reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Dzien dobry :-)
Podczas wczorajszego maratonu po miescie dostalam strasznie bolesnego skurczu...na srodku przejscia dla pieszych!Jak mnie zgielo i zlapalam sie za brzuch to kierowcy mieli miny nietegie(ja zapewne tez-nie ma co sie oszukiwac :-)) a moj maz zbaranial.Dobrze,ze nie bylam sama bo bym nie zlazla z tej ulicy az by sie ten skurcz nie skonczyl.Po 2 godzinach takich akcji pojechalismy na IP zobaczyc co sie dzieje.Oczywiscie dojezdzajac juz bylo spokojniej :-D Podlaczyli mnie pod ktg,zrobili badania i puscili do domu.Skurcze niby dochodzily do 137-8% ale ja je czulam jako zwykle spinanie sie brzucha,bez bolu.Stale napiecie brzucha na poziomie 50-60%(tego tez nie czuje).Szyjka na wylocie rozwarta calkiem i gotowa a od wewnetrznej tylko na 1 palec :-D Polozna i lekarka spodziewaly sie zobaczyc mnie w nocy.A ja po dniu pelnym wrazen padlam jak niezywa i tylko 3 razy mialam na tyle mocny skurcz zeby mnie obudzil.Hahaha...I powiem Wam calkiem szczerze,ze teraz to ja juz naprawde chce urodzic.Bo jak przepowiadajace maja byc tak silne to ja to p***e i ja tak nie chce.:-D W pierwszej ciazy tak nie bylo i ja protestuje.Poza tym nie wiem teraz jak mam sie zachowac bo one powiedzialy,ze jak sie zacznie to szybko jechac bo szyjka ma juz tylko 1/3 pracy do wykonania...:sorry:

To tak o wczorajszych przygodach.Dzisiaj jest ok.Oczywiscie brzuchol sie stawia ale na to uwagi nie zamierzam zwracac :dry: W kazdym razie dzisiaj szoruje lazienki-to juz wczesniej planowalam.Nie zeby wywolawczo :-)

Szparagi jem na roznoraki sposob:z sosem holenderskim(straszliwie kaloryczne ale dobre niestety),z bulka i maslem,po prostu z wody z odrobina masla lub oliwy dobrej jakosci,w zupie,robie risotto,dodaje do makaronow...Po prostu uwielbiam szparagi-ale metody Citrusowej nie probowalam wiec nadchodzi czas zeby to zmienic! :-) A te z zalewy jakos mi nie podchodza.S takie rozpadajace sie a powinny byc(subiektywnie,oczywiscie) jedrne i miesiste.
Wczoraj przed wyjsciem zjadlam pol kilo przepysznych truskawek!Takich prawdziwych-miesistych wlasnie!Dzis na sniadanie pol melona.Ananasiara tez jestem.I jem az mi mordy nie wypali :-D Tez srodka nie wycinam.
Czas na kawusie...

Ostatnia edycja:
reklama
Anetka prawdopodobnie to skurcze przepowiadające, licz jak często się pojawiają, najlepiej weź sobie magnez i nospę. jeśli nie pomoże i skurcze będą się nasilały to w drogę do szpitala na ktg. Trzymam kciuki :)

Kolorowa niestety Ci nie pomogę bo nie odczuwam takich bóli po nocnych wędrówkach do toalety a zaliczam ich dosyć sporo każdej nocki.
Twoja mama miała 4 cc wow silna kobieta :)

Nia slodki Twój synek, fajnie że przygotowałaś go na nadejście nowego członka rodziny, że nie czuję zazdrości.
Ja dziś znów mam w planach narobić kilometrów może moje dziecko zdecyduje się szybciej przyjść na świat :p

jesli brzuch twardnieje i bol z brzucha promieniuje na kregoslup to wyglada to na skurcze, co 15 minut to juz dosyc regularnie... masz nadal te skurcze? jesli sa coraz czestsze i bardziej bolesne to pojechalabym do szpitala
teraz czuję tylko ból brzucha jak na @ i jest twardy. Wizyte mam dziś o 16 i tak myśle, żeby poczekać co gin powie. Sama nie wiem...

cześć słoneczka :happy:

Od rana 20 stopni. Obawiam się najgorszego - po zimie od razu lato. Nie znoszę upałów:no:

anetka - myślę, że jeśli nie będzie mocno bolało, to spokojnie poczekaj do wizyty, najwyżej miej torbę szpitalną w pogotowiu:tak:
Co do skurczy, to ja sama jestem zielona, mimo przebytego porodu, bo u mnie skurcze były wywoływane 9 godzin oksytocyną i skupiły się tylko w kręgosłupie.

teraz czuję tylko ból brzucha jak na @ i jest twardy. Wizyte mam dziś o 16 i tak myśle, żeby poczekać co gin powie. Sama nie wiem...

jesli skurcze ustaly to mozesz poczekac skoro masz wizyte o 16 wtedy lekarz zdecyduje co i jak, jak sie juz naprawde zacznie to raczej nie ustaja tylko sa coraz czestsze i coraz mocniejsze

Framama twój to chociaż ma powód żeby do lekarza nie iść, mój był raz przy okazji pierwszej ciąży i stwierdził że nuda i nie chodzi bo mu się nie chce i tyle, nawet na 3d nie poszedł :/ byłam taka zła że przez mc nie powiedziałam mu że to dziewczynka będzie....

Anetka jakby sie rozkrecilo to lepiej sprawdzic co sie dzeje.A jak beda co 15 min to spokojnie mozesz czekac.
Na SR nam polozne mowily zawsze,ze jechac jak skurcze beda tak co 10 a nawet 5 minut,polezalysmy i nie przeszlo,przeszlysmy "probe wody" czyli pol godz. rysznic/kapiel.Do tego lekarz zalecal wziac no-spe i magnez,tak jak dziewczyny pisza.Sprobuj-jak samo przejdzie to nie ma sie czym martwic!

Nia moja tez tak czeka na siostre.Myslisz,ze jak juz male bedzie w domu to im nie przejdzie?Kolezanka przygotowywala corke,opowiadala co sie bedzie dzialo,N sie cieszyla bardzo a pozniej urodzila sie jej siostra-terrorystka mala i padlo pytanie czy nie da sie jej spowrotem do brzucha zapakowac :-D

Nie tylko te wizyty i USG.W ogole mam wrazenie ze moj pierwsza ciaze przezywal bardziej,mocniej sie interesowal,gadal d brzucha,przytulal,calowal...A teraz jakos tak niemrawo z tym wszystkim.Ale jak sie zaczelo dziac(czyli te nieszczesne moje przepowiednie wszystkie) to chodzi jak skowronek.Tlumaczy,ze on chce stwora malego na rece wziac.I pepowine przeciac i powiedziec jej pare slow na start.
A wspolny porod? Przeciez sie sama w to nie wpakowalam,to czemu mam przez to sama przechodzic? Cale szczescie juz raz sie sprawdzil i tym razem tez na niego licze.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja już też miałam skurcze raz w nocy, co 10 min po 1,5 minuty, dokładnie tak jak opisałaś ale rano wstałam i do dziś jestem w dwupaku więc jeśli ustały to raczej przepowiadające był ;)))

Do góry