reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

dzień dobry prosze pań. Moje łapska nadal spuchnięte i jakieś takie nieforemne ;/ Nic no dzisiaj wizytuje i powiem położnej (nie sądzę żeby się przejęła, ją nic zbyt nie martwi dopóki kończyny się ciała trzymają)
Pogodna się zrypała od nowa, z prognoz wynika że do końca tygodnia słońca już nie zobaczymy... Echh.
DZiś w planie doprowadzenie domu do ładu po imprezowym weekendzie oraz ładowanie baterii.

reklama
zrobiłam sobie na śniadanie kaszę manną na mleku...i albo zapomniałam jak ją się robi albo mi się smak zmienił (kilka lat nie jadłam) obrzydliwa,wylałam do kibelka:crazy:
ale dziś miałam fajne sny,tak dla odmiany,śniło mi się że poznałam na przystanku babcie z wnuczkami "trojaczki" i jako że jest byłą nauczycielką to sobie dorabia jako niania,więc były z nią jeszcze dziewczynki bliźniaczki:-D 5 dziewczynek w wieku 6 lat...śmieszny widok:-)
a drugi sen to że komenda kolejowa przy dworcu gdzie mieszkam,żeby zaprowadzić porządek wśród pasażerów zakupiła zwierzęta i puściła luzem,wielkiego lwa i lwice,czarną panterę i owczarki niemieckie długowłose-też parkę :-) i to działało,bo wszyscy się bali,tego lwa właśnie i cichutko chodzili,a ja się jedna nie bałam i sobie zdjęcia z nim robiłam jak go tulam :-D

Eklerka jak po dzisiejszej nocy? jeśli chodzi o szczepienia jeszcze to ja tylko się tych nowych/nie sprawdzonych boję,na wszystkie inne szczepie

Cześć kochane;

Dzien dobry!
U mnie...:baffled: bez zmian!:wściekła/y: Ja rozumiem,ze mozna miec skurcze przepowiadajace ale 2 doby bez przerwy?!W ncy obudzilam sie na siku tez po drodze do lazienki mialam skuczybyka ale z tych stawiajacych sie.Nie bolacych.Za to na dzien dobry ostry skurcz z bolem krzyzowym...I co?Tak ma byc juz do finiszu?Przeciez oszalec mozna!:angry:

Nie wiem co ci napisać. Nudności ci chociaż przeszły, czy walczysz z jednym i drugim?
Twarda jesteś, że jeszcze w domu siedzisz.

Eklerka mam nadzieję, że powolutku małemu się poprawia.

Noirel sny to masz nieźle pokręcone ;-)

Cześć,

Dobrze, że tak pięknie słoneczko świeci, bo w przeciwnym razie pewnie bym miała zły humor. Poszłam spać koło 3-4, bo nie mogłam zasnać, a maż dziś wstaje rano i oczywiście nie zwarza na to, że ja jeszcze śpię, robi sobie kawe, tłucze się itp, kurde jak ja wstaje a on śpi to chodzę na paluszkach...

Wikki ja miałam piękne paznokcie do pewnego momentu, a od jakiś 3 tygodni wróciły do stanu sprzed ciąży czyli do gównianego. Powodzenia na wizycie.

Ja też mam wizytę, ale dopiero o 21.30.

Mdła pewnie powoli zbliża się ta najważniejsza chwila, tylko tak się rozkręca powolutku.

Eklerkaa jak Michaś?

Miłego dnia.

Zapominajka ja juz sama nie wiem co mam myslec! Mdlosci w sobote prawie wcale,wczoraj ani pol pawia(!hurra!) a dzisiaj od rana miotam:sorry2: Pogrzebalam troche i pisza,ze u kazdej kobity inaczej moze to wygladac.Ale generalnie wg nich skurcze przepowiadajace trwaja okolo 30 sekund a u mnie taki chlernik kilka minut sie ciagnie.No i albo przechodza albo sie nasilaja i wtedy porod.:confused: U mnie nie przeszly a z tym narastaniem to raczej jakas porabana sinusoida.
Dobrze,ze w nocy mnie nie budza za czesto.Wczoraj wcale,dzisiaj tylko 2 razy.Poza tym w nocy sie wyciszaja i sa znacznie slabsze.Zaraz jeszcze zadzwonie do poloznej bo ja juz naprawde durnieje i laze z kata w kat jak jakas cma barowa.
Sembo bedziesz sprzatac i odpoczywac?No kochana...w moim przypadku jakos te 2 czynnosci sie w tej chwili wykluczaja.Ale porzadnego odpoczynku zycze po imprezach!

Noirel ja tak mam od kilku tygodnia z wieloma rzeczami.Zapachy,smaki...Plyn do kapieli,ktory kupilam 3 miesiace temu schowalam glebko w szafce bo jak czuje jego zapach od razu mam mdlosci.Z jedzeniem to samo.Najgorsze,ze jednego dnia jem cos ze smakiem a na nastepny na sam widok mnie mdli.:-)

Aniaczek ani przy mezu ani przy niemowleciu nie chodzilam na paluszkach.Dziecko przynajmniej mi spalo w kazdych warunkach :-) A maz i tak nie doceni i na rewanz nie ma co liczyc!:-D Moze Ci sie uda w dzien odespac?

Ostatnia edycja:
Mdła a jak jest dzidzia ułozona? Bo może to już te, ale np główka wysoko i nie naciska mocno na szyjkę. Sama nie wiem. Jak na "przepowiadające" trochę długo trwają i ciągną się od 3 dni już... Kiedy wizytujesz?

Mdła ja pierwszą ciążę tak miałam,rzygałam całe 8 mc,nic nie jadłam a przytyłam 14 kg,z powietrza chyba.mąż jak chciał w domu coś zjeść to w łazience musiał...dobrze że w tej ciąży mnie ominęło chociaż to.na szczęście już masz bliżej niż dalej:-)

reklama
Zapo wizytuje...19.04 wiec szanse marne :-) Najgorsze,ze moj lekarz caly tydzien na urlopie :crazy: Dooopa.Zadzwonie po spotkaniu do poloznej i chyba podjade do szpitala.Dzidzia glowka w dol.Zreszta jak kreci glowa to bardzo wyraznie ja nisko czuje.Tuz nad spojeniem mozna ja poglaskac :-D No i od soboty jest mega-wyciszona.Jeszcze poszalala troszke w sobote wieczorem wiec wiedzialam,ze nic sie nie dzieje.A od wczoraj jest mega-spokojna.Czuje jak sie rusza ale musze poprzykladac sobie rece do brzucha-tak nieznaczne sa to ruchy.

Noirel ja w pierwszej ciazy niby tez mialam mdlosci pelne 9 miesiecy.Ale jakies do zniesienia byly:slabsze,rzadsze,mniej intensywne...Teraz to przegiecie jest!A liczylam,ze bedzie jak u Ciebie:ciaza ciazy nierowna.Wiec sie na pewno nie powtorzy.Tymczasowo jednak wybilam sbie ze lba kolejna ciaze na kilka ladnych lat.O ile jeszcze w ogole mnie natchnie...W pierwszej ciazy wymitowalam jeszcze na prodowce i tym razem niczego innego sie nie spodziewam.:-D

Do góry