reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Pewnie, Cytrus, mi chodziło o ta konkretna nianie. Sama miałam lepsze i gorsze doświadczenia,ale jestem zdania,ze nie zostawia sie ciężarnej tuż przed rozwiązaniem bo gdzieś jest okazja. W takiej sytuacji powinna pomoc zorganizować zastępstwo. Tak po ludzku. Gdyby wiecej pan było lojalnych jak Twoja mama,życie byłoby prostsze. A czemu mama nie podniesie stawki?

Nie wiem kto pytał o crocksy. Noszę je po domu,są wygodne,ale potwornie mi w nich gorąco. Jakiś miesiąc temu kupiłam za to BOSKIE klapki (nie wiem jak sie je nazywa), ale dla ciężarnych są jak znalazł-mega wygodne,bezpieczne i pasują do wszystkiego. Polecam. Ja kupiłam pod niemiecka marka Birkenstock,ale w Polsce podobne ma chyba Lasocki.Nie wiem jak je opisać,ale jak wejdziecie na pudelek.pl to w artykule o Dorocie Zawadzkiej i rodzinka.pl na ostatnim zdjęciu ona właśnie takie ma.

Sembo, a jak sciskasz cycki?Bo to wiesz trza za brodawke złapać i masowac uciskajaco. Mi dopiero po ok minucie takiej stymulacji pojawia sie siara.

Ostatnia edycja:
reklama
sembo Mnie za pierwszym razem tez nie leciało aż do porodu. Problemy mogą być i pewnie będa z laktacja, bo w sumie nie znam laski, ktora by ich nie miala, ale jak sie bardzo chce to wiekszosc mozna przewalczyc.

George to daj znać tak z 2 tygodnie przed przyjazdem jak będziesz chciała sie wybrać do tego fryzjera to ja Ciebie umówie, bo tam czasem to graniczy z cudem, trzeba dzwonić z odpowiednim wyprzedzeniem i w ogóle czasem trzeba dzwonic z 20 razy, zeby w koncu odebrali. Ja mam wprawę chodze tam juz jakoś ze 3 lata.

A ja dziś chyba przesadziłam z spacerkami teraz byłam na lodach na rynku i sprawdzilam na mapie to zrobiłam 8 km. Nic dziwnego, że nogi w tyłek wchodzą.

coz za sennnnna pogoda!Albo to ja juz taka cma chodze :happy2: uwaga: rozkladam deske do prasowania!Ostatni raz mi sie zdarzylo przy wczesniejszym praniu dzieciowym.Teraz juz resztke wstawilam i nie ma juz nic dzieciowego do prania.Wiec zapraszamy jasnie panne na swiat co by dostarczyla pralniowo-prasowaniowej rozrywki ;-) Jeszcze tylko lazienki pomyje i koniec na dzis.

Ja niby cos tam mam w tych moich cycolach.Nie zeby sie ze mnie lalo ale jak sie ucisnie to wyskoczy.Wiec mam nadzieje,ze bedzie dobrze.A jak nie to sa jeszcze herbatki na laktacje.Mnie one tak smakuja!A za pierwszym razem laktacja sama normowala sie na poziomie celujacym wrecz i wypicie takiej herbatki powodowalo nawaly :sorry2:

My mamy naszych cudownych sasiadow i mame w tym samym miasteczku.Wiec rozwiazanie problemu pozostawienia starszego dzieciora jest rozwiazane.Mama dzisiaj na kurs a jakbym pechowo w tym czasie zaczela to Mloda zaczeka na dole u sasiadow i tyle.

George, bo ona się wstydzi poprosić o podwyżkę, mimo że pracuje tam już ze cztery lata, najpierw z jednym dzieckiem, teraz z drugim... Głupio jej i już, a ja zawsze ją wyzywam, bo naprawdę musi robić wszystko, a płacą - uwaga - 8 zł za godzinę :wściekła/y:

Moja mama tez z tych wstydzacych sie. Ale ludzie tylko na to czekają.Zbliża sie koniec roku szkolnego, zawsze dobry punkt zaczepienia. Po tylu latach, a w międzyczasie tak znaczących podwyżkach cen wszystkiego, powinna powiedzieć,ze albo zaakceptują jej nowa stawkę albo za jakiś czas ( tu podac okres wypowiedzenia) rozpocznie współpracę z inna rodzina.

George ja pytałam o crocsy i kupiłam i uwaga narazie nic mnie ciśnie. u nas chyba nie jest az tak gorąco zeby było za gorąco w tych butach. no ,ale zobaczymy,czas pokaże.
Citrus dobrze George mówi ,za pasem koniec roku szoklnego więc może coś tam zagac. a z drugiej strony skoro tacy zamożni to powinni sami z własnej inicjatywy zaproponować. ale po co? Niania się nie skarży to co jej będą podwyższać wynagrodzenie :no:
Sembo mnie chyba tez nic nie leci, ale ja tym się szczególnie nie przejmuje bo karmić nie mam zamiaru.:cool2:

dziewczyny jakie kremy z filtrem polecacie dla niemowlaczka? Wiem, że dla takich dzieciaczków najlepsze filtry mineralne ale kompletnie nie wiem z jakiej firmy najlepszy i na pewno spf 50

reklama
To niech Ci sie dobrze noszą Framama!

Ale sie soczystego i słodkiego arbuza najadlam,dobrze mi...

Wilki, na pewno dam cynk,a ze my po sąsiedzku to na pewno na spacer Cię jakiś wyciagne:-)
A krem to Vichy jest b fajny bo mimo b wysokiego faktora super sie wchlania.

Do góry