reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Zapo przez łeb chłopa! Głowa rodziny ma taki sam udział w wychowaniu dzieci i pracach domowych, jak nie będzie się chciał ruszyć to wywal pranie na podłogę, dzieci niech płaczą, obiadu nie ruszaj tylko zacznij ostentacyjnie malować paznokcie. Mój czasem też miewał dni nic nierobienia ale mu tak nagadałam że teraz już wyprzedzeniem planuje co zrobimy następnego dnia.
Z chłopami twardo trzeba!
Fra byle do niedzieli i niech wyłazi mały :>
Mdła ja sprząta od tygodnia :D mycie okien, parapetów, żaluzji, szorowanie prysznica, fug, ścieranie kurzu z cokolików i inne dziwne rzeczy ale na L. nie robi to wrażenia. Chyba za dużo się w ciąży ruszałam i teraz mała nie czaji takich 'sugestii' :D
Idę szaleć z moi 'ukochanym' prasowaniem ;/ Nobel dla tego kto wymyśli prasujące pralki.

reklama
Asia...bidulko.Mi powiedzieli w szpitalu,ze te 3 tygodni skurczy i te porzadki wcale nie byly bezefektywne.I to dzieki temu niby te wody odeszly.Chociaz mnie sie wydaje ze to bzdura...
Sembo ale ile bedziesz miala sily na rodzenie z taka kondycja :-)

Zapo Sembo ma racje.W prawdzie ssaka nie odessiesz ale olej cala reszte.Jakos Cie musi odciazyc! Nie mozesz byc ze wszystkim sama.A na fochy jest jedno lekarstwo:nie zwracac uwagi.Chce tracic na nie czas-jego sprawa.Ty nie musisz w tym uczestniczyc! POMAGA!Jezeli zadzialalo na moja mame to na kazdego twardziela zadziala ;-)

Ostatnia edycja:
Żeby to takie proste było. Jak ja nie ugotuję, to on zamówi obiad. A Iggy ciągle pizzą się żywić nie może.
Kiedyś przestałam prać jego rzeczy to pojechał do mamusi.
Zacznę gotować to czego nie lubi :-) taki mam plan!

Zapo dobry pomysl! :-) Zajety fb? Alez bym go pogonila! Moj wlasnie sie podlizuje i myje podlogi...bo tez mnie dzis juz zdazyl wkurzyc... a ja nadal mam pierdzielca na punkcie zapachow chemicznych. Jak kupowalam ostatnio plyn do podlog to wybralam nie najladniej pachnacy tylko taki co mi sie kojarzyl z czystoscia- taki chemiczny wlasnie zapach, jak najmocniejszy:eek:to samo z plynem do naczyn, pranie uwielbiam wachac haha i najlepiej z tym plynem do szyb...jestem nienormalna:confused2:

Mdła, Aśka nosz kuźwa ja w akademiku jeszcze mieszkam:-( przecież nie będę tu kibli im szorować:no::no:
im dalej się przesuwa mój suwaczek tym bardziej jestem podminowana, gadałam z Liwką pół nocy, że nie może tyle siedzieć w brzuchu wielkolud, bo jak później wyjdzie ale uparta jak tata, nigdzie się jej nie spieszy:-(

Zapo ja cc ,lekarz powiedział ,że przeciągniemy ile się da w graniach "zdrowego rozsądku" co będzie najbezpiecznejsze dla Maluszka ,ale igrac z losem nie będziemy.
jak będę czuć mniej ruchy to natychmiast do szpitala. a ja będę czuć się ok to w pon na 8 się widzimy na ktg i wizycie.
mam dużo lezec do tego czasu.
Zapo mój mnie już wnerwia ,cały czas nic nie robi.:angry:
masz racje gotuj to czego on nie lubi i się nim nie przejmuj.
Asia może ten ból przybliza Cię do porodu?

hejka, a ja umieram z niewyspania,
w szpitalu byłam jak zombi a teraz jakoś nie jest lepiej, mała całkiem ładnie śpi ale pobudki na karmienie itd to masakra, do tego czasem zje w 15 min i śpi dalej po 3-4 godz nawet, a czasem je godz do dwóch i dalej nie śpi....nie wiem czemu, ale jak po godz ona dalej chce ssać to budzę męża i każę ja bujać, i on w 15 min ją usypia :-)
dziś wstała o 23 i wisiała na cycu godzinę, potem mąż ją uśpił, o 3 obudziło mnie jej ciumkanie, chciałam nakarmić to ciumknęła 3 razy i poszła spać, o 4.30 znowu karmienie, i spała do 8, od 8-10 wisiała na cycku a teraz śpi :-)a starsze dziecię chodzi i marudzi więc mąż na spacer go zabrał.... ehhh... boję się co to będzie jak mężowi urlop się skończy....
do tego po cc to boję się brać na ręce starszego, w poniedziałek muszę się z położną umówić na zdjęcie szwów...załatwić akt urodzenia, pojechać do pracy donieść l4 i wypełnić papiery o macierzyński....

Ostatnia edycja:
Zapominajka.... ja ostatnio tak walczyłam z moim R.... nie dość ze dostałam w gratisie jego dziecko z pierwszego małzenstwa do "wyprostowania" na miesiąc (przed samym porodem) to tez widział tylko czubek własnego nosa i nic mi nie pomagał. Wiec mu powiedziałam ze pakuje walizki is ie wynoszę gdziekolwiek, przynajmniej będę miała mniej prania, gotowania i sprzątania. ze ja potrzebuje faceta który będzie mnie wspierał a nie kolejną dupe do mycia, ze albo sie ruszy do roboty albo ja się rusze i zostanie sam. troszku wygrałam... mycie Aski, sprztanie łazienki, WC, pokojów, pranie dywanów, odkurzanie, scieranie kurzów itd.. mi została kuchnia + pranie szmat. ale jestem zadowolona :)

A ja zdycham po nocy, strasznie mnie boli góra brzucha od kaszlu, całą noc nie spałam bo jakiś ptszek sobie upodobał drzeć"ryja" pod moim oknem... do tego ataki kaszlu itd. itd.. myslalam ze wiatrówke wezme i ptaka utłuke..

Mysiak z tymi ptakami mam to samo, drą się z rana jak opętane, wiem że to niby wszystko fajnie brzmi ale nie o 5, ja chce spać a nie słuchać ich ćwierkania niesynchronicznego

Framama
no to przynajmniej wiesz że w przyszłym tyg. będziesz miała bóle krzyża z głowy i nie z ich powodu nie będziesz się mogła wyspać

reklama
Do góry