reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Aisha... ja pije puszke coli dziennie, czasem dwie od 7tyg ciazy... masakra ale jedynie ona mi pomaga na mdłosci.... za to kawy nic nie pijam ...

w pierwszej ciąży sama Pani Doktor poleciła mi pić cole na mdłości,nic nie jadłam i wymiotowałam do 8 mc...ale spróbuj zmienić witaminy,często to witaminy powodują mdłości,mi np.febion nie przypasował,teraz biorę centrum i jest luz

Nia tak,przy pierwszej ciąży miałam 1,5cm ,szew i leżałam do końca.

ale teraz jak już mam na papierze to jakoś mi lżej,bo jak wcześniej dmuchałam na zimne to wszyscy ze panikuje,a ja jednak lepiej wiem z doświadczenia na czym to polega,teraz chociaż nikt mi nie powie że leże i nic nie robie

Ostatnia edycja:
reklama
noirel kochana ja nie łukam witamin, lekarz zabronił, ze względu na mdłości... łykam tylko wit C, duphaston i acard + zastrzyki fraxiparyna(przeciwzakrzepowo )
teraz zrobie badania krwi is ie okaze czy trzeba suplementacji witaminami czy nie, bo ja poki co od poczatku mam -6,5kg i nic nie przybieram

to też się na łykasz i nie tylko:no:

a zapytam jeszcze raz bo poprzednio jakoś mój wpis został przeoczony,mam straszne krwawienia dziąseł,zęby wyleczone a w nocy tragedia,aż zasycha wszystko na zębach,rano też zawsze w nosie mam ślady krwi...któraś z Was też tak ma?

Ja piję colę co jakiś czas na zgagę, bo mi bardzo pomaga :tak: Ale tylko taka w puszce, bo innej nie przełknę:eek:

Co do cytrusów, to ja wcinam mandarynki na kilogramy i pomarańcze ostatnio też :tak:
Moja koleżanka z pracy by mnie zlinczowała, bo stwierdziła, że cytrusy powodują wcześniejszy poród:-D

Coś mnie dziś mocno kłuje po prawej stronie na dole. Po spacerze z Kubą mocno się nasiliło, aż położyłam się spać. Trochę przeszło, ale znów zaczyna, jakby mi ktoś szpilę wbijał. Chyba sięgnę po nospę...

noirel - ja się z tym nie spotkałam, ale znalazłam w necie (chociaż pewnie też szukałaś) http://www.**********/artykul,krwawienie-dziasel-w-ciazy,2227,1.html
gdzieś czytałam, że w ciąży są częste krwotoki z nosa i na to jest Rutinoscorbin. Może też spróbujesz? A rozmawiałaś z lekarzem?

Ostatnia edycja:
mi się po soku zgaga włącza ;/ jeszcze nie silna tylko lekkie pieczenie jak leże, ale jak już zaczyna to nie wiem co bedzie w 9 miesiącu ;/ ja czekam na gości, mamy dziś w planach sesyjkę Warhammera :) a jutro do roboty znowu ;/

Dziękuję za porady rogalowe. Nadal mam mętlik...

Noirel współczuję przeżyć. Leż i postaraj się unikać stresu. Może obędzie się bez szwów.
Wiem, że Kaja ma założony już, ale to pewnie sama napisze jak powróci z podróży.
Krwawienia z nosa i dziąseł też miewam. Ale nie jakoś super często. Wiem, że to czesta przypadłość.

to też się na łykasz i nie tylko:no:

a zapytam jeszcze raz bo poprzednio jakoś mój wpis został przeoczony,mam straszne krwawienia dziąseł,zęby wyleczone a w nocy tragedia,aż zasycha wszystko na zębach,rano też zawsze w nosie mam ślady krwi...któraś z Was też tak ma?

to w tym trymestrze zupelnie normalne zaleca sie odwiedzic stomatologa 2 razy w czasie ciazy bynie stracic jak to sie mowi zeba, mi dziasla tez krwawia ale jeszcze w granicach

Mysiak no ja ze względu na nadciśnienie nie piję coli, kawy też nie mogę, nie słodzę, a i gazowane strasznie źle wpływa na moje jelita (kiedyś wspominałam ,że mam z nimi problem, po mamie chyba), ale wiesz jak to się mówi, wszystko z umiarem, więc jeśli Ci pomaga i lekarz nic za bardzo nie ględzi, to czemu nie;-) Ja się mogę obejść, szczególnie, że jakoś tak kofeina w ciązy wydaje mi się nie za dobra.

Boszzzzzzzz, oglądam Uwagę i jest Niecik "4 osiemnastki"- za coś takiego co on wyczynia stać go na kupienie działki w centrum miasta i wybudowanie domu. Matko! A i nie wspomnę o złotej płycie...100tys. płyt sprzedanych, kurna chyba się tam zakręcę!

O macie! http://kwejk.pl/obrazek/1599437/-.html

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry