reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Ja już wstałam przespałam się godzinke i w sumie już mi lepiej, pije teraz kawe i czekam aż się Michał obudzi wyjdę gdzieś może popatrzę na jakiś prezent dla męża od razu mi się lepiej zrobi będąc na zakupach... myślałam nad perfumą akurat mu się kończy :)

Nia - noo, noo kolejna niespodzianka :))) super takie to lubie wieści :))

reklama
a Framama ? Kurcze mało wód płodowych... A te ( również ja ) , którym nie robią KTG , nie dowiedziałyby sie o slabym tętnie dziecka i małej ilości wód płodowych.

A ja bylam na dworze posiedzialam troche z mama na hustawce ale usiedziec nie moge bo tak mnie kosc ogonowa napiernicza ze wyc mi sie chce.

Mialam poprasowac posciel do lozeczka ale tak mi sie strasznie nie chce ze szok jak narazie pije kawke z synkiem(inke oczywiscie) i raczej juz nic nie zrobie dzisiaj a takie mialam plany ze posprzatam i nawet chcialam okno umyc ale zwatpilam bo musialabym lozko przestawic:no:

Kasienka &&&&&&& za wizyte.

Pola u mnie sie nie da cieszyc ta ciaza za bardzo mi w kosc dala.ja juz tylko z nadzieja ze wkoncu cos sie dziac zacznie i urodze jak najszybciej bo mam dosc:no:

marciosz - właśnie o tym samym pomyślałam ;////// ehh to wszystko jest takie porąbane. Rodzisz w Stalowej Woli? ja z Michałem też żadnego KTG nie miałam dopiero tydzien przed porodem sama pojechałam bo dziecko przez caly dzien nie ruszyło mi sie ani razu... podłączyli mnie i ze wszytko OK ze maly odpoczywa przed porodem ;)

aaaa i jutro 1 Maj data mojego porodu, planowanego przeze mnie ;DDDDDDDDDDD

sorry za nastraszenie...nie chcialam.. ja to wylam jak pisalam ,generalnie wyje jak tylko sobie przypomne.Mimo ze mala xala i zdrowa to trauma jest.Nie pisalam Wam,ze.w.szpitalu roboli jej usg przeciemiaczkowe z racji ciezkiego porodu.Stwierdzili teoche poszerzony splot naczyniowy na granicy normy.Mowia.ze.to normalne po ciezkich porodach ale dupa trzese.kontrola.za.pare tygodni.

My po spacerze pierwszym.Wiecie taki ekspresowy 20 minut po osiedlu i spowrotwm do domu.

framama kciuki zacisniete!!musi byc dobrze.Wazne ze.wylapali ze cos jest nie tak.Niech robia ciecie .Po co ryzykowac.

Framama - kciuki zaciśnięte! Niech tną i niech się wszystko dobrze kończy!!!

Noelle - za Was też kciuki, tyle przeszłyście że teraz już musi wszystko być tak jak trzeba, bez zbędnych atrakcji!!!

Ale mam dzisiaj szczęście, nie dość że zwrot podatku w końcu przyszedł, to i jeszcze kosmetyki z Vichy, które w konkursie wygrałam :tak:

Oj, Framama chyba dziś cięta będzie, oby było okej wszyściutko :tak:

Uaktualniam na bieżąco listę rozpakowanych majówek! Ale coś mi się pokićkało w imionach. Córeczka Mdłej ma na imię Sophie Marie, córeczka Nii Sophia Marie? Tak by to wyglądało wg smsa którego wstawiła Zapominajka, ale nie ogarniam :szok:

Na tę chwilę mamy 14 rozpakowanych w kwietniu, w sumie (z Kają) 15. Dzieciaków kwietniowych 15, w sumie (z Kajątkami) 17! :-D

Ostatnia edycja:
czyli ogólnie w maju się rozpakuje mniej niż do tej pory? :D
Framama nie powiem że zazdroszczę że ci termin się nagle przybliżył, trzymam kciuki za cięcie &&&
Ja teraz byłam godzinkę w słoneczku, mała lubi jak jej tyłek grzeje bo strasznie wariuje.

Wszystko jest takie głupie... chciałabym mieć już za sobą cały ten poród, a z drugiej strony codziennie wynajduję sobie jakieś: "o, jeszcze nie dziś!". Wczoraj nie chciałam, bo do obejrzenia była "Gra o tron". Dzisiaj nie chcę, bo dwa odcinki "Arrow" chcę obejrzeć i "Kubę Wojewódzkiego". Jutro też jednak nie chcę, bo ma być ładna pogoda i wolałabym przejść się na spacer lub pojechać na Starówkę na kawę... I tak w kółko... :eek::sorry2:

reklama
a jak to jest z tym ktg? ono jest robione u gina czy w jakiejs przychodni do której skierowanie daje gin?
Bo ja miałam robione w szpitalu jak byłam, ale to było ponad 3 tyg temu, a chciałabym móc choć raz jeszcze je wykonać, ale nie jak już się poród zacznie tylko wcześniej, czy wody ok i skurcze normalne
wiem że jak pójde na IP i powiem ze mam skurcze to mi zrobią kontrolne, ale nie chce wyjść na panikarę, bo jak na razie właściwie nic się nie dzieje

Do góry