reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Młody na spacerze wytrzymał 2 h...sukces... poznałam przy okazji następną majową mamę... ale jej synio mimo że urodził się tydzień wcześniej niż mój to straszna malizna...mój w porównaniu do niego to koń... my już po kąpaniu, cycowaniu i usypianiu...teraz młody śpi..a ja...a ja też chyba zaraz pójdę w jego ślady.... :-):-)

Aśka ale ci zazdroszczę spokojnej córy i tego spania do 9... mój budzi się o 4-5 i w dzień też 15-20 min drzemki..na spacerze też nie śpi tylko gapi się...

reklama
Aska, u mnie podobnie (w nocy wiecej śpi),ale gdy jestem wyspana,przynajmniej mam sile poskramiac starszego,bo bez chłopa jestem,więc mały się rozbestwil.

hej hej...oczywiscie nie nadrobie.Bo nie zagladalam tu z 2 miechy:zawstydzona/y: glownie na fb siedze bo tam mam dostep z komorki.
u nas dobrze.Mala juz nie taka mala ,rosnie w oczach.Zdrowa i rozwija sie jak na moje oko super! Karmiona tylko mm,bo dlugiej batalii w koncu znalezlismy mleko po ktorym brzuch nie boli,zaparc nie ma a i kupy sa zolte! Spi w nocy super np.dzisiejsza noc:zasnela o 20 obudzila sie o 7 rano,wiec spi jak stary;D
Kiedy i czy planujecie kolejne maluchy?Kto celuje ze mna w 2017??:d

obiecuje poprawe,bede zagladac czesciej...

Witam się porannie :)

Kawka wypita, czekam na mężowego, właśnie wraca autobusem ze Szklarskiej Poręby (dorabia jako kierowca) - w nocy popsuł im się autobus i mają 3h obsówy :(
Mała dała pospać do 7 ale właśnie znowu odpłynęła w leżaczku, pewnie pośpi z godzinkę :)

camel moja mała też na spacerach nie myśli o spaniu ;-) zazwyczaj trzymam ją na rękach i do tego prowadzę wózek ;-);-)

george a gdzie mężowego wywiało?? Ja też się cieszę, że mała śpi w nocy, wolę być wyspana i mieć siłę na cały dzień :)

Dziś w Wawie ładna pogoda się zapowiada .... może wyciągnę małą na długi spacer do lasu.

My na kemping :-D
Ale jeśli chodzi o wybrzeże zachodnie to z czystym sumieniem Śliwke w Mrzeżynie mogę polecić.

A na kemping pod namioty czy domek/przyczepa? :)

Aska - jeju jak szybciutko :) chciałabym też tak szybko dom wybudować :D mamy już projekt. Czekamy na pozwolenie więc niby na tym samym etapie jesteśmy, ale będzie przynajmniej rok różnicy w budowie :)
widzę, że i PolaTola na podobnym etapie jak my :)

Noelle - ja odpadam. Chyba zakończyłam produkcję dzieciów. Może gdyby ciąża trwała krócej i miała mniej nieprzyjemnych dolegliwości (zwłaszcza durne hemoroidy - niby już nie mam, ale jak robię dwójeczkę, to zawsze się boję, że zaraz znów wylezą) to może bym się skusiła...
zwłaszcza, jak karmię lub przytulam młodego - on taki maleńki, kochany, uroczy Aaaaa! niech ten stan trwa i trwa jak najdłużej! bo zbyt szybko rośnie :-p

Moja córa miała anginę 40 stopni i boję się, że zaraziła mi młodego... wczoraj gorączka, ale po zbiciu na razie się nie pojawiła ponownie. Oby już nie wróciło. Cały tydzień siedziałam z młodym w domu, ze względu na chorobę starszej, a wczoraj lekarka zabroniła spacerów z młodym przynajmniej na kilka dni. Więc lato ucieka mi między palcami :zawstydzona/y: Mila jeszcze basenu/kąpieliska/jeziora nie widziała w tym sezonie.

Ja tez na wiecej dzieci się nie pisze, choć przyznam,ze zawarlam z mężem umowę,ze jeśli przeprowadzimy się do pl,to Moze jeszcze jedno...:-)
Asia,wizytuje na wakacje w pl,mąż nas przywiózł,ale do roboty musiał wrócić.Ja obrabiam maluchy z pomocą mamy i zachłannie rzucilam się na wszystko co polskie: jedzenie, gazety,parki itp.Dobrze mi tu:-)

Witam dziewczyny ,u nas dość ładna pogoda wiec później wybieramy się na dni Cisnej czekamy tylko na m jak wróci z pracy .Moja malutka na spacerze śpi ,ale jak już dojeżdżam do bloku to się budzi ma chyba jakiś radar:-).
Tej nocy mała po raz pierwszy spała w swoim łóżeczku budziła się częściej niż w naszym łóżku kiedyś musieliśmy to zrobić później byłoby tylko gorzej (chociaż brakowało mi jej ).

Noelle - może ,może kto wie ...a może za rok??? żartuje oczywiście, ja mowie do m z następne za 10 lat dla mnie najgorsza była ciąża bo sam poród to ok i nie wspominam traumatycznie chodź trwał 12 godz .

Dziewczyny życzę miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
Geroge no to super że w PL :-):-) Ty chyba jesteś gdzieś w okolicach Wrocławia??

JA to już chyba (chyba bo nigdy w życiu nic nie jest pewne ;-)) zamykam fabrykę :-) dwoje własnych i siostra na wychowaniu raczej nam wystarczą ;-) tak że george podziwiam ;-)

ardzesh z tą budową, to sama wiesz jak jest, ja bym bardzo chciała ALE jak wyjdzie to tego nikt nie wie, mam tylko nadzieję, że szybko dostaniemy pozwolenie na budowę. Ja już tak marzę o ogrodzie, o porannej kawie na leżaku przed domem, o tym, że Gabi będzie się bawiła na bezpiecznym podwórku a nie pomiędzy blokami .... hmmmm rozmarzyłam się ;-)

Zaraz zjem obiad i ruszam w teren, szkoda marnować takiej pogody.

reklama
Witajcie :) My na weekend wyjechalismy do tesciow i milo spedzamy czas - Julek pospal w ogrodzie i dziadkowie mogli sie wnukiem nacieszyc. Wczoraj do restauracji zabral mnie A i moglismy pogadac o *******ach a nie koniecznie o kupkach Mlodego ;) W piatek za to Maly poszedl z nami na grilla do znajomych i spal caly czas - do 1:30! :)

Ardesh, Aska - tak ja tez buduje :) Tylko jestem juz na etapie deweloperskim (prawie). Ale w tym roku nie zrobilismy NIC w domu - caly czas myslimy ze jeszcze w tym roku cos nam sie uda ruszyc ale na mysleniu sie konczy ;) Mamy teraz inne sprawy na glowie. Ale pojechalimy juz z Mlodym do domu i pokazalam mu jego pokoj :)

W kolejnym tygodniu moj A ma urlop 2 tyg i zastanawiamy sie gdzie pojechac... Pewnie stanie na Mazurach bo blizej niz morze choc ja juz tak dawno nad morzem nie bylam ze marzy mi sie strasznie!!!!

Do góry