reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Cześć babeczki :)

Ale tu cisza ... chyba wszystkie na tego FB uciekły porzucając forum :(

A ja mam chyba jakiś kryzys :-( Mała prawie cały czas wisi mi na cycu, ciumka go i ciumka :sorry: i sama nie wiem czy je czy tylko ciumka i traktuje go jako smoczek :sorry: I sama nie wiem czy się najada ???? To już kolejny dzień jak siedzi mi na rękach (przy cycu) i dałam jej dziś MM:sorry: to trochę poleżała w leżaczku - tak z 40 minut - ale wypiła tylko 50 ml. Teraz wydoiła oba cycki i śpi mi na klatce .... aż się boję ją ruszyć - bo przy poprzedniej próbie tak się rozdarła :no: że myślałam, że będę płakać razem z nią.
Któraś z dziewczyn pisała o kryzysie w 3 tyg. ale nie myślałam, że mnie to dopadnie.

Mdła niezła historia z tą położną ... uśmiałam się.

reklama
Aska nie wiem czy jesteś zwolenniczką ale na ciumkanie mozna dać smoka.U mojej 2 działało. Takie maluszki czesto budzi tez odruch moro,na co polecam otulaczek.Wcale nie musi być glodna...

Dzięki george :) daję jej smoka ale jak tylko wkładam jej go do buzi to ona ma odruch wymiotny ... i nie umie go złapać ... kupiłam już też inny (tzn. z inną końcówką) i jest to samo :/ czasem jej się uda go załapać (zazwyczaj na spacerze - nie wiem dla czego jak jedzie w wózku to go ssie:szok:)

hej babeczki,

Ja też tak rzadko tu wchoodzę tylko na fb.
A George w sumie specjalnie weszlam spytać sie kiedy planujesz przyjazd do wro? Bo nie mam z kim na spacery chodzić z Nadią :p
My dziś u ortopedy byliśmy, w sumie w skrajności w skrajność. Na poprzedniej wizycie 3 tyg temu lekarz już praktycznie w szyny nadie wsadzał mówił o dużej niestabilności bioderek i takie tam, dziś poszliśmy do kogos innego i okazuje sie, ze nadia to okaz zdrowia. Ta druga diagnoza mi się lepiej podoba i jej się trzymam :)
A moja smoka wprost uwielbia .

Kurcze fb jakoś ogarniam z tel a bb cos czasu wiecznie brak:/
Dziś zaliczylam cudny dzień. Rano pospalam do 11 bo S zajął się małą. Potem kąpiel z pianką, maseczkami itp potem poszliśmy piechotą do rynku. Dziś tam jarmark "Europa na widelcu ". Było super, Wypilismy po piwku, spotkaliśmy znajomych. .. mati przespala 4h z przerwa ns butle... cudnie!
Po kąpieli ciężko było ją uspic ale padła w końcu. Trrax S gra w czołgi a ja robię hybryde na paznokciach:D

Ostatnia edycja:
Nanu aż Ci zazdroszczę takiego cudnego dnia.

Mi się udało dziś ugotować mięsko w sosie na jutro, do tego jutro na szybko ugotuję kaszę i zrobię mizerię i obiad z bani ;-) no i właśnie kończę robić karpatkę ... chodziła za mną już od dłuższego czasu ;-)

Wykąpałam małą o 19 i dopiero o 21:40 zasnęła ... mam nadzieję, że choć w nocy pośpi.

Asia u nas to samo. Wykąpana o 19:40 zasnela o 21:30.
Teraz kończę ją usypiac po butli...
Oby przynajmniej 2-3h pospala. ..

Edit
Jak się okazało usypialam ją do 2:15!
Pospala do 5tej... teraz zasnela

Ostatnia edycja:
Asia, moja tez miała na początku odruch wymiotny, syn z reszta tez. Ja smoczkiem najpierw myziam policzek koło ust,a potem do buzi tylko końcówkę wkładam i czekam aż sama zassie (jak cycka).

Wikki,jak miło wiedzieć,ze ktoś jeszcze na mnie we wro czeka;-) Planuje przyjazd na początek lipca (ok.4.07), muszę tylko paszport Anuni zrobic, a właściwie to mąż musi, dowód tożsamości,wizę i bilet.Mam nadzieje,ze obejdzie sie bez komplikacji i już niedługo będziemy smigac po parkach. Mam nadzieje,ze lubisz chodzić:-) I ze mój synus starszy rownież nie bedzie protestował.

Nie mogę sie nadziwić,ze moja malizna jeszcze śpi.O 2.30 zjadla,o 7.30 na spiocha ja jeszcze dokarmilam,bo cyc prawie eksplodowal i śpi! Chwilka relaksu przy porannej kawie.
Dziewczyny, czy któraś tez straciła apetyt?Cała ciążę piękne zdrowe śniadania jadłam, a teraz nie mogę nic poza jogurtem i kawa...

Asia, moja tez miała na początku odruch wymiotny, syn z reszta tez. Ja smoczkiem najpierw myziam policzek koło ust,a potem do buzi tylko końcówkę wkładam i czekam aż sama zassie (jak cycka).

Wikki,jak miło wiedzieć,ze ktoś jeszcze na mnie we wro czeka;-) Planuje przyjazd na początek lipca (ok.4.07), muszę tylko paszport Anuni zrobic, a właściwie to mąż musi, dowód tożsamości,wizę i bilet.Mam nadzieje,ze obejdzie sie bez komplikacji i już niedługo będziemy smigac po parkach. Mam nadzieje,ze lubisz chodzić:-) I ze mój synus starszy rownież nie bedzie protestował.

Nie mogę sie nadziwić,ze moja malizna jeszcze śpi.O 2.30 zjadla,o 7.30 na spiocha ja jeszcze dokarmilam,bo cyc prawie eksplodowal i śpi! Chwilka relaksu przy porannej kawie.
Dziewczyny, czy któraś tez straciła apetyt?Cała ciążę piękne zdrowe śniadania jadłam, a teraz nie mogę nic poza jogurtem i kawa...

reklama
Do góry