dzięki dziewczyny za miłe słowa:-)
trzymajcie kciuki żeby nam syn się nie utopił, bo my to raczej z tych "niedorajdów"basenowych
A czy 4 miesiecznemu dziecku mozna podawac herbatke rumiankowa dla doroslych? Bo tu w NO nie ma zadnych herbatek dla bobasow... (Chyba...musze sie rozejrzec kiedys). Probowalam podawac wode, ale nie chciala...moze ja naprawde mam za malo pokarmu??? Tylko co mam zrobic jak ona nie chce mm z butelki??? (Bo kiedys w akcie desperacji, probowalam jej podac. Bylam zdecydowana na odstawienie od cycka a tu klops - mala nie chciala butli). Nie wiem :/ czuje sie jak glupek jak np. ktos jest u mnie w odwiedziny i skomentuje, ze ciagle daje jej cycka... Ale co mam zrobic jak ona sie drze inaczej...
ewcia.83 narazie nie jest jeszcze zle z pogoda. Mamy okolo 10stopni w ciagu dnia. Troche mrozi z rana...wczoraj bylo minus 4,ale potem bylo 12.
j-ulka gratulacje z okazji rocznicy
i udanego wypoczynku.
kooska, nie poddawaj się z karmieniem (.)(.)!!!
już wam kiedyś pisałam ze moje cycki to takie pitu pitu z mlekiem, więc karmienie to dla mnie udręka, ale walczę:-) i wytrwam do 6 miesiąca, bo tak sobie zapodałam na mój móżdżek
kooska, nie wiem czy taką zwykłą herbatkę można podawać dziecku, ale może kup koper włoski w aptece i sama zrób herbatkę, a jak nie chce wody to może z glukozą by wypiła... nie każę ci ja poić non stop, tylko chodzi o to żebyś zrobiła sobie przerwę z karmieniem ze 3h, żeby ci tego mleka się naprodukowało, a wtedy mała jak się dosiądzie do baru mlecznego to się bardziej nasyci., ja tak zrobiłam kilka razy i pomogło (choć na chwilę);-) też mieliśmy moment desperacji i chcieliśmy podać mm, ale bąbel nie chciał, więc odpuściliśmy.
ja ciągle walczę o laktację i teraz np piję herbatkę Lactinatal i pomaga, bo HIPPa na mnie nie działała, karmi też nie dział na mnie
no i ja zwyczajnie w przerwach karmienia się obmacywałam
wiem wiem glupio to brzmi ale jak się podotykasz po cyckasz w przerwach karmieniach to jakoś te nasze organizmy się oszukuje i mleko napływa, nie dużo ale zawsze coś;-)
no i przede wszystkim nie myśl ciągle o tym że masz mało mleka, bo to nie pomaga..po prostu wyluzuj, no i odpocznij trochę, bo na pewno zmęczenie też robi swoje i mleka płyne mniej
ja też zaobserwowałam, ze jak ponoszę bąbla przed sobą (tak że mi ściska piersi) to też mam mniej mleka...
ech, wypociłam co wiedziałam, może coś podpowiedziałam...
lecę do mojego marudka
bungee, chyba nie ten link wkleiłaś do sygnatury dlatego nie widzimy suwaczka, tylko adres, kiedyś o tym pisałam, jak najdę post to podeśle:-)