reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Kora, to teraz mi szczęka opadła! W takim razie ograniczam orzechy, dzięki za ostrzeżenie :) Mam nadzieję, że Twoja druga dzidzia nie będzie mieć tych problemów!

może to zbieg okolicznosci, a moze nie... w kazdym razie spróbuję parę rzeczy zmienić w diecie i w ciaży i od początku karmienia... moze chcoiaż będą słabsze objawy, bo żeby się całkiem udało, to szanse marne... my oboje alergicy, na dodatek na rózne rzeczy :((( wiec jak to powiedziała nam kiedyś pediatra "gorszego materiału genetycznego pod względem alergii chyba się nie da zestawić"

ALG, dzieki za słowa pociechy, my oboje alergicy, ale nikt w rodzinie nigdy nie miał do czynienia z AZS. Ja też mam nadzieję, ze Zosieńka wyrośnie, bo już jest o dwa nieba lepiej niż było:) praktycznie przy dobrej pielęgnacji i przy uwazaniu na diectę, may tylko problem od czasu do czasu przy kontaktach z miejskimi piaskownicami:wściekła/y:, kurzem lub szorstkim nawierzchniami czyli kontaktowo... wiadomo skóra sucha ... no i nawroty są tylko w sytuacji jakiejś choroby - osłabiony organizm, gorączka itp. ciekawa byłam jak będzie przy stresie (pójście do przedszkola), ale mimo ze ciężko przechodzi aklimatyzacje to wysypu nie było:-) wiec jesteśmy dobrej myśli...

a z alergią da sie żyć:tak:

kaja, fakt zapomniałą o wywoływaniu porodu - tego sie boję jak diabli, "przyjemnosci" typu masaż szyjki czy własnie oksy na wywołanie... brrr... nasluchałam sie strasznie od koleżanek i chyba tego sie boję najbardziej

Kora ja mam AZS, właściwie mam i nie mam, bo właśnie jak byłam mała to było silne, poźniej przeszło, jakieś 4 lata temu wróciło przy zmianie miejsca zamieszkania, postosowałam troszkę maści i znowu cisza, więc trzymam kciuki żeby i Twojego dzieciaczka też z wiekiem się rozeszło.

Ja oglądam oczywiście MAM TALENT.

Czeeeeescccc;)))

Citrus - matko jedyna, jakie ty rzeczy robisz do jedzenia... Tez bym chciala miec tak na wszystko ochote:-( Ja dzis ugotowalam gar kapusniaku. Mojemu małżowi zachcialo sie kebaba wiec i ja sobie kupilam, ale srednio mi podszedl eh:wściekła/y: Ja juz chce jesc normalnieeeeeee!!!!!:angry:

Nanu - oj suszi... Jak ja dawno nie jadlam;) Ale moj facecik nie przepada za tym niestety. A teraz nawet nie mam na nie smaka o dziwo...;( Zauwazylam, ze najlepiej wchodzi mi slodkie, kwasne i owoce:szok:

Kaja, Nanu - ale fajnie z tymi slubami:-) Ja tez bym chciala jeszcze raz swoj przezyc... To byla jedna z najwspanialszych rzeczy w moim zyciu:-) A weselicho, poprawiny... Brak słów!!! Tesknie za tym strasznie:tak:
A co do pierwszego tanca, to my specjalnie nie cwiczylismy. Poprostu jak wyszlo, tak wyszlo. A to byla nasza piosenka:
Sumptuastic-Bo Mam Ciebie - YouTube

A ta byla na podziekowania dla rodzicow ( bo "Cudownych rodzicow mam" Sipinskiej juz takie oklepane;]):

Preludium - To dzieki Wam NOWOŚĆ - YouTube

Kocham te piosenki;))):-)

Kora - ja tez alergik:eek: Ale bardziej na pylki. I na nikiel:angry:

Ja dzis lezalam w lozku do 13:szok: Po czym sie wkurzylam na ta moja niemoc, poszlam sie wykapac, umylam glowe, poszlam do Biedrony, ugotowalam zupe i pojechalam do mamy. Normalnie wegetuje powiem wam. W domu syf. Ale co ja mam poradzic na to ze nie mam sily?!:angry: Dobrze, ze moj małż wczoraj poodkurzal i podloge umyl <3

czyli nie ma reguły.... niby gin mi powiedziała że pod koniec I trymestru przestaną pewnie boleć ale mi do tego czasu trochę brakuje.... bolały potwornie,nawet staniki bezszwowe pokupowałam, a dziś jakoś mniej.... i oczywiście zaczęło mnie to zastanawiać.... ehh.... co te poronienia mi z mózgu i emocji zrobiły!

reklama
Do góry