reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Kooska a sniegi juz u Ciebie odpuściły?
Milo slyszec ze gadzina podobna do mnie bo od urodzenia zdawalo mi sie ze to wykapany ojciec a ze mnie nic :) A jakie spodnie na kolanach zielone po szlifiwaniu trawnika ;)

No ja też bym wolala żeby po prostu przeszedł ospę łagodniej. Bo z tym narwancem to wydrapane dziury by były. I moje oczy jakbym zabraniala się drapac.
Myślę o tych kleszczach. W sumie Mlody tez u babci po trawach i chaszczach chodzi a patrzac na naszego psa to region mamy kleszczowy. Hmm.

reklama
Ja też myślałam o kleszczach..ale poczytałam, poczytałam i zachorowanie po kleszczach wynosi mniej niż 2%, a poza tym patrząc na to realnie, dziecko przy myciu, przebieraniu itp częściej się ogląda, wiec interwencja nawet po ukąszeniu przez kleszcza jest szybsza, i antybiotyk w razie czego szybciej się podaje.
My mamy działkę w lesie, i często tam przebywamy, miałam też psa który tam przez miesiąc łaził i tylko raz kleszcza załapał..więc nie wiem czy chce tak na prawde narazac mlodego na tyle chemii...z reszta okres kleszczowy krotki...nie bede popadac w paranoje bo idąc tym tropem znajde jeszcze milion szczepionek...i milion chorób na ktore mogłabym zaszczepic lub milion zasadzek ktore moglabym ominąć...
Wole zaopatrzyć się na takie wypady w środki odstraszające kleszcze...bo przecież nie co dzień będe latać po lasach i dzikich trawach..

a tak czytałam o tych szczepionkach to najlepiej pierwsza dawkę wziąc przed sezonem, czyli w zimnym okresie roku..wiec nawet w sumie teraz nie było by większego sensu

Ostatnia edycja:
to takie tam statystyki : Bez tytułu.jpg
Ale tylko 6 przypadków w lubelskim wojewodztwie zachorowania na odkleszczowe zapalenie mózgu, w świętokrzyskim sztuk 1 na rok 2013,
Jakby co różne takie statystyki można podejrzeć w meldunkach na stronie Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego, ja sie tym wspomagam zazwyczaj chcąc się na coś zaszczepić..bo widze mniej więcej realne zagrożenie..tam sa wszystkie choroby zakażne itp.

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny;)
U nas noc nieciekawa. Filipowi wyłażą ząbki, do tego katar straszny więc noc nie przespana. Za to jak padłam o 7, to do 9 spałam jak zabita. Potem jak szalona zbierałam się do lekarza.
No i oficjalnie można powiedzieć;) Jestem w 7 tygodniu ciąży;) Termin na 6 stycznia;) Serducho bije, wszystko wygląda dobrze;)

Brawo, brawo...siódmy tydzień to juz prawie 2 miesiące. Jeszcze 7 i będzie :) a może Ci się uda jeszcze w 2013 to bedziesz miała rok po roku :D

Nie zostawię na pewno;)
Ewcia, taki był plan, ale jak będzie to się okaże. Na razie za wcześnie na gdybanie, ale gdyby wypadła cesarka, to pewnie wcześniej zrobią. Póki co nastawiałam się na naturalny, ale prywatnie, a tu mi wzięli i zamknęli. A i trafiłam na położną, która do mnie przyjeżdżała, jak miałam ropnia, teraz chyba będę się jej radzić od początku. A Filipa mogę sobie karmić bez przeszkód, jak mi się tak podoba;)

No to fajnie. Same dobre wiesci. Dopoki brzuch Ci nie urośnie ze Fi do cycka nie będzie się mógł dostać ;) możesz karmić :) Super. Teraz oficjalne gratulacje dla waszej rodzinki.

reklama
Dziendoberek
Moje dziecko odmówilo dzisiaj spania... nie bede go kładła na siłę skoro super bawi sie w odkurzanie. Jeździ rurą po calym domu;) pewnie padnie na spacerze... choć wolałabym żeby akurat z tej drzmki rezygnowal, bo tak jest w żłobku:/ no ale jak sie wstaje o 9 to nie ma sie co dziwić.
Ja zaszczepie na ospe razem z pneumo przed żłobkiem. Moze w razie czego będzie przechodził lagodniej moze to go uchroni przed oprychą i polpaśćcem... zobacze jeszcze tylko jak zniesie MMR, bo ta mnie troche przeraza. Kleszcze odpuszczam, nie ufam temu szczepieniu. Kojarzy mi sie z chemia stosowana u zwierzat:/ a Camel ma racje, ciezko nie zauważyć i nie zareagowac na czas u dziecka.

Filipia gratki... przypominam sobie widok tego bijacego serduszka na monitorze...ach... 7 tydz.? Ale to leci co?

Do góry