reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Oj, współczuję....
U nas też dziś majówka taka sobie. Rano ogarniałam syf po wczorajszym upychaniu lodówki, potem z nadzieją udałam się na poszukiwania kwiatów na balkon, potem jakiś spacer, a teraz siedzimy i czekamy aż obudzi się Fifi. Śpi już 2,5 godziny. Co jest? Zamieniłabym się z nim, bo zasypiam na siedząco.

Camel myśl pozytywnie! Schudniesz! ;)
Taki żarcik ;) Bardzo mi was szkoda. Wyglada na to ze macie szpital jak Mdla ostatnio. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej. I z wami i z Jasienkiem.

Camel i Elajar zdrowka dla Was biedaki. Moja tez chorowala, ale oskrzela i ucho. Jestesmy po antybiotyku a nadal mi sie wydaje, ze nie jest dobrze, bo wciaz kaszle i szarpie za ucho...
Rosomaki, dzieci chyba maja takie etapy, ze jedza duzo, potem mniej, itd. Mysle, ze dziecko samo sie nie zaglodzi, wiec chyba nie ma sensu wciskac na sile. Ja Olivce daje np. kaszke tak duzo az sama zaczyna krecic glowa, ze nie chce wiecej.
Karmie obecnie tylko raz w nocy, ale swojego mleka mam juz tak niewiele, ze to raczej jest forma przytulenia niz jedzenia. Niestety Olivka nadal nie chce mm. Wszystko inne zjada.
Ewcia, ja to sie zawsze nasmieje przy czytaniu Twoich postow :D

Dziewczyny zdrowia, bo majowki szkoda.
Kooska, ja wlasnie nie wiem co z ta niechecia do mm zrobic. Fi dostaje cyca przed snem i czasem w nocy i nie wiem czy to wystarczy. Wciskam mu serki, jogurty itp, ale wolalabym, zeby pil troche mm, jak calkiem go odkleje od siebie.
My dzis wieczorkiem nad zalew pojechalismy, spotkalam kolezanke z synkiem i znajomych z corka. Filipowi tak sie spodobalo, ze jak pojwchalismy, to wyl cala droge do samochodu. Ewidentnie trzeba mu innych dzieci.
A mnie sennosc wykancza. Ide spac, bo ledwo na oczy widze.

Filipia, mnie tez martwi, ze to za malo. Trzeba sie gdzies dopytac... Poczatki ciazy sa przesrane... Ja tez ciagle senna bylam, oslabiona i mialam mdlosci 24h na dobe przez cztery tygodnie (miedz 7 a 11 tygodniem). Myslalam, ze sie wykoncze...
Moja tez sie darla jak musialysmy zbierac sie z placu zabaw. Chciala sie jeszcze bawic, ale takie chmury nadciagaly, ze wolalam isc do domu. No i to byla dobra decyzja, bo przyszedl grad i sniezyca... Masakra w tej Norwegii.
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
hej mamuśki :)
co do mm to mi lekarz powiedział że dziecko od 9msc nie musi wcale go pić bo my też nie pijemy i żyjemy więc jak nie chce to nie zmuszać organizm wie co chce!!
moje dziecko pje tylko raz dziennie mm 180ml i żadnego wiecej nabiału - nie smakuje (ja mu do buzi a on kręci głowa że nie ) no i ma niby skaze

musze sie wam pochwalić mam już w domu dziecko a nie niemowlaka ale dalej nie chodzi sam

Camel zdrówka życze i bierzcie jakieś probiotyki żeby flore odbudować

reklama
Judy to sto lat, u nas też dziś ten milowy krok w dorosłość :), aż się łza w oku kręci :)
Upiekłam zamiast tortu kopiec kreta i sernik , ma wpasc brat męza z chrzestną

Do góry