reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

No, jakoś w tamtym tygodniu. Ale z tego NUKa bo jak u babci probowalismy z TT to tylko gryzienie było ustnika. A tu któregoś dnia mówię mężowi zeby dal mu ten soczek w kubku to moze na trochę sie zamknie :) i ten mu wsadził do buzi i za chwilę słyszę " juz". Co już? Pytam. No już wypił. A ja szok. Teraz jak mu sie chce to doi. Ale czasem mu dam to się tylko bawi.

reklama
Ja mam aventa i mam wrażenie, że nic mu nie leci i dlatego nie wie co z tym robić. Sama próbowałam coś zassać z tego i trzeba się mocno namęczyć. Może kupię NUKA ;)

Fajny jest. Z Myszą Miki. Ja go polecam. Nie ma zadnych zaworkow i innych ustrojstw do mycia. Wyglada jak smoczek. Caly bajer chyba w tych nacieciach w ustniku bo serio nie kapie a ze miekki to dziecko nawet jak gryzie to cos mu tam poleci to moze jak poczuje to i wykombinuje jak to robić. Jakby mi tak kawa z kubka nie leciala też bym sie wkur .. ;) Do nauki może być. Pozniej sie kupi te kubki 360 czy inne cuda. U mnie problem jest taki ze wszystko musi byc podgrzane. Picie czy deserek czy zupka musza byc jak mleko bo sie krzywi az go trzacha

Jejciu ale to moje dziecię absorbujące nawet nie mam czasu zajrzec na forum a co dopiero napisac.
Nocka u nas standardowo, za wczesnie pochwalilam. Ptysiek znowu budzil sie co godz. jedyny plus taki ze sie zawzielam i nie wzielam do naszego lozka. No i jak sie budzi to nie placze tylko wariuje w łóżeczku co i tak mnie budzi.
Ja kupiłam taki zwykly kubek w Ikei i Wojtek ma ubaw. Nalewa sobie wody do buzi i z otwarta sie przechyla zeby wszystko wyleciało. Zdolniacha
O i msmy kolejna umiejetnosc, Mlody zaczal sie czołgac i sam siega sobie zabawki :D
Co do okresu to ja jeszcze nie dostałam:/ nie wiem czy to dobrze czy źle:/ pojde do gina ale raczej po Świętach...
I jeszcze jedno. Przyszła do mnie dzisiaj zabawka na prezent. I jest cała usyfiona jakby leżała pare lat w piwnicy, podrapana i nawet baterie rozladowane. Brr... wkurzyłam sie

Melduje:
pobyt w nfz udany - karty EKUZ pobrane
- w drodze powrotnej skok zwiadowczy do galerii w KappAhlu na dzieciecych 3 za 2 ale to i tak za drogo :D
- w H&M juz powoli przeceniaja, aczkolwiek nie znalazłam nic dosłownie nic w rozmiarze Leona, czyli 80 cm poza tym kolejka jak sam *&^*%, wiec odpusciłam, pojade rano.

Feelis słuszna uwaga
ormianka - uwazaj czego sobie zyczysz. Ja wczoraj dziada postraszyłam ginekologiem to dzisiaj wylazł. Okresie witam z powrotem, synu marnotrawny ;) boli :/

Cześć kobitki. Podczytuje was w międzyczasie, ale ciężko mi się zebrać by napisac.
U nas noce też kiepskie, kilka pobudek na cycka. Aż moja pierś mleczna cała napęczniała....

Okresu też nie mam jeszcze, ale jakoś za nim nie tęsknię. Po córce dostałam jakoś po 9 miesiącach.

Filipiamamo - u nas też nauka picia z niekapka. Kupiłam ten aventa i małemu nie idzie wogole.... Poza cyckiem nie pije nic innego. Martwi mnie to a nie uśmiecha mi się uczyć go picia z butli.

U nas też zębów nie widac.

u nas juz dwa zabki :) wczorajsza noc masakryczna, zreszta dzien tez a dzisiaj - nocka super i dzien tez :) mala usmiechnieta od ucha do ucha i nawet pobawila sie ze swoim tata jak byl w odwiedziny.
my mamy kubek aventa i Olivka zalapala po tygodniu o co chodzi. wode wypluwala na poczatku, ale to tez sie zmienilo i juz ladnie pije. takze to wszystko sie zmienia.
dzisiaj w ogole jakos tak pozytywnie :)

Ja właśnie ostatnio tak sobie leżałam w łóżku, Filip hasał w swoim łóżeczku, i sobie myślałam, że jak tak dalej będzie to ja więcej dzieci nie chcę. Jak tu się zająć noworodkiem, jak drugie dziecię jeszcze się jak noworodek zachowuje. Co ja mówię? Gorzej. Na początku budził się o 24, 4 i o 8, zjadł i spał dalej.

Ewcia współczuję;) Ja czekam na piątek, bo terminowo tak mnie powinno dopaść, ale po samopoczuciu i rwaniu w dole brzucha czuję, że się zbliża;)

Leskowa Fifi też tylko cycek. Butli też nie chce. Mnie dodatkowo męczy karmienie jednym cyckiem, różnica trzech rozmiarów daje mi się we znaki i zaczynam myśleć nad ukróceniem cyckowania, ale jak, jak on nic innego nie chce.

Koska, a masz założony ten zaworek? Bo Filip gryzie, ciumka, nic nie leci i sobie odpuszcza. Traktuje niekapka jak zabawkę.

reklama
tak, mam z zaworkiem. moze Filip potrzebuje jeszcze kilku prob zanim zalapie a moze cos nie tak z tym Waszym zaworkiem, ze nic nie leci? bo ja probowalam to to nie bylo jakis trudne, zeby sie napic.
ja od dwoch dni daje Olivce troszke kaszki i o dziwo wcina ze smakiem. oczywiscie jak teraz ja pochwale to jutro juz nie bedzie jadla - hehe, zawsze tak jest. lepiej nie chwalic :D
dziewczyny...do nas przyszla wiosna! 8 stopni na plusie, chlapa taka, ze ech... tyle sniegu bylo a teraz to wszystko topnieje. ponoc ma byc tak do swiat!! Swieta bez sniegu w Norwegii...buuuu

Do góry