reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

witam po kilku dniach nieobecnosci, spowodowanych urodzinkami mojego synka, urodziny ma w srode ale z kolezankami i kolegami swietowal w sobote, urodziny sie udaly, dzieci sie wyszalaly, Niels zadowolony z prezentow wiec wszystko super

ja dzis bylam u lekarza z moim trwajacym od 4 tygodni kaszlem, powiedzial ze nic mi w ciazy na kaszel nie przepisze, mam pic cieple herbatki itp a jak dzidzia sie urodzi mam przyjsc i zrobi mi testy na alergie i astme

bungee- witaj, jasne ze przyjmiemy :)

mysiak- plukanki sola fizjologiczna tez robie to jest super, tylko jak ma sie zapchane kanaly nosowe to tez niestety nie pomaga mi dzis lekarz dal ziolowe tabletki na odetkanie kanalow nosowych, nie wiem jak plukasz sola ja mam taki specjalny prysznic do nosa jedna dziurka wpada druga wypada woda z sola, wstretne to jest ale pomaga :)
nie mozesz wziac malej ze soba? ja zawsze mojego biore nasze przedszkole organizuje jedna pania do dzieci w sali obok
dziewczyny tak czytam czytam wiele z was i sobie mysle kurna czy tylko ja tyje???:):):) czy to watek ciazowy???:):):) ale kiedys i u was kg dodatkowe sie piojawia ;) ja 2 tygodnie temu mialam +3kg

citrus- rowniez mam tak ze bedac w domu zawsze cos jjem :)generalnie przytycie do 14 kg w ciazy jest w noermie, polowe i tak po porodzie nie bedziesz miala, albo i wiecej a z reszta tez dasz sobie szybko rade, kto jak nie ty, ja tam licze na wiele cennych rad od ciebie od maja gdyz bede miala nie tylko kg ciazowe ale i sprzed ciazowe dio zrucenia ;)
ze studiami i praca dasz rade, teraz chyba wiele osob tak musi, w de prawie kazdy student gdzies pracuje, ja tez do sierpnia pracowalam i studiowalam i jeszcze lobuza na glowie mam :)

mi syrop z cebuli nie pomaga ale to zapewne dlatego ze moj kaszel ma inne "podloze"

Aska- jesli to dziecko uciska to i tak masci by nie pomogly, moze sie ulozy inaczej, i oczywiscie oby to bylo tylko dziecko a nie inne dolegliwosci

ALG- w ciazy szybko lapie sie wszelkie infekcje, ale jesli ciagle cos sie za toba wlecze z chorobsk to idz na zwolnienie

Zapominajka- mi tez sie zaczely glupie sny i to jakies horrory normalnie

to ja sie pochwale z cyklu co mowi moje dziecko, moj syn byl ze mna na bilansie 3 latka w piatek, wracajac na chodniku podniosl jakis smiec, powiedzialam ze ma to wyrzucic i obiecac ze nie bedzie bral niczego z chodnikow ulicy i ziemi do reki wiec obiecal, w domu zjadl cukierka i wyrzucil na ziemie papierek, mowie do niego podnies to a on: obiecalem ci ze nie bede niczego z ziemi bral... no fakt obiecal :)

chorowitkom wszystkim - zdrowka

reklama
Witajcie :happy:

Moja poranna rozmowa z dyrektorką mnie dobiła. Traktowała mnie jak idiotkę... No, ale cóż, ona już taka jest.
Mam ją w 4 literach.

Co do słodyczy, to ja niestety też jem, jak są w domu. Dlatego Małżowi zakazuję kupować (chociaż to trudne, bo on jest chyba większy łasuch, niż ja:sorry:), a sama na razie nie wychodzę z domu, bo siedzenie na L4 to wielka pokusa. Jak jestem w pracy, to nie jem.
Na razie mam kilogram na plusie. Może uda mi się przytyć mniej, niż z Kubą (15 kg)? :happy:

Miłego dnia!!!

o ludu , co tu za agresor tu dzisiaj:-D

wiecie co, wypielam sie dzisiaj na moja prace i po prostu nie poszlam, nie przespalam 3/4 nocy, tylek mnie boli jakbym spadla na niego z dziesiatego pietra i cos mi w krzyzu peka...

i przyznam sie Wam , ze dopiero wstalam..

i przytylam juz 4,5 kilo i jestem przerazona, bo ilosc jedzenia wcale mi sie nie zwiekszyla ani nie podniosla kalorycznie, a tu takie niespodzianki, nie cierpie siebie utytej, moze od tego cholernego tycia w takim tempie kregoslup mi siada

i zapomnialam, doprowadzacie mnie do rozpaczy jak czytam- np 17 tydzien i przytylam kilogram i ide sie pochlastac..
to ja juz tylko sprzedac sie na ebay-u i wyslac na marsa..

Ostatnia edycja:
Nia.. ja kupuje soł fizjologiczną taką w ampułkach.. taką mała i poprostu sobie ją wlewam do nosa.... az do gardła potrafi poleciec, ale wtedy sie już ładnie wszystko oczyszcza... oczywiscie w ciazy konczy sie pawiem, ale juz wole pawia i pozbyc sie tego syfu niz dalej sie meczyc :)

Ja pierwszą ciazę skonczyłam z wagą 23 kg na + wiec teraz w sumi sie coiesze , ze poki co kg mnie omijają... a ze jestem mocno przy kosci wiec dla mnie nawet lepiej.... oczywiscie jak mi siemdłosci skoncza to chce sie zdrowo odzywiac, makaroniki zytnie, miesko z kaszą bez ziemniaczkow itp...

Dziękuję za miłe przyjęcie do grona Majówek :)

Nia ja też od ponad miesiąca walczę z paskudnym kaszlem. Byłam u lekarza rodzinnego i powiedziała, że to na pewno alergia, przepisała mi Zyrtec i wziew na rozkurczanie oskrzeli. Mój ginekolog powiedział, że na tym etapie ciąży mogę brac te leki. Zobaczymy czy pomogą...

Co do wagi...

Mam już dwie córeczki i zarówno w pierwszej jak i w drugiej ciąży przytyłam niecałe 10kg. Teraz już jestem 3kg na plusie, może wkońcu urodzę chłopca :)

ja mieszkam w niemczech, bylam juz u 2 lekarzy i tu wogole lub bardzo niechetnie daja leki ciezarnym, no nic przemecze sie, tez slyszalam ze w pl mozna kupic syrop dla ciezarnych czy tez nawet dziewczyny braly jakies antybiotyki, moi lekarze uparcie karza mi leczyc sie domowymi sposobami... ale nie jest jeszcze az tak tragicznie tydzien temu bylo gorzej, oby do maja wtedy sie przebadam od gory do dolu :)

bungee witaj, i się rozgość :)

kaja ja już chyba gdzieś pisałam ... mam już 6-7 kg na +
ale jak narzekam to mi każdy mówi przecież jesteś w ciąży, czego Ty się spodziewałaś ...
A też nie jem więcej niż przed ciążą (na pewno częściej ale za to dużo mniejsze porcje).

Ja mam na plusie jakies 2-3kg,zalezy kiedy:D
Siedze w pracy i odliczam do konca,mega len dzis!

Na szczescie w czw i pt mam szkolenie caly dzien,moze szybciej i przyjemniej minie...

Poszlabym juz na to zwolnienie ale musze odczekac bo za duzo kasy by mnie to kostzowalo:/

reklama
Do góry