reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Heloł, w końcu sie witam.

Sobotnia impreza była goooodne:-D balowalismy do 6 rano, a w niedziele od 17 poprawiny:-D Tort był mniamuśny tylko dekoracja troszku się spierniczyłaa w nocy z piątku na sobote ale podobała sie;-)

kurcze, ja chce Pole..
ale nie chce Apolonii, tylko Pole..
moze tak byc ?

Może :p jak najbardziej:tak: jest przeciez takie imię

Laski ratunkuuuu - co na biegunke w ciazy?

Smecta jak najbradziej.

Blaaaa, blaaaa, blaaa, nudno mi i w***** mam. Na mocz lekarz kazał mi łykać witaminę C, jeść kiwi i cytrusy żeby mocz zakwasić, bo miałam ostatnio pH obojętne, a nie powinno takie być, więc od razu Wam mówię :-p

Mi gin zalecił żurawit, oczywista zapomniałam kupić i pare dni później złapałam infekcję;/ także lepiej łykajcie:-)

Kaja super, że już w Polsce. Podziwiam, że wytrzymałaś tyle czasu bez córy....ja bym oszalała bez mojego skarba.

Co do prezentów to ....nic lepiej nie mówcie...nie mamy totalnie nic dla nikogo;/ wszyscy co do joty jestesmy chorzy ( moje dziecie tylko jako tako funka ale gardło ją boli) totalna epidemia na 3 piętrach:wściekła/y: wesołe świeta będa.

Jutro wizytuję i proszę o &&&&& bo na wadze mam już - 8 kg:szok: i zaczęłam się tym martwić.

reklama
cześć dziewoje :)

Wreszcie udało mi się tutaj pojawić. Chodzenie do pracy, szykowanie świąt i swojego życia na przyjście maleństwa strasznie mnie absorbuje ...
Dziś jestem w domu bo monteży mają przyjść stawiać naszą nową szafę... nota bene są już 45 min spóźnieni.... :dry:
Poczytywałam trochę Was w wolnych chwilach, dlatego wiem, że niektóre wróciły na łono naszej pięknej ojczyzny chociażby na święta :tak:;-)
Mam nadzieję, żę wszyscy wzglądnie zdrowi (względnie bo pora roku to utrudnia) i trzymają się jakoś...

Ja po zwalczeniu zapalenia spojówek z wielkim zaskoczeniem przywitałam reemisję mojego uczulenia na cytrusy z taką siłą że nie mogę chociazby dotknąć soku z cytrusa bo od razu dostaję wysypki. W zwiazku z tym odpadają na Święta pomarańcze, mandarynki i grapefruty :no: Po zjedzeniu mandarynki usta napuchły mi jak po botoksie więc wolę nie ryzykować.
Oczywiście, żeby mtego nie był koniec (bo za łatwo) przez 2,5 tygodnia walczyłam z opryszczką ale ani maść cynkowa ani zovirax (pani gin powiedziała że można) nie dały rady. Dopiero papka ze sprasowanego ząbka czosnku (gdzieś na necie o tym znalazłam) spowodowała, że moje usta powracają do normalności...

Wczoraj odebrałam badania krwi i coś kiepsko mi chyba wyszły... no i znów mam te pieprzone bakterie w siuśkach więc witaj żurawicie... furagin pewnie też dostanę .... eh... :-(

Jutro idę na drugie genetyczne :tak: i mozę zobaczę mojego malucha na 3d. Do tej pory tylko go czuję kilka razy dziennie.. nawet teraz w brzuchu mi się wywraca :) chyba ma czkawkę :)

ALG- to sie nameczylas w ostatnim czasie, zycze by chorobska i wszelkie inne dolegliwosci nie wrocily, trzymam kciuka za jutro by maluszek dobrze lezal bys go dobrze obejrzala :)

Kitka- dla was tez zdrowka i oczywiscie jutro kciuki zaciskam, ja mam +4,1 ale sprzed ciazy tez mam nadpropgramowe :)

Framama- do konca roku zdarzysz z praca napewno, ja od stycznia porzadnie sie biore, bo inaczej nie skoncze tych studiow i do konca zycia pozostanie mi siedzenie w domu i rodzenie dzieci :)

Aisha- no nie wiem czy ze schudniecie na tym etapie ciazy bys sie cieszyla :) ale uwazac na kalorie trzeba, w ciazy z synkiem mialam dwa razy wiecej niz teraz na wadze na tym etapie...

Zapominajka, mysiak- to ja tez dolaczam do tych ktore zupelnie inaczej ta ciaze przechodza :)

witajcie :)
ja też zupełnie inaczej przechodzę tą ciąże niż poprzednią
w ogóle ta ciąża jest jakaś inna bo nie miałam i nie mam żadnych objawów ciążowych oprócz rosnącego brzucha i biustu... oby tak zostało :tak:
w ciąży z Misią przytyłam 30 kg :eek: zaczynałam z wagą 55 kg a skończyłam z wagą 85 kg w 35 tygodniu... ciekawe do jakiej wagi bym doszła gdybym donosiła do końca :cool:
teraz startowałam z 60 kg, na razie waga pokazuje 63 i oby tak zostało :tak:

nie ma sprawiedliwości na tym świecie... wszystkie już będą po pracy, a ja dopiero będę zaczynać :-(

Kessy to ty pracujesz na zmiany??? Nie zazdroszczę;-)

Ostatnio rozmawiałam z teściową, no i ona się mnie tez pytała jak tam ciąża i ogólnie, no to jej mówię, że całkiem inna od poprzedniej na co ona mi mówi, że ona też każdą ciążę przechodziła inaczej i za każdym razem już była pewna, że będzie córka - a wyszło że ma trzech synów ;-)

Aśka nie pracuje na zmiany ;-) pracuję na pół etatu, ale musiałam sobie przełożyć godziny pracy bo nam niania na święta uciekła :D i muszę z wyjściem do pracy czekać aż mąż wróci żeby zostać z młodą :-(

Aisha, ja też walczę, ale widzę że nauczyłam się chwytać za owoc zamiast za cukierka:)

a waga? hmm może spuchłaś, może woda się zatrzymała?
u mnie póki co też 3 na plusie, od początku - i ponoć tak ma być, ponoć w normie!

Moja dr powiedziała, ze kategorycznie nie wiecej niz 1 owoc dziennie! Wg niej to najlepiej jesc twarog i papryke....Mam miec diete jak dla cukrzyka, chociaz nim nie jestem.

reklama
Cześć dziewczynki :-)

Przespałam dzisiaj całą noc i wreszcie jestem wyspana, bo do tej pory jak w nocy wstawałam na siusiu, to później miałam problem z zaśnięciem.... A dziś spałam jak małe dziecko :tak:

Nie miałam pomysłu dzisiaj na obiad i padło na pomidorówkę z ryżem.... uwiellllllllbiammmmmm ;-)

Wczoraj pierwszy raz poczułam jak mój maluszek w brzuszku się przekręca :-) Pierwszy wyczuwalny ruch... :-)

Do góry