reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Camel, chyba nic nie zrobisz. Trzeba się pozbyć wszelakich owoców i warzyw z wierzchu i same pójdą. Ja też miałam taki nalot w tym roku, ale jakoś same znikły.

Jak Wam mija weekend. U nas zakupy i strasznie dużo kasy wydanej. Niech mi któraś mądrzejsza poradzi, co mi będzie potrzeba dla córuchny urodzonej zimą. Myślałam, że wszystko mam, a tak naprawdę nic nie mam.
No i mam dziwne wrażenie, że nam się zaczyna bunt dwulatka. Objawy identyczne, a nasilają się jak jesteśmy z M. razem.
A do tego wszystkiego chyba mamy na dłuższy czas z głowy kontakty z teściem. Krótka wymiana zdań skończyła się naszym wyjściem, ja roztrzęsiona, a M. tak wkurzony, że nie odpuści szybko.
Także miło i przyjemnie. Teraz powoli kładziemy Filipiastego, zamawiamy pizzę i relaksujemy się przed kolejnym tygodniem.

Tak tez Filipia uczynilam..wysprzatalam wszystko. Kuchnia lsni...
Muchy wciagalam odkurzaczem troche zawsze mniej...
Co do cory nie pomoge z wiadomych przyczyn...
A o co tym razem poszlo z tesciami...wy to z nimi macie co dobrego...

Hej. Doszlam jakos do siebie. Wczorajszy wieczor byl ekstra, O. zasnela beze mnie bez problemu, wiec moge szalec co jakis czas ;)
Najgorsze jest to, ze mam slaba glowe i po pierwszym drinku bylam pijana :D dzisiaj jakos przezylam. O. byla milutka i spala ze mna do 9! A potem jeszcze zdrzemnelysmy sie o 12.
Na wieczor O. dostala znowu goraczki :/ ma wciaz mega katar i kolejne zeby w drodze. Spi ze mna w lozku, bo budzi sie po 5 razy, jak juz pisalam. A nochalek ma taki zapchany, ze chrapie pewnie glosniej niz maz Filipiej :D
Filipia masz jakis kombinezonik dla malej?

Oj, Camel, o to co zawsze. Już nie raz Wam pisałam, że on wiecznie narzeka, bluzga pod nosem, nic mu się nie podoba, wszędzie spiski, złodzieje i pedały. Tak w skrócie. Ale dziś postanowił komentować metody wychowawcze innych. Jak mu zwróciłam uwagę, że czasy się zmieniają, że teraz uderzenie dziecka jest karygodne, a kiedyś jakoś na to oko przymykano, to się poczuł urażony jakbym co najmniej jemu coś zarzucała. No i usłyszałam jak to on swoich chłopaków "wychowywał". Ja ledwo wyszłam po tej wymianie zdań, tak mnie trzęsło, a M. telepnął tylko drzwiami.

Kooska, nie mam kombinezonika. Po Filipie mam w różowe serduszka, ale to 74. Dziś w Coccodrillo widziałam coś takiego jak śpiworko kurtka i się zastanawiałam czy kupić.

Ostatnia edycja:
Hej, ho;) Gdzie Was wcięło;)
Ja siedzę i pierwszy raz od dawna się nudzę. Nawet w tv nic nie ma. Na Top Model patrzeć nie mogę i czekam na Perfekcyjną;)
No i zmywanie się samo robi;) Jak ja mogłam do tej pory żyć bez zmywarki;)

Ja jestem na posterunku, jasko spi, stary w pracy, ogladam nagrane m jak milosc....jutro do roboty a w srode do gina do Lublina na stare smiecie...troche sie boje..ale trzeba spojrzec prawdzie w oczy...
Ja od urodzenia chyba wiedzialam ze Marysia (zmywarka) bedzie z nami...nienawidze zmywac a Marysia robi to znakomicie i jeszcze oszczedna jest :-)

Ja przymierzałam się długo, ale u nas sporo było kombinacji z przeorganizowaniem kuchni. A tych garów coraz więcej i więcej, zebraliśmy się w sobie i jest. A jak się Mała urodzi, to może w brudnych garach nie utonę;)

Dziewczyny, szczepiła któraś z Was na ospę? Jak to się odbywa? Bo u nas to jakoś dziwnie. Najpierw po receptę, potem sobie kupić, a potem znowu na szczepienie. Pomijając szczegół, że po raz kolejny przekładamy szczepienie planowe, bo pani doktor na urlopie. Przy ostatnim było to samo.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej mamy....ja mam dzis na 2 zmiane i koncze po 21 nie lubie tej zmiany ale coz zrobic...w sobotenczeka mnie chyba zmiana 12 godzinna bo kolega sie zwolnil ....wiec jakos musimy popracowac..nie wiem jak sobie oninto wyobrazaja..nie bede przeciez ciagle zostawac na 12 nie za takie pieniadze...najlepszym dla mnie rozwiazaniem bylo by teraz zajsc w ciaze...przydalo by sie bo moglabym pojsc na studia...otworzyli bezplatny kierunek pielegniarzki..i nad tym ostatnio myslalam..ale to studia dzienne wiec wiecie....chyba ze pozwolili by przychodzic tylko na egzaminy....ale watpie czy tak sie da....
Pogoda dzis do dupy..jachu dostawal juz *******ca..polozylam go w koncu spac bo mnie bania nawala od jego wycia i buczenia.....
Co doospy musielismy przsunac przez ten katar..ale u nas podobnie...pierw wizyta z pediatra bada czy dziecko sie kwalifikuje, wypisuje recepte, kupujesz szczepionke i idziesz donzabiegowego gzie juz pediatranzrobila wpis i przekazala ksiazeczke no i szczepienie i do domu...

Ostatnia edycja:
Do góry