reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Em es zet a skąd to zapalenie się wzięło nie wiesz malutki był marudny czy raczej nie odczuwał tego mój synek tez miał kiedyś coś podobnego tylko on miał temperaturę do tego Dobrze ze pojechalas i juz lek podajesz.

A weekend tragiczna ta pogoda dobija normalnie w Trójmieście zimno i pada co chwila..

reklama
Em es zet a skąd to zapalenie się wzięło nie wiesz malutki był marudny czy raczej nie odczuwał tego mój synek tez miał kiedyś coś podobnego tylko on miał temperaturę do tego Dobrze ze pojechalas i juz lek podajesz.

A weekend tragiczna ta pogoda dobija normalnie w Trójmieście zimno i pada co chwila..

Zapalenie najprawdopodobnie od rączek, bo teraz czesto pcha do buzi, a potem ociera o buzię i oczka, dużo nie trzeba...A co chwilę mu i tak przemywam łapki,ale widocznie i tak sobie zatarl. Mój nie ma procz ropiejacego oczka innych dolegliwości

Zapalenie najprawdopodobnie od rączek, bo teraz czesto pcha do buzi, a potem ociera o buzię i oczka, dużo nie trzeba...A co chwilę mu i tak przemywam łapki,ale widocznie i tak sobie zatarl. Mój nie ma procz ropiejacego oczka innych dolegliwości

To oczywiście jedna z teorii... Bo u niemowlaków zapalenie spojówekzwiązane jest również z zaburzonym mechanizmem wydzielania łez. Bez prawidłowego nawilżania gałki ocznej nawet mikroskopijny pyłek kurzu czy ostre słońce mogą powodować reakcję zapalną. 

Współczuję borykania się z zapaleniem spojówek. To naprawdę nic miłego. Oby maluch szybko z tego wyszedł.
Ja tez się boje gdy moja córa bez przerwy pcha te brudne ręce do oczu i ust.

Corrine dziecko karmione piersią robi żółte wodnistej kupki i jak robi przy karzdym jedzeniu to jest ok. I to nie biegunka :) Jak robi raz na kilka dni tez jest ok.

Tez mam okres. Tak naprawdę to już drugi. Dostalam tak z tydzień dwa po tym jak młody zaczął przesypia ponad 6 h w nocy. Cos za cos :(

No z oczkami ewidentnie lepiej od wczoraj...Sama zastanawiam się kiedy u mnie pojawi się okres...?? JA ściagam pokarm średnio co 5-7 godzin, w nocy też raz, jak nakarmie mlodego kolo 2:30-3:00...

reklama
Em es Zet to super ze z oczkami lepiej:) Ty karmisz butelka? Mi moja malutka jakoś chyba mało je co ponad 3 godziny 90ml zresztą czasami wszystkiego nie zjada a w nocy tez ma długie przerwy powiedzmy ze je kolo 20 potem 2 i 7

Do góry