reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Dziewczyny a powiedzcie mi moze wy się orientujecie... Jak sie jest na zwolnieniu ciazowym to pracodawca ponosi jakies koszty za nas typu ZUS czy cos takiego?

Beat zwolnienie ciazowe tak jak kazde inne. Czyli pierwsze 33 dni w roku placi pracodawca apóźniej przjemuje cie zus. Do tych 33 dni wliczaja sie wszytkie zwolnienia jakie mialas w calym roku. Jedynie jesli firma zatrudnia ponad 30 pracownikow to pieniadze ida z konta firmy ktora otrzymuje zwrot od zusu. A jesli jest mnie pracownikow to beposrednio zus placi na twoje konto. Wyplata jest rowna sredniej z osatnich 12 miesiecy pracy. Niezaleznie czy jesscze placona Przemek z pracodawce czy juz przez zus. I taka bedzie jiz caly czas.

reklama
Asiaf nie 30 a 20 pracowników. Co do zasady bierze się średnia z 12 mies chyba że wystąpiła zmiana np etatu albo ktoś krócej zatrudniony wtedy bierzemy krótszy okres.

Hej Dziewczyny.
Witam się po dłuższej przerwie, codziennie Was podczytywalam ale weny do pisania mi brakowało.
Ja też jestem ze Śląska, aktualnie z Mikołowa.
Jeśli chodzi o dzieciątko to mam nadzieję że wszystko ok. W poniedziałek w Katowicach będe miała badania prenatalne w GynCentrum na ul. Zelaznej, może dziewczyny z Katowic wiedza gdzie to jest?
Pozdrowionka!:-)

To jest na przeciw silesia centrum. Słyszałam że właśnie w Mikolowie super, koleżanka tam dwoje rodziła. Ja rodzilam na Bogucicach, teraz też chce tam ,bo byłam bardzo zadowolona, mimo różnych opinii na jego temat. Tym bardziej że ciążę prowadzi mi Adamczyk który tam pracuje.

Asiaf nie 30 a 20 pracowników. Co do zasady bierze się średnia z 12 mies chyba że wystąpiła zmiana np etatu albo ktoś krócej zatrudniony wtedy bierzemy krótszy okres.

Wiesz ze sie zatanawialm ile tych osob i najpierw napisalm 20 a później zmienilam na 30 bo mi sie 20 malo wydawało ?? :p
A nie wiesz jak to jest z podwyzka?? Jak dostalam podwyżke na miesiac przed L4 to mi to jakos wejdzie do średniej czy raczej tylko jako jedna 12 z ostatniej wyplaty.

Asiaf może dlatego że stan osób bierze się z 30 listopada. Jeśli to podwyżka nie premia to sumujesz całe wynagrodzenie z wynagrodzeniem za pozostałych 11 mies.

Ostatnia edycja:
Majówka jesteś z Wrocka myslalas już nad tym gdzie będziesz rodzić?

Ja będę rodzić na klinikach, mam lekarza prowadzącego z tego szpitala, co prawda za pierwszym razem też tam rodziłam i średnio byłam zadowolona ale to było osiem lat temu.

Ja już po wizycie przezierność1,2, kość nosowa jest maluszek ma 6,5cm i ogólnie ok. Nadal mam brać luteinę bo pęcherzyk wygląda jak księżyc a powinien być zaokrąglony. Zdjęcia nie wstawiam bo jest fatalne nic nie widać nawet ciężko główkę zobaczyć, jakieś do niczego mi dziś dał. Kolejna wizyta za miesiąc. Jak ja wytrzymam ten czas...

Czyli zobacze ta podwyzke po maciezynskim. A mam pytanko czy w stycznu wrocimy a 33 dni platne przez pracodawce czy jak bedziemy mialy ciaglosc L4 to bedziemy ciagle na platnosci zusu ??

reklama
Do góry