reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Citrus, Zapominajka to ja pisałam o 7-5-3 bo właśnie tą metodą odciagam od początku. Wcześniej jak maly jadl cyca ładnie to odciągałam co 12h po te 400 ml a teraz ociagam co 2,5-3h z przerwą między 22 a 6 rano. I jak już się wyregulowała laktacja to przy jednym ociąganiu tą metodą udoję 250 ml za każdym razem.
Jeszcze żeby ładne mleczko było i młody nie miał kolek (koperek w składzie) to piję tą herbatkę Herbapolu 2x dziennie.

Nia już o tym myślałam ale tutaj raczej niestety nie chodzi o kształ "elementu" do ssania a o sam fakt że trzeba innaczej ssać :confused2: ale chyba w poniedziałek kupie takie kapturki i spróbuje ...

ALG ty z tego co pamietam kupowałaś smoczki i butelki LOVI? Zadowolona jesteś? Używałaś już? Bo ja zastanawiam się nad smoczkami dla Ady a te z LOVI śliczne są, narazie jej AVENT przypasował bo TT w ogóle nie chciała:-)

Wpadam w wolnej chwili obowiazki mnie przerastaja :-( ale powoli zaczynamy sobie radzic .Troche czytam jak mi sie uda ;-) .
moje dziecie usypa z komorka :-D:-D tak tak hehe musze mu wlaczac muzyke i glaskac go czule po glowce bo nie usnie no masakra .

A ile jeszcze 2w1 ? ja caly czas trzymam za wszystkie&&&&&&&

Evi ale to już niedługo, trzymaj się dzielnie :)
PolaTola przynajmniej nam te skurcze jakoś na szyjkę działają, więc może w końcu się uda :-)

Zapominajka, to polega na tym, że odciągasz na zmianę z piersi. 7 minut prawa, 7 lewa, 5 prawa, 5 lewa, 3 prawa i 3 lewa. W sumie 30 minut na jedno odciąganie. To, jak czytałam, świetnie podkręca laktację, jeśli się co 2h sumiennie przestrzega, u nas w szpitalu położne zalecały na pobudzenie.
Citrus, Zapominajka to ja pisałam o 7-5-3 bo właśnie tą metodą odciagam od początku. Wcześniej jak maly jadl cyca ładnie to odciągałam co 12h po te 400 ml a teraz ociagam co 2,5-3h z przerwą między 22 a 6 rano. I jak już się wyregulowała laktacja to przy jednym ociąganiu tą metodą udoję 250 ml za każdym razem.
Jeszcze żeby ładne mleczko było i młody nie miał kolek (koperek w składzie) to piję tą herbatkę Herbapolu 2x dziennie.
warte zapamiętania na przyszłość :)

ciekawe jaka dzisiaj będzie noc, 28 mój termin z @, heh...
za pozostałe dwupaki &&&&&&

Ostatnia edycja:
Wszystkiego naj naj z okazji Dnia Matki wszystkim rozpakowanym i nierozpakowanym , a co!! ;)

kolorowa - gratulacje!!! Mam nadzieje ze w wolnej chwili opiszesz swoj porod bo ciekawa jestem dlaczego cc i skad 9 pkt

evi - kciuki za szybki porod!!!! A moze juz tulisz maluszka?? :)

w dwupaku jeszcze oprocz mnie Elsa i joasia tylko, prawda?
napiszcie prosze co u Sembo bo ja nie jestem na fb :( Dzieki z gory ;)

PolkaTolka zawsze o mnie zapominasz :-p:-) ja tez podzielam los oczekujących na "tą" chwilę.
Dziś o 3 obudzilam sie i juz spac nie moglam. A o 4 juz myslalam zeby meza budzic bo myslalam ze zaczynam rodzic. po wizycie w toalecie mialam mokre majtki :szok: i skurcze zaczely atakowac, takie lekko bolace. pomyslalam, ze dzis uda sie :) ale kurka przeszło. teraz kawke pije...
i chyba dzis wreszcie łóżeczko dziecku złoże. może czeka na to, żeby wszystko bylo przygotowane na jego przyjscie? ;-)
sembo nie daje znac... nie wiemy co sie dzieje :(

eklerka - mialam nazwac starsza core Nadia. Ale matkę aż trzepało ze złości, że to ruskie imie, a ruscy tyle krzywdy nam zrobili... pozniej zmiana byla na Natalię, ale to tez ruskie.... w koncu ustalilam po cichu z mezem ze bedzie Milena i wszyscy dowiedza sie po narodzinach. ponoc nie podobalo sie mojej mamie, ale moj brat przeczytal jej pochodzenie imienia, ze słowianskie wiec troche odpuscila. a teraz ja boli, ze nawet plci jej nie chce powiedziec. bo kolezanki pytaja a ona nie wie... jak to wygada? :crazy:

Ech... Dobra decyzja ws. imieni, brawo! Już to kiedyś pisałam :)))

Łaaaaaa, dopiero wstałam! Po karmieniu o szóstej znów zasnęłam i chyba w końcu się wyspałam całkowicie :D

reklama
Ardzesh - przepraszam!!! ;) Ja nie spie od 6 przez skurcze, a po imprezie wrocilismy o 2 do domu. Ale skurcze slabe i nieregularne. Mojego obudzilam na poranny sex ;) moze to pomoze rozkrecic akcje porodowa!! ;) i nawet bylo przyjemnie ;)

Wstaje zaraz bo glodna jestem... Oby dzisiaj rozkrecilo sie!!!
Za wszystkie nierozpakowane kciuki mocno zaciskam (juz nie wymieniam po nicku zeby nikogo nie pominac i tym samym nie urazic) :D

Do góry