reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Nia, nic mi nie wiadomo o tym, żeby Brzeźno było nieciekawą dzielnicą. O Stogach słyszałam, że syf, kiła i mogiła, Orunia podobno też, ale o Brzeźnie nic ;-)

reklama
Witam sie i ja ranna porą.
Własnie koncze sniadani ,popijam kawa i zaraz biore sie zeby dom ogarnac.
Moze uda mi sie potem do ksiazki na chwile zasiac,męcze-trafny wybór... Jakos średnia ksiazka:dry:

Zapo no moj brzuch tak co pare dni wywala,hmmmm....w takim tepie niedlugo nikt nie bedzie watpil w moj stan :-) w koncu!!

Nia, nic mi nie wiadomo o tym, żeby Brzeźno było nieciekawą dzielnicą. O Stogach słyszałam, że syf, kiła i mogiła, Orunia podobno też, ale o Brzeźnie nic ;-)
moze nie tyle ze az tak nieciekawa, ale tez zawsze mnostwo pijaczkow gdzies w ciemnych katach stoi, zwlaszcza wieczorami :) i tez sie zdarzaly kradzieze lub pobicia jakies na studentach, za moich czasow oczywiscie, moze cos sie i zmienilo, juz troche lat minelo odkad tam ostatnio bylam :)

no to się muszę wtrącić, bo ja przeżyłam 20 lat w Nowej Hucie, brałam udział w wielu akcjach promocyjnych dzielnicy, działałam też przy rozwoju Łaźni Nowej, inicjatywy odbusowy Świtu, wspierania młodych artystów z Nowej Huty, NHP (Nowa Huta Project, obecnie Unicut -Produkcja Nowohucka) i broniłam licencjata w temacie 'Przemiana społeczeństwa w okresie realnego socjalizmu na przykładzie Nowej Huty' więc bardzo chętnie podebatuje na temat dlaczego NH jest taka zła i obskurna skoro już jestem tym 'Hutasem' jakto mnie nazwałas :)

No niestety opinie się biora z jednostkowych wypowiedzi umieszczanych na forum, później cała Polska trzęsie tyłkiem na dźwięk 'Nowa Huta' a ludzie tacy jak ja i mli znajomi ładują kupę energii, pasji i czasu żeby jakoś tą opinie naprostować. Fakt jest taki że ja sie gorszych aktów agresji naooglądałam we wsi rodzinnej rodziców M. niż w mojej NH, nigdy mnie nikt nie chciał bić, okradać, gwałcic, napastować .... Ludzie są niesprawiedliwi. Łatwiej zwalić na dzielnice bo jest zła i niedobra niż po prostu na ludzką głupotę której w świecie tyle że każdy znajdzie coś dla siebie ... Prawda jest taka że choćby głupie kościoły zostały okupione krwią i niejednokronie życiem osób walczących z systemem i to Nowa Huta a nie Gdańsk była pierwszym ogniwem zapalnym walki z komunizmem, tylko że tego nię nie pamięta niestety, za to pamięta się pijaczków pod sklepem i dzieciaki latajace z towarem. Poprawcie mnie jeśli się myle ale to samo jest wszędzie w Polsce.

Ostatnia edycja:
czasem jest tak ze dzielnice czy tez miasta maja dwa oblicza... nie ma sie o co spierac... u mnie w hh jest znana dzielnica sant pauli, z jednej strony dzielnica prostytucji, handlu narkotykami, gangow, z drugiej dzielnica, teatrow, oper, niesamowicie przodujaca kulturalnie... bywa nie ma sie co obrazac, ile glow tyle opinii :)

ja jestem adwokatem huty i zawsze ją będe broniła przed tymi którzy jej nienawidzą. Moja rodzina mieszka w Hucie praktycznie od jej powstania, jestem jej to winna, w kocu nas wychowała.

Ostatnia edycja:
ja huty nie znam :) ogolnie tez pochodze z malego niby niebezpiecznego miasteczka w pl, lubie je, ale potrafie patrzec obiektywnie, tak to ze wszystkim bywa jeden lubi inny nie, i kazdy ma prawo do swojego zdania, a niemile lub mile doswiadczenia sprawiaja ze tak czy inaczej mowimy i to nie tylko o dzielnicach miastach ale ogolnie wszelkich sprawach w zyciu... :)

o wlasnie online slucham rmf fm o jakiejs petycji do premiera by kobiety mogly sobie wybrac rodzaj znieczulenia przed porodem w pl... tak apropo tego zzo juz tu pisalysmy o tym ze niestety nie jest podawany na zyczenia

reklama
sembo tak, w całej PL jest to samo. krzywdę mogą ci zrobić w biały dzień a problem to nie dzielnica czy miasto tylko ludzie którzy nie reagują jak bije się niewinnego! my z M mieszkaliśmy na wrzeszczu, taM po każdym weekendzie znależć można było okradzione auto z gumą, bez szyby, a w pobliskim parku (to raczej był gęsty drzewostan!)nie raz słyszałam z okna krzyk gwałconych dziewczyn i policję... Nowa Huta czy Brzeźźno nic do tego nie ma a pijaczki stoją niemalże pod każdym nocnym!

ale zawsze się dziewczynt możecie umówić na walki w kisielu,, a my chętnie potem zdjęcia pooglądamy:))

Do góry