reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Kamila trzymam kciuki za kontrakcje :p
Kurde jak ja bym miała chociaż pół skurczu to bym się cieszyła jak głupia, a mnie tylko spojenie łonowe boli jak pieron nieziemski. Boje się że w takim tempie to w czerwcu urodzę ;//
Ja pożarłam ananasa, taki pyszny, soczysty, tylko po obraniu cały kosz mi odpadkami zawalił.
Miałam iść czytać na ogród ale słonko się spitoliło ;/
Chyba z tego wszystkiego dziś tylko żurek będzie nie mam jakoś weny na gotowanie dziś.

Mam wrażenie że schudłam w 9 miesiącu... Wiadomo że nie z brzucha ale reszta ciała mi się jakaś mniejsza wydaje... a może po prostu się już przyzwyczaiłam?

reklama
Kamila widze ze jako kolejna na porodowke sie szykujesz:-)

Magart ja tez juz nie mam sily na chodzenie w tej ciazy i chce juz rodzic.u mnie dochodzi jeszcze to z dnia na dzien maly jest coraz wiekszy i trudniej mi bedzie go urodzic a boje sie cc ja jasny pierun:no:

Citrus przeciez zawsze ktoras napisze co i jak u ciebie wiec sie nie martw;-)

Kora straszne ze dopiero teraz ci o tym obojczyku powiedzieli:szok:wspolczuje zoltaczki i trzymam mocno kciuki zeby szybko mu przeszlo:tak:

No, tylko kuźwa jak się sama pójdę rozpakować, to nie będzie komu napisać, bo każdy albo cycem zajęty, albo śpi, albo cokolwiek :-D

Wiem! Sama sobie stuknę post między jednym, a drugim partym :-D
Kochana ty zmykaj rodzic bo na ciebie kolej :-D:-D ,ja jak tu wchodze to patrze czy juz maly cytrynek jest czy nie :-D ....
Wpadam sie pochwalic weszlam w pory z przed ciazy jupiii:tak: troche brzuszka jest ale to szybko ucieknie za tydzien rowerk i po flaku :-D ....
Mam pytanie do dziewczyn ,ktore juz po ,bola was biodra? bo mnie tak bola jak by mi ktos mlotkiem pukal dzien wczesniej :szok:

ja przed chwila przytachałam z biedry ananasa i będę wcinać,mam mega ochotę od kilku dni:))))
Ostatnio tak mi narobiłyście smaka na ananasa, że będąc w Carrefour kupiłam go za ponad 10 zł a wiedziałam, że ostatnio był tańszy w biedronie, ale już mi się nie chciało lecieć tam i bałam się, że może już ich nie być i będę musiała wracać. Kupiłam. Zjadłam pół a na drugi dzień w biedronie zobaczyłam za ok 4,50 zł :p No trudno się mówi. Nie mam zachcianek ciążowych to przynajmniej ananasa za fortunę se zafundowałam ;)
Kamila - fajnie, że masz regularne, ale jak nie chcesz rodzić w szpitalu 30 godzin to poczekaj jeszcze w domu :> zjedz coś kobieto, bo będziesz potrzebować DUŻO sił na parte. Pamiętaj, że to wysiłek porównywany z przebiegnięciem maratonu :D Nie bez powodu nie można później wstawać przez min 6 godzin (nawet jeśli wydaje Ci się, że masz mnóstwo sił to wstajesz i.... mdlejesz!)
Kinga - ale fajowo, że mieścisz się w stare portki!! Ja po Milenie dopiero po 3 nawet 4 miesiącach weszłam! A ból bioder to pewnie efekt schodzenia się (wracasz do starej figurki)

Sembo u mnie dziś a'la strogonow...i na jutro makaron w sosie serowym z pieczarkami i pulpetami,przepisy biorę z reklam bo moja głowa się wypaliła kulinarnie póki co...obiad zrobiłam też na jutro,bo wypuszczam się na miasto i mogę nie zdążyć zrobić po powrocie...
ardzesh pytasz o te skurcze w gardle? ja w pierwszej ciąży też nic takiego nie miałam,a w tej od połowy ciąży,najpierw ucisk w gardle a dopiero brzuch mi twardnieje,czasami brzucha nie czuję tylko gardło ,ale dotykam brzuch i faktycznie kamień...skoro kilka z nas tak ma to widocznie to normalne:eek:

jejuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

jaki ten ananas boski!!! zaraz całego pochłonę!!!

ale normalnie mnie zgięło przed chwilą... kimałam godzinkę, obudziło mnie ściganie to toalety. Wstałam szybko żeby zdążyć (czyści mnie dziś od rana), siadłam na kiblu i tak mnie z bólu zgięło że aż krzyknęłam!:szok:

reklama
nanulika- skurcz??
Ja po wizycie. U mojej gin badanie usg trwa 3 min a cała wizyta może 10( z wypisaniem papierkow). Zrobili oprócz tego KTG- żadnych skurczy- więc nawet nie raczyła mnie przebadać :wściekła/y:Przypuszczalna waga dziecka to 2500. Powiedziala, że według usg- ciąże przenoszę. OBY NIE:no::no:
Więc chrzanić takie badania:baffled::baffled::crazy:
8 maja ide do innego. pier........le:eek:
ALG- moje gratulacje:-):-):-)

Acha miałam was pytać- jak to jest- mozna mieć zrobione pazury do porodu czy nie? chodzi mi o delikatny French. bo nie mówie o kolorach.

Ostatnia edycja:
Do góry