reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
Mój mały nawet nie chce się jeszcze obrucić na brzuszek☺a co dopiero stopki łapać ☺jak to mówią każde dziecko jest inne i na Niego przyjdzie czas☺Moj starszy synek byl predki bardzo szybko usiadł i szybko zaczął chodzić jak tylko skonczyl 10 miesięcy a braciszek jest wiekszym leniuszkiem☺

em-es-zet kaszka na pewno nie zaszkodzi a pomoże dziecku trochę przybrać :) a z wprowadzaniem nowych pokarmów to różnie piszą. Ostatnio gdzieś przeczytałam, że ilości ekspozycyjne glutenu u dzieci na piersi to trzeba wprowadzać od 4 m bo podobno jest lepiej tolerowany podczas wprowadzania z mlekiem matki i że kobiety zazwyczaj karmią do pół roku to trzeba wcześniej zacząć. Mi się wydaje, że do 6 miesiąca samo mleko wystarcza ale wprowadzać jak ktoś chce to maluszkom nie zaszkodzi ;)

To prawda z tym glutenem tylko trzeba pilnować żeby to były właśnie minimalne ilości żeby nie uszkodził jelit.

Dziewczyny kiedy dziecko powinno zauważyć że ma stopy? Kiedy zaczyna je wkładać do buzi lub sie nimi interesować? Bo albo moja jeszcze ich nie zauważyła, albo ją poprostu nie interesują :)

Piotrek się łapie za nogi i robi kołyskę ale do budzi nie wysadza i chyba nie bedzie bo jakby chciał to by wsadził.

Mój Aleks od jakiegoś czasu namiętnie ssie paluszki i wszystko co popadnie. Przyciąga moje dłonie i też wcina. Nie jest to objaw głodu bo często robi tak również po jedzeniu. Jak widzi smoczka to ma ochotę zjeść go w całości. A zawsze oszczędnie się z nim obchodziłam. Czy Wasze dzieci tez tak mają ? nie wiem czy to jakiś nowy etap i silna potrzeba ssania czy zęby mu idą czy cholera wie co ? i nie wiem, czy mam mu dawać smoczka zamiast paluszków czy niech je sobie ssie ?

Corrine mój Adaś też tak robi pytałam się pediatry czy to normalne powiedziała, że tak. Więc mój wcina. Tylko nad ranem jak się przebudza to daję mu smoka bo wkurza mnie ten odgłos mlaskania ;)

U nas to samo, wszystko wkłada do buzi. Jest to naturalne i dziecko w ten sposób poznaje otoczenie. Wkurza mnie jedynie jak ktoś daje synkowi ręce a ten wkłada je do buzi. Już zdarzyło się 2 razy jak synek włożył do swojej buzi czyjeś paluchy. Gotowałam się cała.

U nas to samo tylko mój nie toleruje smoczka a ręce pcha tak głęboko że ma często odruch wymiotny☺ Etsa też by mnie wkurzało jakby pchał mały paluchy odwiedzających nas ludzi...wrrrrr

reklama
A no to dziękuję Wam bardzo :-) od razu mi lepiej, że to nie tylko u nas ;-) mój odruch wymiotny również ma :-D z odgłosu mlaskania się jak na razie śmieję, martwiłam się jedynie, czy nie przyzwyczai się i tak mu nie zostanie :p i czy nie ma to wpływu na układ szczęki albo paluszki.

etsa, też bym się wkurzyła!

Ostatnia edycja:
Do góry