reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Zapo..ja marze o kempingu...kurcze mój małż to męczy mnie o kampera...ale to chyba nierealne bo kasy jak na lekarstwo...
My już po kawce..młody zasnął na macie edukacyjnej..ale jego sen pewnie będzie trwal z 15 min bo pewnie bolące bąki go zbudzą..... kurcze kiedy to się skończy....dziecko nawet spokojnie spać nie może....

Kocham kempingi!My jezdzimy pod namioty ze znajomymi.Maz niby tez chcial kampera kupowac ale mnie sie wydaje to zupelnie nierealne.Nie mamy go gdzie stawiac i nie mamy kasy i nie ma pomyslu co z taka kobyla zrobic przez 11miesiecy,kiedy nie bedziemy na wakacjach :-D
Kawusia!Ja dzisiaj troszku odespalem.Bo jak wstalam to leb mi pekal doslownie!A teraz lepiej.Kawusie machne i jak nowonarodzona bede...

Malizna pospala ze mna.Teraz dokazuje.Zaraz ja jeszcze na mate poloze.Fajnie,ze sie nia interesuje.Mloda byla taka,ze gdzie jej nie polozylam byla szczesliwa.Malutek bardziej jest wymagajacy :-D

moj właśnie też jakiś wymagający..dokazuje i chce 100% uwagi... teraz właśnie leży na mnie i śpi...a mi kręgosłup pęka. ..was też tak boli po maliznach...?

Witam dziewczyny ,u nas dziś dość ładnie tylko malutka jakas dziś placzliwa caly dzień chce na rekach być wogle prawie nie spi no może max 20 minut.
Piszecie o wakacjach a mi się płakać chce ja w tym roku to mogę sobie po marzyc nie ma kasy po tym jak nas oszukali jeszcze bardziej musimy zacisnąć pasa .

Camel - oj boli i to bardzo i to nie po malutkiej tylko po porodzie cos mi się zrobilo ,musze do lekarza się wybrać tylko kiedy jak mój m ciągle w pracy a ja nie mam z kim malej zostawić ,nie wiem jak wy ale ja wogle nie mam czasu dla siebie zaniedbana jestem strasznie nawet nie mam czasu ani sily żeby sobie depilacje brwi zrobić czy paznokcie pomalować ,wieczorem jak malutka spi to ja jestem tak padnieta ,ze tylko prysznic i to szybki i spać i tak dzień za dniem czuje się jak prawdziwa "MAMASITA".

Cześć BABY :-):-)

Dawno tu nie pisałam, ale czytam regularnie ;-)

Ardzech ja też zaczynam budowę, na razie jestem jeszcze na etapie pozwolenia na budowę ale już mam majstrów umówionych i jeszcze przed zimą stanie nasz dom w stanie surowym, a z początkiem wiosny ruszamy z wykończeniówką i mam taki plan (mój D mówi, że nierealny :-p), żeby w sierpniu 2014 się wprowadzać.

Evi przykre to, że są tacy ludzie, kurcze że oni mogą sobie w twarz patrzeć :no::no: Mam nadzieję, że jednak odzyskacie tą kasę.

Zapo a Tobie to nie za dobrze????? Dwa razy w jedne wakacje nad morze jechać ;-);-);-) Ja chyba też pojadę, jak Paula wróci z UK to zapakuję moje dziołchy i pojadę do Ciotki do Sobieszewa :-)

Camel moja Gabryśka od kilku dni też ciągle na mnie wisi. Jak śpi na mnie to nawet godzinę a jak tylko ją odkładam to 15 minut i wyspana .... a do tego potrzebuje żeby z nią pogadać, poleżeć, pośmiać się ... ogólnie jest bardzo towarzyska a że jestem z nią w domu sama to sama muszę się nią zajmować. D jak przychodzi z pracy to jest zmęczony i pada spać a jak już wstanie to ja małą kładę spać :dry: Ale nie to żebym miała mu to za złe ... ja siedzę z małą a on pracuje (i to na 2 etaty - bo dorabia jeżdżąc autobusem więc wolę, żeby był wyspany).

Gabi strasznie płakała przy szczepieniu - pierwszy raz w swoim krótkim życiu tak bardzo płakała, że aż mi łzy w oczach się zakręciły. Ale na szczęście jak tylko wyszłyśmy z przychodni było już ok, nie gorączkowała ani nie marudziła. Mam nadzieję, że kolejnego szczepienia też nie odchoruje. Ja szczepiłam 5w1 i 26-08 kolejne na szczęście tylko jedno kłucie.
Co do pampersów to kończę paczkę 2 i właśnie dziś otworzyłam 3 żeby sprawdzić jak bardzo się różnią wielkością i stwierdziłam, że to ok 1 cm, ale jak założyłam jej tą 3 to mało się w niej nie utopiła. Chyba jutro kupię jeszcze jedną paczkę 2 ;-) Niby waży nie mało bo już 5,5 kg a ma 9 tyg.

Mdła u Ciebie to wiecznie goście ;-);-)masz dużo cierpliwości, ja chyba bym nie wytrzymała. Lubię gości ale na 2-3 dni a potem :szok::baffled::baffled::baffled:

jej...kurcze .to mój już powoli 4 na tyłek zakłada...już kupione..wypróbowane...trochę wyższe niż 3 ale nie cisną...dokończymy napoczętą pakę 3 i wio w 4....

Evi nie przejmuj się my też w tym roku zero wakacji...małż pracuje a poza tym podobnie kasy brak...malizna pochlania wszystkie oszczędności...też najczęściej jestem sama..młody oczywiście potrzebuje 100% uwagi..nie poleży nawet sam na parę minut..ja wieczorem mycie karmienie młodego spać ja szybki prysznic i w kimono....każda minuta snu na wagę złota... mam tylko nadzieje że jak będzie trochę starszy zajmie się sobą sam przez moment...ja już nie pamiętam kiedy makijaż miałam na twarzy....

Kurcze właśnie mój młodzieniec samodzielnie się obrócił z plecków na boczek.... :-)

Ostatnia edycja:
Widzę, że rozmowy nieco wakacyjne :)
Małż ma urlop do końca miesiąca i chcemy odwiedzić park jurajski w Bałtowie. Zastanawiamy się nad jakimś noclegiem, żeby niby były mini 2-dniowe wakacje.
Może macie jakieś wtyki? ;)

Witam dziewczyny ,jaka tu cisza znów o bb nikt nie pamięta wszyscy na fb a tak fajnie było sobie poczytać co u was .
Dzis malutka strasznie marudna chyba przechodzi tzw skok rozwojowy caly czas chce być na moich rekach a jak ja odkładam to ryczy ,mój kręgosłup ledwo to wytrzymuje mój m nie może patrzeć jak się mecze i zalatwil mi masaże może to cos pomoże .

Malutka nosi na razie jeszcze 2 ale już ciasnawe sa a mamy ich jeszcze z 70szt i chciałam je wykorzystać tylko nie wiem czy się uda malutka już swoje wazy i rosnie:-D jak na drożdżach :-D

Camel - gratuluje pierwszego obrotu maluszka:-).

reklama
hej dziewczynki,sorry ale niestety nie daję rady wszystkiego ogarniać więc ograniczyłam się do fb.Kacper rośnie jak na drożdżach,zdrowy i grzeczny.przemyślcie jednak wstąpienie do Fb do naszej grupy zamkniętej??

Do góry