reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
My szczepimy tymi szczepionkami 5 w 1, a teraz dodatkowo będzie druga dawka pneumokoków, ale to dopiero za 2 tygodnie.

No i znowu bodziak do zmiany. Jadę chyba po pieluchy 4.:-D

Viki, u nas było 5w1 i pneumo.

Pisałyście o powrotu do pracy..też już bym chciała do ludzi;-) tylko nie wyobrażam sobie zostawić bąbla..ech

hejjjjoooo
stare i nowe witam goraco:-*

sprobuje nadrobic chociaz troche ale ze mala szaleje w lozeczku to zapewne znowu skonczy sie na planach i obietnicach:-)

co do pampersow to u nas w ruchu sa tylko pampersy .Konczymy 3 i nastepna paczka juz 4 bedzie...bo juz sie zdazylo ,zeco nie co wypadlo;)

viki jak ja Cie rozumiem...jak pracoholik pracoholika:-*

co do szczepionek to my mala refundowanymi szczepimy

A tak pokrotce to: u Nas ok.Mala juz nie taka mala- na liczniku cos ok.7000-7100g.wiec jest co dzwigac.Jest na etapie gdzie wszystko ja dziwi i zachwyxa a ze pelzak jeszcze sie przemieszczac nie umie to wszedzie trzeba ja przemieszczac...i tak sie bujamy od sciany do sciany..:)
Ja wracam do pracy 1 grudnia

Ostatnia edycja:
Oj pracoholiczki, ja do 9 miesiąca pracowałam, a w 9. miesiącu wzięłam się za remont. Myślałam, że po porodzie będę z domu wszystkim po swojemu kierowała, ale nie da się przy Maluchu i m się wszystkim zajmuje, a ja się wkurzam, że nie mam na nic wpływu.:-D

oj ja tez bym pracowala do oporu ale" sila wyzsza" w postaci szyjki macicy oszczedzac sie nakazala.Trauma to byla.Z osoby robiacej 10 rzeczy naraz stalam sie osoba "oszczexzajaca sie" bbbrrrr!! koszmar:)
oj.. a teraz zrobilabym to i tamto i jeszcze to..ale mala szybko mnie na ziemie sprowadza i weryfikuje me plany;)

Kobitki z tą kupą to u nas też często plecy obkichane, szczegolnie jak mały u taty na rączkach. Ten go jakoś tak trzyma, że obydwaj są brudni ;) Mimo pieluch pampersa ;) Używamy 3, czwórki jeszcze dla mojego za duże.

Oj jak ja Was rozumiem, też chcę do pracy , do ludzi :)

Załóżmy nowy wątek dla pracoholiczek, żeby było się gdzie poużalać nad sobą :) Ja 8 mies ciąży też w pracy i to wyjazdowej co znaczy że od pon-pt mieszkałam totalnie sama w obcym miescie i co weekend trzaskałam 500 km do męża lub do lekarza :) Jakież to było głupie i nieodpowiedzialne :rofl2: No i jak wracać do pracy to tam, czyli teraz przesiedlenie z całym tym mandżurem. To będzie dopiero orzech do zgryzienia. A wy laski z własnej woli nie bierzecie rocznego?

My też zaszaleliśmy z meżowym na jakiejś promocji pampersowej więc jeszcze trochę się powylewa, bo zapas że hoho :laugh2:
Już chyba wam narzekałam że nie mam na zimowy czas nawet żadnego bodziocha z długim rękawem bo wyrośnie. W C&A mają jakąś promocyję 20% taniej. Pokupię. Tylko niech dziecięcie pozwoli, bo na razie ćwiczy wrzeszczenie na matke i jej cierpliwość...

Cześć stare i nowe

Powiedzcie mi kobitki jakiego rozmiaru pieluch używają wasze dzieci, bo ja albo coś źle robię, albo wiecznie ma za małe, bo przebieranie na okrągło. Wydaje mi się, że tak niedawno zmieniłam 2 na 3, a tu znowu wszystko górą wyłazi.

My na 3 jesteśmy i też głównie z biedy dady mamy. Pampki mi śmierdzą.

reklama
no ja z.wlasnej woli,dobrowolnie zrezygnowalam z rocznego macierzynskiego.Mam zamiar wykorzystac ten 20+6 tyg.I wracac do pracy bo troche mnie ta monotonia przytlacza.Poza tym lubie swoja prace ,i co tu duzo mowic tesknie troche.Nie wiem jak to bedzie ale jakos byc musi.
A teraz pytanie:pisalam podanie do pracy o te 6 tyg.macierzynskiego ekstra.Podobno moga odmowic.prawda to?? ;-)Ale generalnie odpowiedzi nie mam do tej pory a 10 .09.13 konczy mi sie te podstawowe 20 tygodni...

Do góry