reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

reklama
em-es-zet kaszka na pewno nie zaszkodzi a pomoże dziecku trochę przybrać :) a z wprowadzaniem nowych pokarmów to różnie piszą. Ostatnio gdzieś przeczytałam, że ilości ekspozycyjne glutenu u dzieci na piersi to trzeba wprowadzać od 4 m bo podobno jest lepiej tolerowany podczas wprowadzania z mlekiem matki i że kobiety zazwyczaj karmią do pół roku to trzeba wcześniej zacząć. Mi się wydaje, że do 6 miesiąca samo mleko wystarcza ale wprowadzać jak ktoś chce to maluszkom nie zaszkodzi ;)

Ja też używam pieluch Dady i wystarczają poza porankami, kiedy nogi są w górze :-D spróbuję na noc również tych zielonych pampersów, które zachwalacie.

Mój przez pierwsze 2 miesiące przybierał po 1,5kg, później już tylko 600g, a potem w ciągu jednego tygodnia około 120g. Pediatra najpierw mówiła coś o dokarmianiu, a później kazała tylko przystawiać częściej, ponieważ pokarmu mam dużo. A ponieważ mały zacząć przesypiać całą noc, więc na śpiocha zaczęłam go karmić około północy jak idę spać. Nie wiem ile od tego czasu przytył, ale na pewno urósł :-) dzieci teraz wolniej rosną, w porównaniu z pierwszymi miesiącami. Jeśli na ważeniu będzie kiepsko to też pewnie coś będziemy dokarmiać. U mnie jest duży problem z ulewaniem i stąd może być niski przyrost.

Ja probowalam częściej go karmic,ale on nie chce...na śpiąco nie ma mowy,ze cos zje
..wiec nie mam pomyslu zeby to jakos obejsc.
..moj przez ostatnie 5 tyg.przybieral po 100/tydz. a w ostatnim tyg.teraz 0... ani grama, stąd decyzja pediatry o dokarmianiu. Rosnac rośnie a waga stanęła ehh

Ostatnia edycja:
Ja na ulewanie dodaje do mleka nutriton, sprawdził się. Raz jak mi zabrakło to dałam mleko bez niego i chlustała dalej niż widzi. Byłyśmy z tym ba USG brzucha to podobno wszystko ok, więc może to ten wiek jeszcze. Chociaż ja bym powiedziała że córka ma reflux

Dziewczyny kiedy dziecko powinno zauważyć że ma stopy? Kiedy zaczyna je wkładać do buzi lub sie nimi interesować? Bo albo moja jeszcze ich nie zauważyła, albo ją poprostu nie interesują :)

U mnie kilka tygodni temu zaczął łapać stopy, głównie na przewijaku podczas zmiany pieluchy, czekał tylko na moment aż będzie mógł je złapać. Leżąc sam nie daje rady złapać stóp, łapie się za ubranie na kolanach i podciąga :-)

em-es-zet no to faktycznie chyba nie masz wyjścia :-(

U mnie też łapie stopy. I tak jak mówiły dziewczyny- od banana do przewrotow niedaleko droga - od wczoraj juz się gibnie sama na brzeszek.
Ale wciąż tylko jęczy. Gluzenie znikło parę tygodni temu i teraz tylko z tęsknotą je wspominam. Ale nie przejmuje się. Przyjdzie na to czas. Wy też się zatem nie martwcie. A pewnego dnia dzieciaki zrobią wam niespodziankę; )

reklama
Em es zet zobaczysz jakie będzie rozbieranie po dokarmianiu. Czasami życie weryfikuje nasze plany.
Mój synek od kilku tygodni łapie stopy. Zawsze to robi jak są gole nóżki. W tym tygodniu pierwszy raz wziął do buzi duży palec u nogi.

Do góry