reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

no ja też mam pracetamol na takie w razie czego, do tej pory brałam raz jak byłam przeziębiona, ale widzę że również mój ból głowy się rozkręca.

Dziś drugi dzień z rzędu muszę zjeść pomidory z cebulką i śmietaną taką mam zachciankę.

reklama
Jak ja nienawidzę prasować! Prasuję ubrania tuż przed ich założeniem. I Mój też sobie sam prasuje rano :)

Kaja – czy Ty będziesz miała ogrzewanie pompą ciepła? Wiem że w Skandynawii jest to bardzo popularne. Ja w domku będę miała szwedzką pompę ciepła. Zazdroszczę, że już w styczniu będziecie w nowym domku. My dopiero zaczynamy prace wykończeniowe....

Sembozakura – gratuluję dziewczynki!!! :) I zazdroszczę troszkę ;)
Nanu – gratuluję dobrych wyników!

Ja też uwielbiam święta! Już nie mogę się doczekać! Pytanie tylko jak je podzielimy pomiędzy moją rodziną a rodziną Mojego... Zawsze ten sam problem. Ja wolę jechać do moich rodziców bo tam jesteśmy w kilkanaście osób, jest wesoło i miło a wieczorem do późna siedzimy przy kominku i plotkujemy. U Mojego Wigilia jest malutka - tylko teściowie i siostra Mojego. Niestety oba domy dzieli 250 km.

Ja chyba nie zdradziłam imienia? Jestem Paulina!

A weekend mam "teściów" na obiedzie! Zaplanowałam zupę cebulową, pieczony udziec z indyka z żurawiną a na deser tort bezowy. Co myślicie?

Jak ja nienawidzę prasować! Prasuję ubrania tuż przed ich założeniem. I Mój też sobie sam prasuje rano :)

Kaja – czy Ty będziesz miała ogrzewanie pompą ciepła? Wiem że w Skandynawii jest to bardzo popularne. Ja w domku będę miała szwedzką pompę ciepła. Zazdroszczę, że już w styczniu będziecie w nowym domku. My dopiero zaczynamy prace wykończeniowe....

Sembozakura – gratuluję dziewczynki!!! :) I zazdroszczę troszkę ;)
Nanu – gratuluję dobrych wyników!

Ja też uwielbiam święta! Już nie mogę się doczekać! Pytanie tylko jak je podzielimy pomiędzy moją rodziną a rodziną Mojego... Zawsze ten sam problem. Ja wolę jechać do moich rodziców bo tam jesteśmy w kilkanaście osób, jest wesoło i miło a wieczorem do późna siedzimy przy kominku i plotkujemy. U Mojego Wigilia jest malutka - tylko teściowie i siostra Mojego. Niestety oba domy dzieli 250 km.

Ja chyba nie zdradziłam imienia? Jestem Paulina!

A weekend mam "teściów" na obiedzie! Zaplanowałam zupę cebulową, pieczony udziec z indyka z żurawiną a na deser tort bezowy. Co myślicie?

bylo bardzo popularne, moi rodzice maja w domu, ale teraz robia juz ogrzewanie podlogowe w nowych domach..ktore jest juz popularniejsze , tansze i wydajniejsze..podobno:-D

wooow, ja tez chce na ten obiad:szok::-D

a jak ta podłogówka jest zasilana? Bo u mnie też jest podłogówka, a podłogówka zasilana pompą. A u Ciebie jak będzie?

zazdroszczę wam tych domków, ja mam kredyt na resztę życia na 2 pokoje :-(
wzięłam się za swój budżet i postanowiłam oszczędzać, teraz mi wyszło że do końca miesiąca mam 200 zł (w rodzinie ja, mąż i dzieć 1,5 roku) jest szansa że dam radę? jakieś pomysły na tanie obiadki, kolacje i deser??

a jak ta podłogówka jest zasilana? Bo u mnie też jest podłogówka, a podłogówka zasilana pompą. A u Ciebie jak będzie?

my mamy tzw elektryczne maty grzejne , w calym domu, normalnie na prad z miasta... w se jest tani prad wiec sie oplaca w ten sposob, tu wszystko na prad, o gazie w kuchence nikt nie slyszal..
sa termostaty, system sterowania tym wszystkim..

Ostatnia edycja:
Wtrącę o no-spie: brałam teraz 3x1 forte przez 2 tygodnie, kiedy odklejała mi się kosmówka. Przy Kubie też brałam, Młody zdrów jak ryba.
Myślę, że czasem są powody, dla których lekarz zaleca no-spę i trzeba brać.

Co do imienia, to fuuuuu... Mam na imię Wanda:sorry:

reklama
No nareszcie moge odpoczac, moje dziecie poszlo spac :-D

A co do imienia to mi tak pospolicie na imie Kaska, kiedys nie lubilam swojego imienia wlasnie dlatego ze multum dookola imienniczek.

Bylismy dzis wreszcie obejrzec pomieszczenie pod wynajem studia, no i chyba sie zdecydujemy.

Mowicie oswietach, a ja nadal sie glowie czy robic juz takie oddzielne swieta, w tamtym roku bylismy u tesciow z mala na wigili, ja bym chciala wreszcie cos dla naszej trojki zrobic, tylko obawiam sie czy tesciowa zaraz sie nie obrazi, bo ona jest czasami dziwna. Dzis mi trula ze powinnam malej zakladac pod kurtke jeszcze na bluzke sweter, bo zmarznie, jakis koszmar bo wg mnie jeszce nie jest tak zimno bym ja tak opatulala. Ehh no nic nie bede sie nakrecac, narazie planuje co w takim razie bede pichcic na te swieta.

Do góry