak kazali..ale żeby to dojrzeć musiałam jej mocniej rozchylić rączki,.. no i weźcie teraz tylko obmywajcie lekko dziecko...:dry:
jak już ją domyłam to później myłam tylko tak żeby przemyć z potu tylko:tak:

Hope otym nie słyszałam moja młodsza skończyła 7 lat kiedys takich wynalazków nie było:-D ale te wiaderka sa podobno bardzo wskazane przykolkach !podobno kolki maja częściej chłopcy ,ja mam dwie dziewczyny i nigdy tego nie doświadczyłam ale koleżanki mały non stop je miał i nic nie pomagało darł się jakby go ze skory obdzierali :szok:

Lepi to jest taka forma cewnika tylko wkłada się w odbyt maleństwa problem jest taki że jak ktoś nie wie jak głęboko to włożyć może poważnie uszkodzić odbyt i jelita dziecka. Osobiście odradzam jak uszkodzi się zwieracze odbytu będzie to znacznie bardziej kłopotliwe i bolesne niż kolka, a kolka powstaje wtedy kiedy dziecko przy jedzeniu nałyka się powietrza więc trzeba tylko odpowiednio karmić dziecko i pilnować aby nie łkało powietrza a powinno nie mieć kolki. Ja zakładam takie cewniki w pracy dorosłym i nie jest to dla mnie nic nowego ale nigdy nie zdecydowałabym się na założenie tego dziecku.

to ja chyba jestem jakas staroswiecka, bo mnie te wiadra przerazaja...nigdy nie wsadze dziecka do czegos takiego...teraz powiem jak babcie: kiedys takich wynalazkow nie bylo i bylo wszystko dobrze, a te eko-sprawy juz mnie dobijaja. eko-mama, eko-wiadra i eko-tetry...nie wiem ale wole jakos te tradycyjne sposoby...

jak słyszę EKOMAMA to aż mnie skręca :baffled: szczególnie w DDTV jak sie pojawia Reni to przełączam bo już nie mogę jej słuchać wg mnie jest wiele fajnych "wynalazków" np chusty do noszenia ale bez przesady żeby wszystko to na siłę stosować

reklama
Do góry