reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Camel, faktycznie jakaś dziwna sprawa. Nie wiem o co może chodzić. Zobaczymy czy się do ciebie odezwie.

A do mnie właśnie dzwonił M. Wybrali się na zakupy z Filipem. Zaznaczam, że samochodem, do marketu z parkingiem podziemnym. Mały ma na sobie spodnie materiałowe, takie typowe Zary i pod spodem rajstopki, do tego zimowe wysokie buty, a jakaś baba się do nich przyczepiła, że dziecko za lekko ubrane. Co ludzie mają we łbach, że wtrącają się w nie swoje sprawy, to ja nie wiem.Aż mi się ciśnienie podniosło.

reklama
camel daj tylko znac, jak juz sie z nia skontaktujesz, co sie porobilo... Moze ktos z rodziny lub znajomych odnalazl ja tu na bb, wiec postanowila wiecej nie pisac i wykasowala wszystkie zdjecia. Albo ktos jej sie na profil wkradl. A moze maz mial pretensje ze opublicznia prywatne sprawy... Kto wie.
Filipia z piersiami wspolczuje :( jak karmilam O. to nigdy nie mialam z nimi problemow. Jedynie nawal w czwartej dobie przezylam strasznie. A probowalas czyms posmarowac? Lanolina? Fifcio musi odchorowac swoje, w sensie zazdrosc, itd. Ale to ponoc przechodzi :) hihi...pamietam jakie trudne byly te pierwsze miesiace a kazdy gadal - to minie. Nie moglam w to uwierzyc. Dobrze, ze masz doswiadczenie i wiesz, ze pewne rzeczy sa tylko etapem. Poradzisz sobie, bo... MUSISZ. Nie ma innego wyjscia, nie ma odwrotu :D Zawsze mozesz nam sie tutaj zalic. My z uwaga wysluchamy, pocieszymy na ile sie da... Ucaluj kruszynke ode mnie.

Zapewne jest tak jak kooska mowi..pewnie ktoś (mąż lub ktosz rodziny) Elajar zauważył z eelajar duzo pisze o rodzinie i perypetiach i zrobiła się afera... Elajar... zmień nick i wchodz tu pod innym pseudonimem..;-)

Fifowa.. kup sobie Maltan masc, nie przeszkadza to w karmieniu bo jest obojetna dla maluszka wiec moze ja zjadać...

Hej mamusie , u mnie brak czasu napisanie ,ale czytam co u was ,
U nas ciągle coś się dzieje różne problemy się nawarstwiają na siebie tu praca ,szkoła wredna teściowa nie ppisze bo nie chce wam zanudzać .

tez mnie zastanawia ,że Elajar nic nie pisze Ormianka też się nie odzywa ciekawe co u nich .

Jeśli chodzi o prace to we wszystkich regionach z nią ciężko u mnie to tylko we sezonie co s się dzieje a ta to praca przez układy czy protekcje bo inaczej to nawet do baru na kelnerkę cię nie wezmą ,szkoda szkoły robić i nerwy tracić większość znajomych żyje za granica bo to nie maja szans na przeżycie z rodziną .

Filipia - dasz rade ,kwestia ogarnięcia sytuacji ,ja nie poradzę w kwestiach karmienia bo sama miałam problemy z sutkami jak karmiłam to chyba kwestia dobrego przystawienia do piersi ,myślałam ,że z drugim łatwiej jeśli chodzi o karmienie (mi pomogła masć z 100% lanolina nazywa się purelan tm 100)

Fajnie byłoby się spotkać ,mam nadzieje,żę kiedyś nam się uda.

