reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

ja wyparzam, ale tak gora raz w tygodniu.
co do prania to wlasnie wczoraj skonczyl nam sie ten dzidziusiowy i wlasnie zastanawiam sie nad tym czy kupic czy moze zaczac prac juz w zwyklym proszku.

reklama
My nie butelkowi. Smoczka przelewam wrzątkiem raz dziennie, czasami częściej jak gdzieś upadnie.
Ubranka piorę jeszcze w proszku dla dzieci, dlatego, że jeszcze mam proszek. Ale czytałam, że powinno prać się do pół roczku, później już w normalnym proszku, tylko płyn do płukania typu sensitive.

agacio butelki wyparzam po każdym umyciu, a ubranka piorę w proszku dla dzieci. mam "dzidziusia" i jest ok :) płynów do płukania nie stosuję na rzeczy Lenki

Agacio smoczek polewam wrzątkiem raz na dzień, chyba,że zawędruje w jakieś "podejrzane" miejsce.
Jeśli chodzi o proszek, to piorę jaśka rzeczy w proszku dla dzieci i płuczę w plyniu do płukania sensitiv tak jak Basiek:-)
a buteleczki nie mamy:)

a bo tak sobie właśnie uświadomiłam że nie wyparzam butelek tylko myję normalnie, byliśmy cycowi a później jakoś mi wyleciało z głowy że to się wyparza:zawstydzona/y::sorry: moniusia myję bardzo często bo często zostaje wyrzucony na podłogę czasem też właśnie wrzątkiem przelewam, a ubranka prałam do tej pory w loveli a ostatnio kupiłam płyn do prania dzidziuś i się zastanawiam czy by już na normalny proszek nie przejść jakiś taki sensitive właśnie?

Agacio ja butelki myję i przelewam wrzątkiem przed zrobieniem mleka. co jakiś czas wyparzam.
Ciuszki piorę w dziecięcym proszku, ale od jakiegoś czasu dosypuję troszkę naszego.
Smoka nie używamy.

reklama
prezes na wrażliwa skórkę, po zwykłym proszku ma podrażnienie, więc używamy dla wrażliwców.Ale używamy Szarego Jelenia do prania, więc nie żadnych Loveli itd. Bardzo fajnie pachnie, nie tak mdło jak te bobasowe.
butelki wyparzam jak sobie przypomnę, więc różnie.Smoka jak spadnie,chociaż czasami tylko opłuczę.

Do góry