reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Eee, to mnie mój niemąż nie irytuje, chociaż wczoraj mnie wkurzył, gdy zaczął przebąkiwać, żebym nałożyła lodów do miseczek, podczas gdy upiekłam krakersy, ciasto drożdżowe, pięć kilo owoców leży na blacie. Sama na siebie się bardziej wkurzam, bo ostatnie dni to w domu tylko słodycze i słodycze, a miałam w ciąży nie przytyć więcej, niż 8-10 kilogramów :wściekła/y: W. miał mnie pilnować i opieprzać za każdym razem, gdy sięgam po coś słodkiego, bo mu sama kazałam, a tego NIE ROBI, przez co czuję, że mi wolno :no:
Zaraz będzie 3 kg na wadze więcej, albo i 4 i pozostanie mi tylko strzelić sobie w swój głupi, gruby łeb, bo nie po to chudłam czterdzieści kilo, żeby znów zostać pieprzonym wielorybem. K**wa, nienawidzę siebie.

reklama
A może spóbuj suszonych owoców (morele, banany, jabłka) skoro tak chce ci się słodkiego ?
Mnie czasem się chce ale to np. jeden batonik typu Grześ naprawia sytuację na kilka dni :-D

Jestem głodna :zawstydzona/y::zawstydzona/y: zjadłam już dziś dwie kanapki i ogromne jabłko i mój żołądek zaczyna się dopominać o JESZCZE!!!!! A ja już nic nie mam i muszę iść do sklepu.

A tak z innej beczki, od kilku dni strasznie mnie boli lewe biodro i ten ból promieniuje na kość ogonową i dolną część kręgosłupa i nie wiem co z tym zrobić, bo smarować nie bardzo jest czym, a od leżenia i siedzenia boli jeszcze bardziej.

Poniedziałek nie powinien istnieć. Wtorki są lepsze!

Ja się muszę za pracę na weryfikację zabrać. I tak mi się nie chce, że szok.
Nie wiem kiedy ja się w sobie zbiorę.

ALG mi pomógł syrop z cebuli. Zdrówka!

Nastawiłam juz sobie syrop z czosnku i cytryny :tak: Od soboty wciągnęłam 2 głowki czosnku i ze 4 kg cytryn :-pDo tego płuczę gardło septosanem i tantum verde. Aha i isla do ssania.
Ale kurczaki taki mi się odrywa, że aż mnie w plecach boli :dry: muszę się osłuchać jak nic żeby m isie to zapalenie oskrzeli nie wróciło :dry:

Aśka może maleństwo ci tam gdzieś uciska? Poszukaj ćwiczeń dla cieżarnych na dolny odcinek kręgosłupa. Może ci pomogą.

Nie o to chodzi, że mnie się CHCE słodkiego. Ja po prostu JEM, bo JEST W DOMU. Gdyby nie było, to bym nie jadła i nie miałabym z tym problemu. Kto jak kto, ale ja mam akurat do perfekcji opanowane unikanie wszystkiego, co kaloryczne :dry:

Dzien dobry :)

Ja sie obudziłam z bolem gardła w sobote, wczoraj pojadłam czosnku wiec dzis od rana znow haftam.. grrrrr.... ale u nie problemem jest żołty katarek...on spływa do gardła i podraznia, wiec muszę się zebrac w sobie i płukać nos sola fizjologiczną.... polecam bo na katar jest rewelacyjna, szybko infekcje mijają....

Aske zostawiłam w domu bo troche smarka a ja za tydzien mam maraton i muzę ją podkurowac.....dziś zebranie w przedszkolu a nie mam jak isc bo nie mam co z młodą zrobic....

Aska mnie zaczyna boleć miejsce po rwie kulszowej(od kręgosłupa przez pośladek do uda)... pomaga mi na to kręcenie kółek biodrami, ale nie takich "szerokich" tylko tak bardziej kołysanie..... polecił mi to lekarz na rozluźnienie mięśni krzyżowych...

ALG ja mam dalej 6kg na minusie i wiecej nie spadam... nie martw sie ze nie tyjesz... maluszek wazy na tym etapie jakieś 20 dkg :) dodaj max 1 kg wody z cyckami i wystarczy :) Mi lekarz powiedział, ze powinnam przez pierwszy trymestr przytyc max 1kg w drugim max 2-3 kg i reszte w 3 trymestrze :)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry