reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Hej Dziewczynki;)
Ja dziś pospałam do 9.30;) O 6.40 M. zabrał małego, a ja odpłynęłam. Musiałam odespać, bo wczoraj spałam ok. 4 godzin, a poprzednie noce też nie były lepsze.

Kooska, mój Filip też jakiś taki bijący. Łapkami chce dotykać twarzy innych i czasem robi piąstką bum bum. Ja mu nie pozwalam, choć wiem, że to z czułości;) ale rodzina jeszcze się nadstawia i się cieszy. Ja się w ogóle boję go puszczać do innych dzieci, bo boję się, że zrobi krzywdę, bo taki żywy jest. Jak byliśmy na Dzień Dziadka u babci męża, była też kuzynka z synem miesiąc starszym od Filipa. Tamten taka tylko siedząca melepeta a Filip biegał, kicał, zabawki turlał, a tamten siedział i się tępo gapił.

Dziś jestem w mega szoku, bo zadzwonił mój tata, że nas odwiedzi ze swoją dziewczyną. Od naszego ślubu u nas nie był, a tu dwa razy w ciągu jednego tygodnia. Czyżby coś się miało zmienić;) Dla niewtajemniczonych, ślub brałam 2 maja 2009 ;)

reklama
Kooska - miło się czyta , że u was lepiej. No i Kochana opanuj się. Na błysk to ja nie mam posprzatane od 9 miesiecy! ;)

Filipa - oj to pospalas. Pozazdrościć. Ja nad ranem do fotela ;) nie wiem cóż to mu sie porobiło z tym spaniem na siedząco. Dobrze że mebel wygodny.
Na obiadku byli tesciowie. Całkiem miło było. Dziecko nawet nie marudzilo tylko ładnie się bawiło z dziadkami. Sam na ręce się pchal. Az miło było popatrzeć. ..i może ukrócą się insynuacje że się ich boi bo za rzadko odwiedzam. Spokojniejsza jestem. Pochwalił się jak ładnie układa piramidke. Dziadkowie brawo z zachwytu, mama pęka z dumy. No jeden niuansik dzisiejszego dnia pasujący tą idylle. Leos coraz wiecej sylabizuje i teraz ma faze na tatatatata, co układa się w znany wyraz :/ Złamał mi serce :( a tatuś ma z tego pożywkę :/ ;)

niech sie tak nie cieszy , to zwykle są pierwsze sylaby wypowiadane przez niemowlę, widać najbardziej prymitywne , mamama świadczy już o inteligencji dziecka :)
mój małżonek wczoraj totalnie mnie zaskoczył film obejrzelismy razem, bez właczonego kompa, miałam masaż , w dzien zajmował sie dziecmi, bo ja cała sobote gotowałam, ale naprawde milutko

Ewcia ten Twój dzieciak to jakiś geniusz, mój nawet nie wie co to jest piramidka.

Ostatnia edycja:
Wiolonczela to pozazdrościć wieczoru z mężem. Och kiedy mi się taki trafi :)

A piramidke ma taka 3-klockowa z FP. Nie to że bierze i układa ale dopada do niej jak lezy na macie. Podstawa jest polokragla i się kiwa, niezle sie wkurza jak mu ucieka :) ale jak mu przytrzymac i dac klocka do reki: prosze tu kółeczko, prosze teraz kwadracik to bierze i zaklada na ten pal. Widać celowość działania i zadowolenie ;) a chwile pozniej lapie wszystko i piździach o podłogę. Ale rzeczywiście dluuugo nie interesowal sie tym a w tym tygodniu jakby załapał, troszkę pomogłam i teraz mamy "numer pokazowy". Dumnam ;) Tylko jeszcze niech z mowa wejdzie na ten poziom inteligencji ;)

Hej witam sie i ja..padnieta...latam tylko miedzy kupami, robieniem lekiw, podawaniem kekow i w kolko...Jasko nadal sra jak opentany...dzis juz sie ptzedtraszylam i poszlismy prywatnie do b.dobrego pediatry w sadiefnim miescie..fakt człowiek rzeczowy z idealnym podejsciem do dzieci i rodzicow...duzo i obrazowo tlumaczy...

Niestety biegunka wirusowa moze sie utrzymywac nawet do miesiaca z nasileniami i polepszeniami na przemian, krew i sluz dlatego bo jelita podraznine i poranione, bezwzgledna dieta i nawadnianie min. 1,1 litra plynow dziennie + to co wydali z kupami...czyli pewnie ok 2 litrow lacznie..no i leki...masakra...wsciekla jestem na nasza pediatre i na siebie ze sie dalam przekonac zeby nie szczepic na rotawirusy... Az sie we mnie gotuje..ale ja wtedy taka zielona bylam i wierzylam ze skoro lekarz tak sugeruje...a teraz dziecko sie meczy...

Camel - no cos Ty? Aż tak z tym poważnie. Cholera co za wiatr to przywiał! Trzymaj się i zdrówka dla was. 2 litry w siebie wlać jest trudno, a w dziecko...wyczyn. Ale mus jest mus. Ja też nie szczepilam na rota. Jakoś poszlam na cwaniaka. A ta szczepionka mialaby uchronic rowniez przed nie-rotawirusowymi atakami?

Podobno wiekszosc wirusow atakujący przewod pokarmowy to wlasnie rota... Ewentoalnie inne strakcje brzuchowe to bakterie..nie zawsze rota to rzyganie ito czasem wlasnie tska upierdliwa sraka

Camel kurcze serio Ci wspólczuję, wiem jak się martwisz , a smecta, albo węgiel (to akurat nie wiem czy już można), albo ten nifuroksazyd ???

Smekte odradzil, lepiej podobno ten hidrasec, ten lek o ktorym piszesz jest antybiotykiem dzialajacym na bakterie, ale....jutro idziemy oddac kupe do badania i bedziemy pewni co tam siedzi...lekarz ów jest przeciwnikiem żąglowania antybiotykami bez potrzeby...tlumaczyl ze jesli da mi ten antybiotyk a np bakterii nie ma to mlody bedzie mial jeszcze bardziej oslabiona flore jelitowa i na pewno biegunka sie zaostrzy...

reklama
No nie wiem. U nas w szpitalu dwa razy robili wymaz z kupsztala. Raz i drugi za dwa dni jak nie przechodziło. Wymaz był rota adeno i noro - wirusa. Wszytkie były ujemne a sraka była. I tak jak Ci powiadam w szpitalu tylko Lakcid ordynowali. Nawet nic na pochodzenie bakteryjne.

Z antybiotykiem dobrze lekarz gada. Jesli nie jest stan tragiczny wymagajacy natychmiastowego dzialania to ja jestem jak najbardziej za antybiotykoterapia celowana.

Do góry