reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Na grypę też nigdy się nie szczepiłam :)
nie wiem ile kosztują te szczepionki teraz, ale jakoś nie przypominam sobie, żeby mnie bolał wydatek na tą szczepionkę. Ale może już nie pamiętam :)
Póki nie znam nowych cen, to nowonarodzone też chcę zaszczepić na Rota. Odpuszczę pneumo i inne ale Rota zafunduję. Chyba, że ceny faktycznie są teraz kosmiczne. To wtedy przemyślę.
Idę spać, bo rano jeszcze do pracy... dobranoc, zdrowia wszystkim i tym mniej zaawansowanym ciężarówkom - jeszcze nie życzę porodów ;>

reklama
słyszałam że ta szczepionka na rota jest bez sensu,dlatego że tego rota jest kilka/kilkanaście odmian i szczepionka chroni tylko przed jedną,więc i tak dziecko będzie łapać i tak,a szczepionka na rota sporo kosztuje.

Dokładnie to samo powiedziała mi położna środowiskowa i nasz pediatra. Że szczepionka na rota to pic na wodę.

Eklerka staraj się zwilżać mu usta i choć po kropli wody dawać. Najważniejsze, żeby się nie odwodnił. Trzymam kciuki, żeby było coraz lepiej. I oczywiście zdrówka!!!

eklerka... moja Aska ostatnio przeszła taka infekcja.... jak młody non stop spi to nie dobrze, może oznaczac ze jest odwodiony.... musisz wciskać w niego picie, choćby łyżeczkami (standard 1 łyzeczka co 2 minuty) a jak nie wymiotuje to niech pije więcej.... nnam lekar wszpitalu kazal dawac lekko osłodzoną erbate w temp pokojowej, biszkopty bez cukru, kleiki ryzowe na wodzie....

Naprawde jesteście bardzo kochane i dziekuje wam za to że jesteście i że moge sie wygadać...bo to pomaga

ardzesh - tak, faktycznie mnie uspokoiłaś.. bo ja myślałam ze tylko moje dziecko nic nie je zupełnie, mojej koleżanki dziecko też miało ostatnio (i podejrzewam ze to napewno od niej załapał) ale ona jadła co kolwiek mało ale jadła... a i tez nie wiedzialam ze goraczka moze trwać nawet tydzień tak jak to Twoja córeczka miała, naprawde mnie uspokoiłaś.

noirel - i Ty również mnie uspokoiłaś swoją opowieścią, a co do szczepien jak by każdy miał patrzeć na to że skutki uboczne mogą wystapić, to tak na prawde nikt by nie szczepił dzieci na nic.

Zapomninajko - dziękuje :*************

eklerka... moja Aska ostatnio przeszła taka infekcja.... jak młody non stop spi to nie dobrze, może oznaczac ze jest odwodiony.... musisz wciskać w niego picie, choćby łyżeczkami (standard 1 łyzeczka co 2 minuty) a jak nie wymiotuje to niech pije więcej.... nnam lekar wszpitalu kazal dawac lekko osłodzoną erbate w temp pokojowej, biszkopty bez cukru, kleiki ryzowe na wodzie....

no właśnie herbate mi pije i to nie ma z tym problemu bo pół kubeczka pije na raz nawet i nadal nie wymiotował (odpukać) a biegunka była z rana :) goraczka 37,6 to może już lepiej ? :)) uśmiech na twarzy mi sie pojawia chociaż nie chce zapeszyć

Ostatnio edytowane przez moderatora:
czesc dziewczyny,
Eklerka mam nadzieje,że dziś z Michasiem dużo lepiej. najważniejsze przy takich sytuacjach jest picie.jedzeniem się nie przejmuj. najważnijesze jest nawodnienie.
ja Małego będę szczepić na Rota. wiem ,że w 100% moze go nie uchronić,ale zdecydowanie złagodzć (w razie czego) skutki choroby.

zresztą na pneumo i menigo też będę szczepić . moja córka jest zaszczepiona.

ja też czasem puchnę ,ale tylko w takie dni kiedy dużo mniej pije.
mnie chyba ząb zaczyna boleć 8 na górze. buuuuuu

