reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Witam mamusie,ja dziś wyspana (znow malutka obudzila się tylko raz:happy:),teraz spi a ja delektuje się poranna kawa z mlekiem .
Mdła- zycze wam zdrowka ,podziwiam ,ze wytrzymalas z gośćmi ,choroba +goście oj nie nie ...dla mnie to zdecydowanie za dużo ,ja nie przepadam za tłumami a jeszcze w domu w czasie choroby to już wogle .
A co do wakacji to mysle ,ze dopiero we wrzesień-październik jak malutka trochę podrośnie, my pewnie pojedziemy do Zakopanego mamy do tego miejsca sentyment (tam się poznaliśmy ).

reklama
Dobry!
Jakos mi chyba lepiej dzisiaj.Niby kaszle,kicham ale ten ciezar z miesni i z glowy jakby troche odjeli.Dziewczynki w domu.Malizna tez dzisiaj w nocy tylko jedno karmienie!Takze wyspana nawet jestem :-D

Wakacje raczej spedzamy na miejscu bo ani z kasa dobrze nie stoimy ani nie ma kiedy.Maz ma wolne 3 tyg w sierpniu ale na caly sierpien zapowiedzieli sie goscie,goscie...Taki juz urok mieszkania w regionie turystycznym... :-D Ale my tu tez mieszkamy tylko 2 lata a zeszle wakacje spedzilismy we Francji wiec jest okazja zeby pozwiedzac :-) Cudze chwalimy a swojego nie znamy! ;-)

Wiolonczela mama wroci jak wyzdrowieje.Nie ma co narazac maluchow!Ani sie nimi nie nacieszy,nie poprzytula,wycaluje...Lepiej zeby przyjechala zdrowa jak ryba!

Evi przez moment jest to przerazajace.Mamy 2 pokoje-w prawdzie ogromne(90m²) ale jednak to tylko 2 pokoje.I w 2 pokojach 6 doroslych,2 dzieci,kot i piesowata(cokolwiek szymrgnieta zreszta) robi naprawde Masakre Pila Mechaniczna! Po 5 dniach,kiedy wyjechali nawet nasz maly cyrk wydal mi sie oaza spokoju... A przetrwac to wszystko mozna tylko i wylacznie dajac porwac sie nurtowi.Nie walczyc,nie wysilac sie nadmiernie.Tylko spokojnie czekac,co bedzie :)))

Ostatnia edycja:
Mdłła czy Ty przeszłaś na jakąś filozofię afirmacji życia, od jakiegoś czasu bije od Ciebie taka pozytywna aura :)
U nas dzis 2 karmienia , ale mały zje i idzie spać, a i od 19 do 2 spał bez przerwy, nie budzę go , co 3 godz jak zalecaja poradniki, mam to gdzieś jak zgłodnieje to się upomni.

Jutro mam usg , bo mam straszne problemy z wątrobą, i nażarłam się teraz owsianki na mleku i mam wzdęcia super , musze się tego jakąs pozbyć, mam nadzieję, że ta cholestaza co ją w ciąży mialam, nie została mi jakoś , bo boli okrutnie. Położna jak była to mnie pyta a czym pani tak załatwiła tą wątrobę, oczywiście pomyślalam , że pewnie ma mnie za jakąs pijaczkę, a ja od dwóch lat zero alkoholu w ustach a i wcześniej prawie w ogóle.
U nas dziś dziwna pogoda, licze na to , że nie będzie padało , co mąż jak już dojedzie z pracy ( 5 godz dziś dojeżdza) pozbiera kwaity lipy i syropów na zimę narobie

Cześć dziewczynki :-)

Nie wiem cży mnie jeszcze pamietacie bo dawno nie pisalam :-)

Zauważyłam że sporo dzieci urodziło się 26 kwietnia :-) ja też urodziłam tego dnia przez cc a jakby tego było mało wtedy są moje imieniny :-D

U nas synuś rośnie jak na drożdżach... niestety nie karmie cycem bo od początku syn nie chciał ssac i pokarm mimo użycia laktatora zanikal .... bardzo źle to przeżyłam bo bardzo chciałam karmić cycem ale mam też żal do położnych w szpitalu :-(

U nas wracaja cieple dni.Oby nie takie cieple,jakie mamy za soba!
Wiolonczela zadnych ciezkich chorob nie przechodzilam ostatnio :-D Tylko to przeziebienie diabelskie...Zartuje oczywiscie!Bardzo mi milo,ze tak piszesz...Skad to sie bierze?Ja na ogol raczej optymistycznie patrzaca.Wam sie dalam poznac z innej strony,niestety...Moj maz mnie pociesza ze po 9 miesiacach nieustannych mdlosci wiekszosc spoleczenstwa zapadloby na ciezka depresje a ja bylam tylko marudna :-D Wiec moze rzeczywiscie nie bylo AZ TAK zle? :-D

Witam dziewczynki,pisze tego posta już 3 raz szlak mnie trafia ciagle mi znikal .
Mdła Jestes dla mnie prawidzwa oaza spokoju .
Wiolonczela wspolczuje bolu i zycze oczywiście zdrowka, widze ,ze ty tez jesteś zielarka powiedz mi jak robisz ten syrop z lipy ?
Sun pamiętamy pisz częściej ,ja tez nie karmie piersią niestety ,nie miałam pomocy i po problemie pekajacych i bolących sutek zraziłam się (w szpitalu tylko raz pielegniarka pokazala mi jak się karmi ) ,sciagam pokarm lektatorem i karmie mala przez butelke .Mialas super prezent imieninowy najpiękniejszy :)
chmurka - zazdroszczę tez chciałabym ,niestety za daleko mi zostaje tylko jezioro solińskie i Bieszczady ale może w przyszłym roku jak malutka trochę podrośnie ,marzy mi się wyprawa na Bałkany ale to jak mala będzie miała z 4-5 lat .

reklama
Do góry