reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

a może ta malinowa jest z jakimiś domieszkami ...w cale bym się nie zdziwiła stad ten zapach ...
Kurde musze jutro zniuchać Tymka co mu tam w paszczy śwista, bo jakoś na zapachy ustowe nie zwróciłam uwagi :zawstydzona/y:

reklama
bra Vika też miała nieprzyjemny nzapach z ust i był on spowodowany serkami jakie jadła na kanapkach na śniadanie... miała 8-9 msc wtedy...
różne zoła czy dodatki , a nawet moze sam serek...
odstawiłam jej je na jakiś czas i zapach zniknął :-)
teraz czasami ma tak po jakichś obiadach , ale sporadycznie więc się nie martwię, ale pamiętam ze przejmowałam sie tak samo jak Ty,,,

może też być od ziółek w obiadach.. pietruszka, majeranek , bazylia... zwracaj uwagę na to co jej dajesz i po cxzym są zapachy

i wiadomo, że czasem człowiekowi z buzi brzudko pachnie jak zje coś o silniejszym smaku .... więc nie masz się czym martwić
mozesz też myć ząbki pastą która zabija nieprzyjemny zapach po pozostałościach z jedzenia...:tak:

lwiapaszczko moja pediatra zaleciła 1 kapsułkę dziennie plus cebion multi, ale tego juz nie podaję, bo wydaje mi się za dużo. D jest tez w mleku przecież.

Ania nic na siłe, my odciągamy torszeczke ale napewno nie do bolu w kąpieli jak się nam przypomni przy myciu siusiaczka ... długi czas wogóle nie schodził a teraz coś się zaczyna ruszać w tej kwestii - większy otworek się robi i nie sądze żeby to było dzięki naszym nieregularnym zabiegom. Moja poediatra mówiła że tak po skończeniu pół roku można już coś robić w tej kwestii, ale nic na siłe i bez wielkiej napinki .... poki co chyba jest ok.
We wszystkich ksiązkach piszą, że ptaszorek generalnie sam pzrechodzi ewolucje :p ale to ejst pewnie jak z 3 migdałem u jednych dzieci się wchłania u innych nie itd ... :)

ania mi pediatra nic takiego nie mówiła, tylko mówiła aby odchylać delikatnie w kąpieli aby umyć i nic poza tym.Samo się zrobi jak przyjdzie na to czas.
wiec Twojemu bym powiedziała, tak owszem odciągam i bym tego nie robiła:-D

hm a moze lekarz stwierdził jakąs skłonność do stulejki?

Ostatnia edycja:
ania86 mozesz mojego zdania nie brać pod uwage bo mam 2 dziewczynki , ale chciałam ci powiedzieć że skoro wyczytałaś że odciąganie nie jest konieczne to nie odciągaj na siłę
myslę że lekarzowi chodziło o to że jesli napletek jest "sklejony" to gromadzi się tam brudek i bakterie i chodzi o częste i dokładne wymycie siusiaka żeby nie doszło do zakażenia
(jednej osoby dziecko którą znam miało właśńie takie zapalenie/zakażenie i wylądowało w szpitalu )
także przy kąpieli mozesz mu troszkę dokładniej tam przemywać i powinno być dobrze:tak:

reklama
Do góry