reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Noelle olej tesciowa.Poloz sie z dzidziolem do lozka na caly dzien.Wyluzuj sie.Przystawiaj tak czesto jak chce.Bedzie dobrze :-) A juz z cala pewnoscia nie bedzie gorzej ;-) Przynajmniej bedziesz miala chwile spokoju!

reklama
rany, leje i leje i leje....
Noelle
- okres? wow!:szok: to też na pewno wina teściowej;-)

wiolonczela - Łucji przeważnie wystarcza jedna pierś, ale czasem druga idzie w obroty. Ja znów czytałam w mądrej książce, żeby podawać obie, jeśli dziecko chce.

hej!

Noelle, dzięki za info o nawale pokarmu w cycuszkach, bo mi też się przydadzą te wskazówki:-)
mnie zaczyna coś jedna pierś boleć, ale nie mam guzów=zatorów, wiec nie wiem o co chodzi...:baffled: ale kapusta już w lodówce:-) zobaczymy

moja teściowa była pół dnia w sobotę i teraz mam co najmniej miesiąc-dwa spokoju:happy:

Mdła,
moje dziecię też ulewa, ale nie pawiuje na szczęście:eek: zalecenia położnej i pediatry, podnieść materac w główce żeby w trakcie spania nie wracało jedzenie, a i jeszcze przed jedzeniem położyć na brzuszku żeby popracowało maleństwo jelitkami, no i wziąć na ręce żeby sprowokować odbicie przed jedzeniem, to tyle wiem, chociaż u mnie to na nic się zdaje bo Bąbel je zachłannie, więc żadne sposoby na niego nie działają:sorry:

miłego dnia!

Edyta skoro piszesz że bez różnicy zachowuje się mały ( w zależności od tego czy go dokarmiasz, czy nie) to sama widzisz, że Twoje mleko jest wartościowe, poprostu dziecko to mały ssak i jak mu proponujesz to będzie ssał , tak mi to bynajmniej tłumaczyli w szpitalu.

odciągania tez nie polecali,bo i po co, skoro dziecko pije , nabiera wagi, to znaczy ,że się najada i niepotrzebnie zwiększać laktację i prowokować nawały.

Na nawał najlepsze dziecko , niech pije, no i kapusta , nawał dosc szybko mija, o ile nie będzie się ściągać mleka. Karmienie jest fajnie , ale cholernie obciążające kobietę, no i początkowo mega bolesne. W szpitalu pani doktor na moją prosbę o jakąs pomoc stwierdziła, że to boli i trzeba zacisnąć zęby. Dziecko mi w pierwszej dobie w domu samą krwią ulało ( oczywiście ja zawał, bo nie wpadłam w pierwszej chwili na to , że to od cycków), zadzwoniłam do poradni laktacyjnej , pani zaleciła kapturek , ewentualnie laktator , ja natomiast tej nocy poprostu nie karmiłam , dałam dziecku mm , a piersi smarowałam co chwilę nagietkową maścią i się wygoiło przez noc , ok 9 godz przerwy dla cycków. Teraz narazie problemów brak , na szczęscie, choć piersi czasami flakowate, ale przybiera aż za dużo zdaniem pediatry więc mam nadzieję, ze sie najada.
Mleka nie odciągam , bo tego nie znoszę i w zasadzie mało mi go wtedy leci.

Noelle pociesze Cię ja mam tesciową piętro niżej i prawie codziennie rano nalot , a to z lubczykiem do zupy, a ta ze słodką bułeczką dla córki itd, wkurza mnie to, ale moja tesciowa jest do wytrzymania

Noelle jak chcesz karmić piersią, to podawanie tego mleka modyfikowanego może Ci trochę w tym przeszkadzac, może nakręć sobie laktację laktatorem jak masz z nią problem, fajne są takie profesjonalne maszyny do wypożyczenia w szpitalu, miałam taka przy pierwszej córce, albo podawaj tylko piers, nawet jakby to miało być co godzinę albo się tym nie przejmuj, dzieci na mm lepiej spią:)

Ostatnia edycja:
Ulewanie ulewaniem ale kto to widzial zeby tyle jesc?! U nas nie ma tego problemu po ulozeniu w lozeczku-przewaznie tresc zoladka zdobi moja bluzke :baffled: Bo trzymam ja w pionie az odbije.A Maly Glod najada sie tak,ze jak ma czkawke to jej bulgocze w gardle :sorry: W pierwszym miesiacu przybrala,bagatela, 1340g!Dla mnie to szok-Mloda przybierala 500-600g miesiecznie.:sorry:Rekordem bylo 720g...

Noelle dasz rade!Brrrr...okres?To juz tak blisko?

Nareszcie slonce! 3 dzien bez deszczu-tzn. wczoraj byl przelotny ale nie zaliczam bo nie lalo caly dzien!'Pod koniec tygodnia ma przyjsc nareszcie lato :-D

Edyta fakt-niektore dzieci wiecej inne mniej jedza.Mnie sie trafil Maly Glod i w ciagu dnia nie zdarzylo jej sie jeszcze przespac 3h bez jedzenia.Cytryn madrze prawi-nie ma "malo wartosciowego" mleka!Mleko zmienia sklad i kalorycznosc(na noc tlustsze jest).Z czasem wszystki potwory sie unormuja :)

Ostatnia edycja:
Mój też ulewa, czasami wymiotuje mlekiem, krztusi się, co przyprawia mnie o zawał , szczególnie jak mam z nim jechać samochodem i też przybrał prawie 1,5 kg w miesiąc . Fajnie tak na poczatku widziec jak te dzieci rosną w oczach. A i miałam się pochwalić mój dzisiaj z otwartymi oczami pierwszy raz się do mnie uśmiechnął.

Tu mądry artykuł z BB!!!!!!! O laktacji! Naprawdę REWELACYJNY!

Karmienie piersią. Trochę prawd, trochę mitów - BabyBoom

Kurnaaaaaa, coś miałam mówić. A, Mdła, wczoraj myślałam, gdzie się do cholery podziewasz! Ale Cię wywołałam myślami :-D

Ja dziś pierwszy raz na noc sama z Buddą, bo W. zaczął pracę w nowym miejscu i ma czterotygodniowe szkolenie i tak będzie biegać raz na rano, raz na noc (od 18 do 2). Właściwie mam zero stresu, bo Budda jest na tyle bezproblemowy, że nie robi cyrków, poczytam, pooglądam Kardashianów (Kim! <3 :laugh2:), może jakieś babskie pierdoły dla odmiany... Yeaaahhhh :cool:

Noelle, okres masakra, nie sądziłam że tak szybko może się pojawić :szok:

"Kobiety karmiące naturalnie nie mają miesiączki przez około 20 tygodni po porodzie. Kobiety, które nie karmią piersią, mogą się spodziewać miesiączki już po połowie tego czasu." :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry