reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
Hej ja tez wczoraj bylam na wizycie :) maly ma juz 3250... Jest juz nisko i mocno napiera na szyjke ale rozwarcia brak :) mam nadzieje ze zdecyduje sie na wyjscie wczesniej bo jak bedzie rosl tak dalej to nie dam rady ;)

ja wczoraj miałam usg i waga 3200 szacowana, teraz 39 tydzień, więc lada dzień myślę, że się pojawi, bo czasami jak z córą spaceruje to odczuwam jakieś tam skurcze, jutro odbieram wynik na paciorkowca, czwartek odpoczywam, a piątek już mogę rodzić:-)

Jeszcze nie ma maja, to się nikt przed szereg nie wyrywa ;) Ja wczoraj wieczorem miałam pierwsze bolesne skurcze, póki co bardzo krótkie i nieregularne. Jutro mam KTG, zobaczymy, czy cokolwiek się zapisze.

Ja już od jakiegoś czasu mam skurcze kilka razy dziennie takie konkretne, ale myślę, że to tylko te przepowiadające... Lekarka powiedziała, że na razie nie powinnam urodzić :-D chociaż pieron wie ;-) przecież w każdej chwili może się zacząć. Z jednej strony bym już chciała, żeby pozbyć się tych wszystkich bóli i dolegliwości, a z drugiej boję się co to będzie :szok: zapomniałam się jej zapytać czy mam magnez odstawić :-/ jutro mam wizytę u drugiego lekarza to dowiem się ile mały przytył :-) moja waga coś stanęła w miejscu, czy Wam też ? od zeszłego tygodnia przybyło mi może ze 200g.

Magnez powinno się odstawić po skończeniu 37 tygodnia. Koleżance położna poradziła żeby brała Oeparol- wyciąg z wiesiołka, ponoć ułatwia poród, i biorę, 3x3 tabletki. Ja dziś tez miałam skurcze ale nieregularne, jutro wizyta.
Wyniki jakieś kiepskie mam, leukocyty we krwi i w moczu, chociaż nie czuje żadnej infekcji, to może być od paciorkowców?

Efka, a pytałaś lekarza o te maliny i olej z wiesiołka ?
Nie wiem czy paciorkowce mogą wpływać na wyniki... Wydaje mi się, że nie, bo wiele osób ma paciorkowca i o tym nie wie.

reklama
Szczerze mówiąc nie pytałam, jutro będę na wizycie to zapytam. Wkradł mi się błąd- 3x2 tabletki. A o malinach czytalam w internecie ale nie pilam tego naparu.
A koniec mi się te wyniki posypały, miałam problem z TSH, ale biore euthyrox i udawało się cala ciążę trzymać na dobrym poziomie, a tu nagle TSH wzrosło znacznie.

Do góry