Ostatnia edycja:
Kooska, smaruję ile się da. Dobrze, że mała przyjęła sobie w miarę regularny rytm jedzenia i marudzenia przy cycu jest mniej, to tak bardzo nie podrażnia, ale pierwsza chwila jak zaciągnie... no koszmar. A nawał jakoś przyszedł i minął. Nawet tam gdzie miałam ropień zrobił się zastój, ale jakoś przeszło przy pomocy położnych ze szpitala. Mam nadzieję, że nie wróci, dlatego nie chcę kombinować z laktatorami i tego typu sprawami.
A żalić się wam będę, oj będę. Już teraz widzę, że będę miała powody;)

Hehe dziewczyny a moze trzeba sie pogodzić z faktem ze nasze towarzystwo komus przestało odpowiadać.
Jakby moj m. preczytal co ja wam tu wylewam tez by afera była :D
Tez smaroqalam purelanem ale tez ran wielkich nie mialam bo i zle przystawialam. To znaczy ze Zoska spokojnie z dwóch je. Nie masz problemów z tamtą "nieczynna" piersią. To super by było.
Bez przesady ja jak jade z Mlodym do pomieszczenia zamkniego tez go nie odziewam. Przeciez sie biedak by ugotowal. Rajstopy i spodnie to baaardzo wystarczjaco jak na pomieszczenie.

M poszedl lepic balwana z Mlodym. Oczywiscie m bardziej zaangażowany niz dziecko. Co on marchewke mu wbije to Mlody wyciaga i do buzi am :D

Ostatnia edycja:
Ewcia..pewnie masz racje...strasznie nudne się zrobiłyśmy ;-) ale poza tematem to chyba będe zmuszona usunąć Elajar z grupy, nie mamy teraz pewności kto ma wgląd w konto Elajar a przecież my tam obnazone ;-) no i to była taka transakcja wiązana...a skoro Elajar zdjęcia pousuwała to chyba znak że i naszych nie chce oglądac..to moje skromne zdanie bo to nie fer z siebie nic nie dać ale oglądać innych? czy to tylko moje zdanie? bo chyba najlepiej was zapytać..usuwać czy nie? Oczywiście jeśli Elajar się odezwie i okaże się że były jakies powody chętnie przywrócę spowrotem..ale w chwili obecnej czuje zagrożenie - bo to przecież grupa zamknięta...

Bałwana??? u nas nawet grama śniegu nie ma ;-(

Ewcia wolałabym byś do mnie przyjechała, wiesz ja mam osobne mieszkanie, jedynie dziś wyjątkowo zejde na odwiedziny duszpasterskie do tesciowej , nawet nie sprzątam u siebie.
Ale u nas pogoda do duszy, wieje, pada snieg, swieci słonce, także ja meteopatka padam na pysk.
Co do znikania to umówmy sie na pozegnanie, tak człowiek potem myśli, czy cos sie stało, z drugiej strony każdy może robić co mu sie podoba, szkoda, że elajar nie napisała, bedąc w sieci , że z nami kończy, albo że robi sobie przerwę, brakuje jej . Co do grupy popieram Camel

Fifcia co do PAni wpieprzającej się zapytałabym czy podać jej numer Waszego konta skoro chce współdecydować o losie dziecka. Nie dziwię sie, że się wkurzyłaś, ewentualnie podziękowałabym za dobre rady i zapytała , czy ona ma na sobie ciepłe pantalony, bo sie martwisz o jej zad.
Camel nie zły z Ciebie detektyw

Fifcia tu moj wpis odnosnie krwawiacych cycków z dziś , dziewczyny podają swoje sposoby
https://www.babyboom.pl/forum/potrzebuje-porady-f571/krwawiace-sutki-73564/

Ostatnia edycja:
reklama
Co do grupy- popieram. Zamknieta to zamknieta a tu who knows kto zagląda.
Wiolon no kura i rosół to kusi ale ostrzegam Mlody je jak swinia czy tez jak on mowi "siiinka". Czy moge w przyszly weekend dam znac. M ma zaczac leczenie w styczniu. Na to liczymy. To by oznaczalo ze co drugibweekend bedzie musial dymac do lbn po leki. Nie wiem, moze bedzie w tym i jakas moja rola wiec wstrzymuje sie z deklaracja dopóki caly swiat nie wróci do pracy i nie zapadna decyzję. Znowu ciezki czas przed nami... :/
Camel dietujesz cos z Nowym Rokiem?

Kurnia poszli jeszcze do biedrony a tu cimnosc nastala i zamiec śnieżna. ..

Ostatnia edycja:
Do góry