reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Feelis, ja dopiero załapałam, że nasze dzieci z tego samego dnia;) Tak?
Imprezę mieliście nie lichą;) I prezentów masa;)

Do mnie jeszcze niektóre rzeczy nie docierają. Za dziesięć dni mam USG i wtedy już się wszystko na 100% okaże;)

A gdzie wcięło całą resztę? Ja zaraz idę spać jak przystało na matkę polkę, a Wy się wtedy rozgadacie;)

reklama
Hej, moj dopiero zasnal, u lekarzq nic nowego die nie dowiedzielismy, zebow nie widac na horyzoncie, pytalam o te nocne pobudki bo chyba juz powinien przedypiac, stwierdxil ze moze za duzo bodzcow i nozg nie wyrabia stad krecenie sie i pobudki..mamy nie wlaczac min 3h przed snem tv, najlepiej w tym czasie pojsc na wieczorny spacer, utzymywac w domu trmp 19-20 st, wietrzyc duzo i nie pobudzac ptzed snem tylko tonizowac....
A tak propos tego..moj dziec co byl jak odkurzacz teraz kategorycznie odmawia jedzenia..nic..nawet chrupek be...

Hej Mamusie.
Koszmar nocny powrócił. Pobudki już drugi dzień co 40 minut, w porywach do godziny. Jestem padnięta, dopiero zaczynam do siebie dochodzić, jak zawsze już jestem zwarta i gotowa. Do tego wszystkiego oprócz dziecka spać nie daje małżonek i koty, a na sam koniec śmieciarka za oknem.
Żeby jeszcze dopełnić obrazy pomocnego męża napiszę, że wstaję rano, patrzę na dziecko, a on ma całą buzię w kaszy. Kaszy z wczoraj. M go kąpał, potem ja przejęłam go w ciemnej sypialni i nie zauważyłam. A jemu się na wspinaczkę śpieszyło. Ale żeby buzi dziecku nie umyć. Nie mam siły czasem. Zwłaszcza teraz mam chwilami ochotę siąść i płakać. Mam wrażenie, że już teraz mam dwójkę dzieci w domu. Wszystko trzeba palcem pokazać.

Dzień dobry.

Filipia chłop robi jak umie. Nie ma wyjścia, trzeba zaakceptować. Ale usmialam się tą kaszą z wczoraj.

Camel hmm jak tu dziecku przed snem jsk kiedy wychodzę na aero stary oglada z nim Ukryta Prawdę i Szpital :/ Masakra. Niedawno się o tym dowiedziałam :D ale wieczorny spacer teraz latem bedzie nie tak od rzeczy. U Mlodego w pokoju nianka pokazuje 23 st. ale rzeczywiście zauważyłam ze lepiej spi jak ma uchylone okno. Tylko ze on sie nie przykrywa i zawsze jak ma byc zimna noc to sie boje mu zostawiać.

A tak a propo gorszego spania my od majowki tez znowu we troje. I od razu powrócił ból moich pleców.

Dzis chyba nie pójdę na spacer. Poloze go w domu bo musze troche pogooglowac. Ulozylam sobie w glowie plan awaryjny - mieszkanie i żłobek. Niestety wczoraj odpisali ze zloba ze maja juz full liste nawet na wrzesień :/ także dupa z tego bedzie bo i je bedzie z kim dziecka zostawić :/

Ewcia, ja na razie ze spaceru też rezygnuję. Mi jest tak zimno, że się ruszyć nie mogę. Zamarzam. Wspólnota zarzuciła grzanie i nie da się w domu wytrzymać. Najchętniej wlazłabym do wanny, ale Filip mi to uniemożliwia.

Kurcze nie mogę się w tym domu ogarnąć. Weekend przedłużony jakoś mi nie służy. Do tego to zimno. Już nie wiem w co się jeszcze ubrać.

U nas wieczor bez tv, jedna pobudka potem 6 wstal, przynieslim go fo nas, uczepil sie cyc, zjadl i uwaga, dopiero wstalismy...9.50...szok ...

Camel??!! Szok szok :D To my juz po dwoch sniadaniach :) Myślisz że to brak TV az takiej zmiany dokonał? :D
Filipia u nas juz dawno nie grzane, ale jakies cieple mamy mieszkanie. Tam u Ciebie jest dość cienisto, dużo budynków dookoła, ktore pewnie sie zasłaniają wzajemnie. Ma to pewnie i zalety. A Tobie i glonojad pewnie energię podjada :)

Camel, ja chyba muszę tego spróbować. No tylko, że wieczorny blok wiadomości, faktów i panoram, to moje jedyne źródło wiedzy o świecie;)

Ewcia, u nas dziwnie w tym mieszkaniu, albo zimno, albo gorąco. Ale teraz to już przegięcie, tak dawno nie było. Choć faktycznie ostatnio ja bardziej wrażliwa na zimno jestem;) Ale jak już Filip na płytki nie włazi, bo zimne, to coś jest na rzeczy.

My tez nie grzejemy, ale ciepło tez w miarę, janek z reszta lubi chlodniej...a tobie filipia ma co pidjadac energie..najgorzej ze my nie mamy na co zgonic tylko na lenia w d...

Nie wiem po czym tak spal..na pewno to nie zsszkodzi a wyciszy..poczytslam troche to i dorosly powinien 2h przed snem odpoczac od tv bo mozg potrafi trawic do 3 h jeszcze podczas snu i niewypoczywamy... Moze cos w tym byc, bo mlody kreci sie i budzi do ok1-3 a potem spi bez pobudek.

Filipia my waczamy radio, a jak pojdzie w kime to nadrabiam jak drzemkuje.

Ostatnia edycja:
reklama
To u nas zawsze pierwsze spanie po uspieniu jest dobre. Potem punkt dwunasta w nocy pobudka i musi być przytulansko z matka i nawet jesli odloze znow do lozeczka to obudzi sie o 1 i potem juz tak co godzinę.

Do góry