reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Citrus, Zapominajka to ja pisałam o 7-5-3 bo właśnie tą metodą odciagam od początku. Wcześniej jak maly jadl cyca ładnie to odciągałam co 12h po te 400 ml a teraz ociagam co 2,5-3h z przerwą między 22 a 6 rano. I jak już się wyregulowała laktacja to przy jednym ociąganiu tą metodą udoję 250 ml za każdym razem.
Jeszcze żeby ładne mleczko było i młody nie miał kolek (koperek w składzie) to piję tą herbatkę Herbapolu 2x dziennie.

Nia już o tym myślałam ale tutaj raczej niestety nie chodzi o kształ "elementu" do ssania a o sam fakt że trzeba innaczej ssać :confused2: ale chyba w poniedziałek kupie takie kapturki i spróbuje ...

ALG ty z tego co pamietam kupowałaś smoczki i butelki LOVI? Zadowolona jesteś? Używałaś już? Bo ja zastanawiam się nad smoczkami dla Ady a te z LOVI śliczne są, narazie jej AVENT przypasował bo TT w ogóle nie chciała:-)

Wpadam w wolnej chwili obowiazki mnie przerastaja :-( ale powoli zaczynamy sobie radzic .Troche czytam jak mi sie uda ;-) .
moje dziecie usypa z komorka :-D:-D tak tak hehe musze mu wlaczac muzyke i glaskac go czule po glowce bo nie usnie no masakra .

A ile jeszcze 2w1 ? ja caly czas trzymam za wszystkie&&&&&&&

Evi ale to już niedługo, trzymaj się dzielnie :)
PolaTola przynajmniej nam te skurcze jakoś na szyjkę działają, więc może w końcu się uda :-)

Zapominajka, to polega na tym, że odciągasz na zmianę z piersi. 7 minut prawa, 7 lewa, 5 prawa, 5 lewa, 3 prawa i 3 lewa. W sumie 30 minut na jedno odciąganie. To, jak czytałam, świetnie podkręca laktację, jeśli się co 2h sumiennie przestrzega, u nas w szpitalu położne zalecały na pobudzenie.
Citrus, Zapominajka to ja pisałam o 7-5-3 bo właśnie tą metodą odciagam od początku. Wcześniej jak maly jadl cyca ładnie to odciągałam co 12h po te 400 ml a teraz ociagam co 2,5-3h z przerwą między 22 a 6 rano. I jak już się wyregulowała laktacja to przy jednym ociąganiu tą metodą udoję 250 ml za każdym razem.
Jeszcze żeby ładne mleczko było i młody nie miał kolek (koperek w składzie) to piję tą herbatkę Herbapolu 2x dziennie.
warte zapamiętania na przyszłość :)

ciekawe jaka dzisiaj będzie noc, 28 mój termin z @, heh...
za pozostałe dwupaki &&&&&&

Ostatnia edycja:
Wszystkiego naj naj z okazji Dnia Matki wszystkim rozpakowanym i nierozpakowanym , a co!! ;)

kolorowa - gratulacje!!! Mam nadzieje ze w wolnej chwili opiszesz swoj porod bo ciekawa jestem dlaczego cc i skad 9 pkt

evi - kciuki za szybki porod!!!! A moze juz tulisz maluszka?? :)

w dwupaku jeszcze oprocz mnie Elsa i joasia tylko, prawda?
napiszcie prosze co u Sembo bo ja nie jestem na fb :( Dzieki z gory ;)

PolkaTolka zawsze o mnie zapominasz :-p:-) ja tez podzielam los oczekujących na "tą" chwilę.
Dziś o 3 obudzilam sie i juz spac nie moglam. A o 4 juz myslalam zeby meza budzic bo myslalam ze zaczynam rodzic. po wizycie w toalecie mialam mokre majtki :szok: i skurcze zaczely atakowac, takie lekko bolace. pomyslalam, ze dzis uda sie :) ale kurka przeszło. teraz kawke pije...
i chyba dzis wreszcie łóżeczko dziecku złoże. może czeka na to, żeby wszystko bylo przygotowane na jego przyjscie? ;-)
sembo nie daje znac... nie wiemy co sie dzieje :(

eklerka - mialam nazwac starsza core Nadia. Ale matkę aż trzepało ze złości, że to ruskie imie, a ruscy tyle krzywdy nam zrobili... pozniej zmiana byla na Natalię, ale to tez ruskie.... w koncu ustalilam po cichu z mezem ze bedzie Milena i wszyscy dowiedza sie po narodzinach. ponoc nie podobalo sie mojej mamie, ale moj brat przeczytal jej pochodzenie imienia, ze słowianskie wiec troche odpuscila. a teraz ja boli, ze nawet plci jej nie chce powiedziec. bo kolezanki pytaja a ona nie wie... jak to wygada? :crazy:

Ech... Dobra decyzja ws. imieni, brawo! Już to kiedyś pisałam :)))

Łaaaaaa, dopiero wstałam! Po karmieniu o szóstej znów zasnęłam i chyba w końcu się wyspałam całkowicie :D

reklama
Ardzesh - przepraszam!!! ;) Ja nie spie od 6 przez skurcze, a po imprezie wrocilismy o 2 do domu. Ale skurcze slabe i nieregularne. Mojego obudzilam na poranny sex ;) moze to pomoze rozkrecic akcje porodowa!! ;) i nawet bylo przyjemnie ;)

Wstaje zaraz bo glodna jestem... Oby dzisiaj rozkrecilo sie!!!
Za wszystkie nierozpakowane kciuki mocno zaciskam (juz nie wymieniam po nicku zeby nikogo nie pominac i tym samym nie urazic) :D

Do góry