reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
bra Vika też miała nieprzyjemny nzapach z ust i był on spowodowany serkami jakie jadła na kanapkach na śniadanie... miała 8-9 msc wtedy...
różne zoła czy dodatki , a nawet moze sam serek...
odstawiłam jej je na jakiś czas i zapach zniknął :-)
teraz czasami ma tak po jakichś obiadach , ale sporadycznie więc się nie martwię, ale pamiętam ze przejmowałam sie tak samo jak Ty,,,
może też być od ziółek w obiadach.. pietruszka, majeranek , bazylia... zwracaj uwagę na to co jej dajesz i po cxzym są zapachy
i wiadomo, że czasem człowiekowi z buzi brzudko pachnie jak zje coś o silniejszym smaku .... więc nie masz się czym martwić
mozesz też myć ząbki pastą która zabija nieprzyjemny zapach po pozostałościach z jedzenia...
różne zoła czy dodatki , a nawet moze sam serek...
odstawiłam jej je na jakiś czas i zapach zniknął :-)
teraz czasami ma tak po jakichś obiadach , ale sporadycznie więc się nie martwię, ale pamiętam ze przejmowałam sie tak samo jak Ty,,,
może też być od ziółek w obiadach.. pietruszka, majeranek , bazylia... zwracaj uwagę na to co jej dajesz i po cxzym są zapachy
i wiadomo, że czasem człowiekowi z buzi brzudko pachnie jak zje coś o silniejszym smaku .... więc nie masz się czym martwić
mozesz też myć ząbki pastą która zabija nieprzyjemny zapach po pozostałościach z jedzenia...
lwiapaszczka
Fanka BB :)
Mamusie "niepiersiowe", jakie ilości witaminy D podajecie majówczątkom?
lwiapaszczka
Też podaję jedną kapsułkę dziennie, chyba wystarczy, chociaż Lena pije bardzo mało mleka, nie przepada po prostu, dobrze, że chociaż jogurty wcina.
Żelka
Ania nic na siłe, my odciągamy torszeczke ale napewno nie do bolu w kąpieli jak się nam przypomni przy myciu siusiaczka ... długi czas wogóle nie schodził a teraz coś się zaczyna ruszać w tej kwestii - większy otworek się robi i nie sądze żeby to było dzięki naszym nieregularnym zabiegom. Moja poediatra mówiła że tak po skończeniu pół roku można już coś robić w tej kwestii, ale nic na siłe i bez wielkiej napinki .... poki co chyba jest ok.
We wszystkich ksiązkach piszą, że ptaszorek generalnie sam pzrechodzi ewolucje ale to ejst pewnie jak z 3 migdałem u jednych dzieci się wchłania u innych nie itd ...
We wszystkich ksiązkach piszą, że ptaszorek generalnie sam pzrechodzi ewolucje ale to ejst pewnie jak z 3 migdałem u jednych dzieci się wchłania u innych nie itd ...
ania mi pediatra nic takiego nie mówiła, tylko mówiła aby odchylać delikatnie w kąpieli aby umyć i nic poza tym.Samo się zrobi jak przyjdzie na to czas.
wiec Twojemu bym powiedziała, tak owszem odciągam i bym tego nie robiła
hm a moze lekarz stwierdził jakąs skłonność do stulejki?
wiec Twojemu bym powiedziała, tak owszem odciągam i bym tego nie robiła
hm a moze lekarz stwierdził jakąs skłonność do stulejki?
Ostatnia edycja:
Agniieszka
Ja ostatnio pytalam pediatre to powiedzial ze jeszcze ma czas i zeby nie ruszac, wiec nie ruszam i tyle.
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
ania86 mozesz mojego zdania nie brać pod uwage bo mam 2 dziewczynki , ale chciałam ci powiedzieć że skoro wyczytałaś że odciąganie nie jest konieczne to nie odciągaj na siłę
myslę że lekarzowi chodziło o to że jesli napletek jest "sklejony" to gromadzi się tam brudek i bakterie i chodzi o częste i dokładne wymycie siusiaka żeby nie doszło do zakażenia
(jednej osoby dziecko którą znam miało właśńie takie zapalenie/zakażenie i wylądowało w szpitalu )
także przy kąpieli mozesz mu troszkę dokładniej tam przemywać i powinno być dobrze
myslę że lekarzowi chodziło o to że jesli napletek jest "sklejony" to gromadzi się tam brudek i bakterie i chodzi o częste i dokładne wymycie siusiaka żeby nie doszło do zakażenia
(jednej osoby dziecko którą znam miało właśńie takie zapalenie/zakażenie i wylądowało w szpitalu )
także przy kąpieli mozesz mu troszkę dokładniej tam przemywać i powinno być dobrze
reklama
Podziel się: