reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

cześć:-)

PolaTola,
czemu u ciebie cc?

dziewczyny, zbieram się do pierwszego spacerku z Bąblem i nie wiem czy powinnam posmarować mu czymś specjalnym buźkę, czy raczej nie kombinować..:baffled: jak wy zabieracie swoje szkraby na spacerki?

Noelle, ale ci dobrze! czy ty karmisz piersią? bo ja na razie czuję się strasznie uwiązana karmieniem, a też chętnie bym sobie gdzieś wyskoczyła.. ale nie bardzo jest możliwość, bo Bąbel ciumcia co 2-3h, więc żeby gdzieś wybyć muszę się sprężać z szybkim powrotem:-(

reklama
PolaTola zjedz pieczone jabłko! Mi dali w szpitalu ( na 3 dzień dopiero mogłam jeść normalne- wcześniej tylko kroplówki) na śniadanie i za jakieś 2 godziny po sprawie :D
Ja dzisiaj byłam na zdjęciu szwów, podobno rana ładnie się goi, jeszcze nie widziałam, bo dopiero rano mogę zdjąc opatrunek ale jak patrzę na mój obwiśnięty brzuch z rozstępami to mi się płakać chce... Używa któraś pasa na brzuch, żeby się ładnie obkurczał? zastanawiam się nad jego zakupem...
Przed wyjściem karmiłam Nikole przez 40 min, potem została z babcią i wypiła 140ml mleka mm!! Mała jest u mnie na cycu praktycznie cały czas, jedno karmienie trwa minimum godzinę a i tak jest nie najedzona i muszę ją dokarmiać mm... Nie wiem o co chodzi...:-(

Julka, ja zwykłą Ziajką, bo Ziaja z filtrem jest po 3. miesiącu, ale i tak od słońca jest Budda chroniony zawsze, więc wydaje mi się to wystarczające.

Kolorowa, Nikola ma dopiero 6 dni, spokojnie! Przystawiaj ją jak najczęściej i powinno być super. Z tym że dopajanie mm ma tę wadę (którą już sama znam niestety...), że dziecko się najada do syta i później długo nie jest głodne, więc przystawianie "na śpiku" jest średnio możliwe. Przy piersi mogłabyś przystawiać nawet co 1,5 h i ta laktacja by się rozkręcała siłą rzeczy, a tak może być różnie. Może spróbuj laktatorem działać między karmieniami, żeby pobudzić maksymalnie laktację gdy Nikola nie ssie?

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny! Oj dawno tutaj mnie nie było dawno:-) ale dziecię moje ostatnio coś zdziwiać zaczęła ze spaniem i po kąpieli jak ją położę to śpi ładnie do 3 a później po karmieniu co 1h płacze przez sen. Ja głupia zrywam się do niej ale zanim dobiegnę do łóżeczka to ona już śpi:crazy:
A jak się całkiem jasno zrobi to już po spaniu mamy obie:wściekła/y:

PolaTola gratulacje!!!!!:-D

Marja mam nadzieję, że ty już po wszystkim i masz maluszka przy sobie :-)

Pozostałe dwupaki do roboty....wyganiać te dzieciaczki Wasze z brzuszków:-D
Noelle ja też na mojego męża narzekać nie mogę bo jak tylko jest w domu to Adi przejmuje rano żebym się choć troszkę wyspać mogła:tak::-)

My jak wychodzimy na spacer to na razie mamy niczym nie smarować (zalecenie pediatry) żeby ta bilirubina cały czas schodziła w dół... a i tak zawsze małą osłaniam budką od ostrego słonka:-) w lecie jak się zaczną upały to zakupię jakiś krem z filtrem.

PolaTola - ja robiłam na drugą dobę po cc, nawet obyło się bez czopka. Ale jak Tobie jest trudno, to poproś o czopek (u nas w szpitalu pielęgniarki dają same, jak na drugi dzień nie ma kupy)

Julka - ja niczym nie smaruję. Budka dokładnie zasłania od słońca.

Raz się napaliłam na jakiś super-hiper niemiecki krem z naturalnych składników, mega drogi. Posmarowałam nim Łucję i...wyglądała jak zombie. Krem nie chciał się wchłonąć, zostawił na skórze szaro-niebieski film i naprawdę wyglądała jak trup:baffled:
Kremu oczywiście nie można zwrócić:crazy:

Joasia, ardzash - kciuki za szybkie porody!!!

Pytanie do dziewczyn ktore mialy cc - kiedy po cc robilyscie "dwójeczkę"? Sorry za tego typu putanie ale ciekawa jestem bo ja nie bylam jeszcze w toalecie ale boje sie o szwy... Ewentualnie poprosze polożną o jakis czopek glicerymowy czy cos w tym stylu :)

Ja jakoś po 3 dniach chyba. A o szwy się nie bój. To tylko takie wrażenie.

Noelle ale super dzień. Ja jak na razie mogę pomażyć o popołudniu w samotności.

reklama
PolaTola gratki ogromne, no i widzisz, nie jesteś ostatnią z majówek :-)

A ja po pobycie u rodziców, dziś po kolejnym ktg, gdzie nawet kilka skurczy się zarejestrowało, ale bez szału, no i na poniedziałek mam skierowanie na oddział, chyba że mały wcześniej by się namyślił, tak czy siak, moje dziecię będzie czerwcowe. Tak patrzę na mój suwaczek i coś chyba oszukuje, bo w poniedziałek będę siedem dni po terminie.

Trzymam kciuki za pozostałe dwupaki &&&&&
a mamusiom życzę sił i czasu na ogarnięcie nowej sytuacji :tak:

Do góry