reklama
katagorka20
Fanka BB :)
Ja już czułam delikatne ruchy w 15 tyg
asiaf
Ale jest jasno zapisane ze z roku poprzedzającego złożenie wniosku.
Może w tym roku były przepisy przejściowe niewiem. Dla mnie jest jasne ze to co ujęte w przepisach to tak jak podałam.
No wlasnie nie roku poprzedzajacego tylko : " Do obliczania dochodu brany jest pod uwagę dochód z roku kalendarzowego poprzedzającego okres zasiłkowy. Okres zasiłkowy trwa od 1 listopada do 31 października następnego roku kalendarzowego, na jaki ustala się prawodo świadczeń rodzinnych."
asiaf
Ja wlasnie w 18 tyg ale sa osoby ktore moga czuc nawet po 20 tyg. Zalezy to od usadownienia sie lozyska jak i od grubosci tkanki tłuszczowej na brzuchu. No i w drugiej ciazy juz sie predzej odczuwa ruchy
Bo w drugiej juz wiesz co to
asiaf
Czyli my urodzimy w roku zasilkowym 2014/2015 a dochod bedzie brany za rok 2013. A jesli w pazdzierniku 2015 złożymy wniosek o rodzinne to wtedy podajemy dochod z roku 2014.
Dokładnie
karenm
No wlasnie nie roku poprzedzajacego tylko : " Do obliczania dochodu brany jest pod uwagę dochód z roku kalendarzowego poprzedzającego okres zasiłkowy. Okres zasiłkowy trwa od 1 listopada do 31 października następnego roku kalendarzowego, na jaki ustala się prawodo świadczeń rodzinnych."
Ok nie miałam wiec racji. Faktycznie okres zasilkowy.
reklama