Hej dziewczyny
Dziś zawładnęła mną bezsenność:/ Nie śpię od 4, a wcześniej też dobrze nie spałam:/
Eklerka
współczuje przeżyć:( Jak moja Zofia miała biegunkę to doktorka kazała do herbaty wsypać odrobinę soli podobno wtedy organizm tak się nie odwadnia szybko
Jeżeli chodzi o szczepionki to w pierwszym roku życia nie szczepiłam córki, jak skończyła roczek zaszczepiliśmy ją na meningokoki (jest wtedy tańsza i tylko jedna dawka) Mojej znajomej córka była zaszczepiona na rota a i tak wylądowała w szpitalu na ponad tydzień bo dostał jej się jakiś szczep na który szczepionka nie działa:/
Mi puchną dłonie i stopy ale w porównaniu do pierwszej ciąży to nawet opuchlizna nie jest. W pierwszej ciąży spuchłam tak że przed porodem ważyłam +26 kg ( teraz nie mam nawet połowy z tego) i miałam podejrzenie zatrucia ciążowego, dlatego byłam pod stałą kontrolą lekarza.
Miłego dnia dziewczyny
A i mam dla Was na dzień dobry dobre wieści! Wczoraj zapowiadali wiosnę ba nawet lato ok 15 kwietnia:)

Ostatnia edycja:
dzień dobry :)

I chyba będzie dobry takie ładne słonko za oknem. I mimo bólu gardła jakoś tak miło i wiosennie :)

Eklerka miałaś taki ciężki weekend mam nadzieje, że ten tydzień będzie dużo lepszy i Michałek całkiem wyzdrowieje.

Ja dziś wizytuje ale późnym popołudniem więc jeszcze dużo czasu, dodatkowo bez USG więc raczej za wiele się nie dowiem.
Ja dzis wstałam o 5.30 i oczka jak 5 zł. Ogólnie doszłam do wniosku, że moje hormony ciążowe jakieś dziwne, zwykle paznokcie w ciąży takie ładne a moje wołaja o pomste do nieba. Ciągle się łamią i rozdwajają :/

Miłego dnia kochane

Dzien dobry!
U mnie...:baffled: bez zmian!:wściekła/y: Ja rozumiem,ze mozna miec skurcze przepowiadajace ale 2 doby bez przerwy?!W ncy obudzilam sie na siku tez po drodze do lazienki mialam skuczybyka ale z tych stawiajacych sie.Nie bolacych.Za to na dzien dobry ostry skurcz z bolem krzyzowym...I co?Tak ma byc juz do finiszu?Przeciez oszalec mozna!:angry:

Eklerka mi tez pediatra mowila zeby sie jedzeniem nie przejmowac.Najwazniejsze zeby sie dziecko nie odwodnilo.Mam nadzieje,ze mieliscie dobra noc i Michalkowi jest duzo lepiej!

Ja nie puchne.Kostki na miejscu!Za to moja kuzynka puchnie w ciazy tak straszliwie,ze wyglada jak ludzik Michellin.I od 5 miesiaca ludzie sie jej pytaja "czy to juz?".I nie tylko nogi czy rece-ona puchla cala.Od stop do glow.I dlatego mowi,ze 2 jej wystarczy.Mogla by miec wiecej...gdyby nie trzeba bylo byc w ciazy :-D

Wikki Powodzenia na wizycie!

Eklerka jak tam synek po nocy?

Ja dziś w nocy budziłam się non stop bo jakiś ból wlazl w okolicy lewej łopatki. Ns szczęście już przeszło.

Słońce świeci:) nareszcie!
I balkon lśniący! Dziś zaczynam podlewanie bluszcza;)
I prasowania ciąg dalszy. ..

reklama
Citrus pisałas kiedys o rajstopach na żylaki , możesz dac na nie jakieś namiary , wiem , że drogie były i je naprawiasz w razie czego? Moja matka ma takie żylaki , że praktycznie nóg jej nie widać, jest po kilku operacjach i ciągle jej to nawraca a lekarz dopiero teraz jej zalecił takie rajstopy ma sobie kupic

Do góry