reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

A dzisiaj cisza?

Zastanawiam się czy rozpoczęcie łykania tabletek z niepokalankiem może opóźnić okres... Powinnam @ dostać przedwczoraj. Niby brzuch mnie pobolewa, a tu ciągle nic. Niby dopiero 31dc, ale raczej zawsze miałam cykle regularnie co 29-30dni. Albo do niedzieli się pojawi, albo będę musiała przejść się po test ciążowy :szok: Nie wyobrażam sobie tego...

Ja ostatnio też mam problem z odmawianiem Marcinowi tego na co ma ochotę. Straszny wymuszacz się z niego zrobił. Muszę zacząć być bardziej konsekwentna i poprosić o to samo opiekunkę, bo inaczej na głowę nam wlezie.

reklama
Hej
Ja dziś padam na ryj dosłownie, dziś definitywnie rozstałam się z pracodawcą, tzn przekazałam wszystko, rozliczenia, towar, dokumenty i reszte, rozliczanie trwało ok 10 godzin i przekazywanie fizyczne wszystkiego łacznie z wyposażeniem...
masakra..nie mam sil i z niecierpliwością czekam powrotu M. z roboty bo nie daje rady..
troche mnie wkurzyli oczywiscie bo perzymusili mnie do wziecia zaleglego urlpu a myślałam że zwolnią nas po prostu z obowiazku pracy do konca miesiaca bo umowe mamy do 31.01
padło pare niefajnych słow i az sie przykro zrobiło ze po 5 lata zapierdalania i ratowania ich nie raz z opresji dostalismy pare słow..przynajmniej jesli chodzi o mnie i kamila ktorzy na prawde nie raz ratowalismy tyłki...
NMic to ...moze to w złości bo nie chcieliśmy sie zgodzic na ten urlop ..ale tak czy siak jak na porządnych i poważnych biznesmenów nie powinni uzywac tak prostackiego jezyka...chocby nie wiem jak powinni ugruyzc sie w jezyk i przemilczec nawet dla dobra stosunkow na sam koniec...

nic to.
Przyszłam po 18 i nie dosc ze kark i oczy bola mnie od kompa to wkurzona jak nic...]
Dobrze ze Jaśko od wczoraj grzeczny..
Nawet zjadł przed chwila kanapkę z domowym pasztetem i ogórkiem zzielonym i dziadek dał mu krupnik ktory tez zjadł prawie cały...

tylko noce jakies takie do dupy mamy ostatnio..budzi sie w nocy ok 2 choc przesypial całe noce...i o 6 rano wycie i nie chce u siebie w lozeczku co dziwne strasznie bo nigdy z nami sie spał..

No i strasznie przytulaskowy sie zrobił...cały czas sie tuli i przytula i obejmuje i całuje....to akurat jest wskazane i miłe :-)

Witch ale by było gdyby na teście wyszły II krechy :-)
JA to teraz się zastanawiam że nas to chyba nie stać na drugie dziecko...finanse nas zjedzą...szczepienia, lekarze, pieluchy...a niedaj boże mleko....więc poważnie się zastanawiamy zanim pojedziemy na wizyte...musimy siąść na spokojnie i zdecydować czy walczymy o drugie czy nie...czas mamy dośc ograniczony wiec jutro umawiam sie na wizyte i do czasu wizyty musimy coś postanowic...

Ostatnia edycja:
Niestety prawo jest takie, że jeśli jesteś na wypowiedzeniu to MUSISZ wykorzystać zaległy urlop (zgodnie z art. 167 k.p.). Zawsze można pójść na zwolnienie...

camel Jeśli chodzi o drugie dziecko - myślę, że jeśli chcecie, to nie powinniście czekać, bo potem może być już za późno. Dacie radę!

witch potem to ba pewno bedzie za pozno..tylko ze sytuacja finansowa cieniutka u nas i nie wiem czy jest sens porywac sie z motyka na slonce....by potem liczyc czy kupic jednemu czy drugiemu buty

Camel zawsze to jakoś jest i da sie poukładać , a Ty przecież jestes stworzona do bycia mama conajmniej dwójki :)
Fakt jednak faktem , że wszystko kosztuje, ale nie z takimi problemami kiedys kobiety dawały sobie radę jak rodziły po 10 -cioro.
Przykro mi Camelka, że Cie to spotkało z praca.
Witch i Ty wytrzymiesz do niedzieli dziś , ja bym już dziś była w sklepie

Wiolon może i stworzona...ale wiesz..ja bez pracy...kredyt hipoteczny i sytuacja taka sobie..plus oczywiscie inne zobowiazania...
troche sie tego obawiam..bo teraz nam ledwie starcza..a nie chciałabym sytuacji takiej ze jednemu dałam wszystko a drugie bedzie poszkodowane...

Na szczęście raczej nie miałam możliwości, by w ciążę zajść. Trochę stresów miałam związanych z zamknięciami finansowymi zeszłego roku, które się jeszcze za mną ciągną. I dlatego jeszcze nie ma mnie w aptece. Poczytałam trochę różne fora na temat Castagnusa i dziewczyny piszą, że może wydłużać cykle (zwłaszcza pierwszy). Mam nadzieję, że się nie mylą.

camel Matki mają takie zdolności, o które same siebie nie podejrzewają. Na pewno znajdziecie sposób, by finansowo sobie poradzić. Faktycznie na Twoim rynku pracy jest aż tak źle? Masz już jakieś doświadczenie, może nie będzie aż takiego problemu?

Hej kobitki!!!
U nas kolejny dzień bez drzemki Filipa, ale o dziwo grzeczny w miarę jest i już dawno śpi. Za to Zośka znowu walczy. M. ją nosi, bo u mnie dostaje korby na cycka, a jak dostanie to wisi tak aż jej nie wypadnie i od nowa marudzenie, a mi już biust drętwieje. Wczoraj kolację jedliśmy po 22 i to sporo, bo tak udało się dziecko opanować.
A Fifiś też ostatnio przytulanka straszna. Jak nie mam Zosi na rękach, to na pewno mam Filipa;)

Camel, to przykre, że szefostwo na koniec nie potrafiło się zachować z klasą.

Witch, ja nawet gdybym myślała, że nie było takiej możliwości, a okresy by mi się spóźniał, to bym gnała do apteki;)

reklama
Na razie nie działa mój niezawodny test ciążowy - mój mąż ;-) W trzech mych ciążach wygonił mnie po test, bo stwierdził: "Ty jesteś w ciąży!". I nigdy się nie pomylił. Teraz nic nie mówi.

Do góry