reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Aisha... ja pije puszke coli dziennie, czasem dwie od 7tyg ciazy... masakra ale jedynie ona mi pomaga na mdłosci.... za to kawy nic nie pijam ...

w pierwszej ciąży sama Pani Doktor poleciła mi pić cole na mdłości,nic nie jadłam i wymiotowałam do 8 mc...ale spróbuj zmienić witaminy,często to witaminy powodują mdłości,mi np.febion nie przypasował,teraz biorę centrum i jest luz

Nia tak,przy pierwszej ciąży miałam 1,5cm ,szew i leżałam do końca.

ale teraz jak już mam na papierze to jakoś mi lżej,bo jak wcześniej dmuchałam na zimne to wszyscy ze panikuje,a ja jednak lepiej wiem z doświadczenia na czym to polega,teraz chociaż nikt mi nie powie że leże i nic nie robie

Ostatnia edycja:
reklama
noirel kochana ja nie łukam witamin, lekarz zabronił, ze względu na mdłości... łykam tylko wit C, duphaston i acard + zastrzyki fraxiparyna(przeciwzakrzepowo )
teraz zrobie badania krwi is ie okaze czy trzeba suplementacji witaminami czy nie, bo ja poki co od poczatku mam -6,5kg i nic nie przybieram

to też się na łykasz i nie tylko:no:

a zapytam jeszcze raz bo poprzednio jakoś mój wpis został przeoczony,mam straszne krwawienia dziąseł,zęby wyleczone a w nocy tragedia,aż zasycha wszystko na zębach,rano też zawsze w nosie mam ślady krwi...któraś z Was też tak ma?

Ja piję colę co jakiś czas na zgagę, bo mi bardzo pomaga :tak: Ale tylko taka w puszce, bo innej nie przełknę:eek:

Co do cytrusów, to ja wcinam mandarynki na kilogramy i pomarańcze ostatnio też :tak:
Moja koleżanka z pracy by mnie zlinczowała, bo stwierdziła, że cytrusy powodują wcześniejszy poród:-D

Coś mnie dziś mocno kłuje po prawej stronie na dole. Po spacerze z Kubą mocno się nasiliło, aż położyłam się spać. Trochę przeszło, ale znów zaczyna, jakby mi ktoś szpilę wbijał. Chyba sięgnę po nospę...

noirel - ja się z tym nie spotkałam, ale znalazłam w necie (chociaż pewnie też szukałaś) http://www.**********/artykul,krwawienie-dziasel-w-ciazy,2227,1.html
gdzieś czytałam, że w ciąży są częste krwotoki z nosa i na to jest Rutinoscorbin. Może też spróbujesz? A rozmawiałaś z lekarzem?

Ostatnia edycja:
mi się po soku zgaga włącza ;/ jeszcze nie silna tylko lekkie pieczenie jak leże, ale jak już zaczyna to nie wiem co bedzie w 9 miesiącu ;/ ja czekam na gości, mamy dziś w planach sesyjkę Warhammera :) a jutro do roboty znowu ;/

Dziękuję za porady rogalowe. Nadal mam mętlik...

Noirel współczuję przeżyć. Leż i postaraj się unikać stresu. Może obędzie się bez szwów.
Wiem, że Kaja ma założony już, ale to pewnie sama napisze jak powróci z podróży.
Krwawienia z nosa i dziąseł też miewam. Ale nie jakoś super często. Wiem, że to czesta przypadłość.

to też się na łykasz i nie tylko:no:

a zapytam jeszcze raz bo poprzednio jakoś mój wpis został przeoczony,mam straszne krwawienia dziąseł,zęby wyleczone a w nocy tragedia,aż zasycha wszystko na zębach,rano też zawsze w nosie mam ślady krwi...któraś z Was też tak ma?

to w tym trymestrze zupelnie normalne zaleca sie odwiedzic stomatologa 2 razy w czasie ciazy bynie stracic jak to sie mowi zeba, mi dziasla tez krwawia ale jeszcze w granicach

Mysiak no ja ze względu na nadciśnienie nie piję coli, kawy też nie mogę, nie słodzę, a i gazowane strasznie źle wpływa na moje jelita (kiedyś wspominałam ,że mam z nimi problem, po mamie chyba), ale wiesz jak to się mówi, wszystko z umiarem, więc jeśli Ci pomaga i lekarz nic za bardzo nie ględzi, to czemu nie;-) Ja się mogę obejść, szczególnie, że jakoś tak kofeina w ciązy wydaje mi się nie za dobra.

Boszzzzzzzz, oglądam Uwagę i jest Niecik "4 osiemnastki"- za coś takiego co on wyczynia stać go na kupienie działki w centrum miasta i wybudowanie domu. Matko! A i nie wspomnę o złotej płycie...100tys. płyt sprzedanych, kurna chyba się tam zakręcę!

O macie! http://kwejk.pl/obrazek/1599437/-.html

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry