reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Ja jestem na przykład przekonana, że w trakcie porodu się obsikam i obsram.
Obsrasz się na pewno... ;-) jak wszystkie które rodzą naturalnie. Tzn. W szpitalu w którym ja rodzę nie robią lewatywy. Na SR powiedzieli że lepiej „twarde” bo położna to sprzątnie niż takie po lewatywie...

citrus, haha, ty masz jakiś fetysz defekacyjny? Ja się staram pogodzic z wizją nieuniknionego okupania, szczególnie że będe chciała epidural a od niego dupsko mi zesztywnieje i nawet nie będe wiedziała kiedy... Ciul z tym.
Ja też biorę znieczulenie i już pogodziłam się z okupkaniem – na SR kazali nam zrobić siku przy partnerze w ramach treningu... Jakby siku i kupa to to samo było :szok::-D

Kartagina – ale super że tam „pusto” Teraz czekamy na godzinę zero... ciekawa jestem czy będziesz kolejna. Jak tak będziesz dźwigać to pewnie tak

Sun – kciuki zaciśnięte!!!!

Nanu - ja też jeszcze ponad miesiąc w 2-paku! Położna powiedziała mi że jak urodzę po 2 maja to to już nie będzie wcześniak. Przed 2 maja to poród przedwczesny.

JA dzisiaj podpisałam umowę z położną. Fajna babka, od razu odeszło mi z 80% nerwów i stresów związanych z porodem :tak:
Pytałam ja też odnośnie depilacji - któraś z Was pytała - 2 tygodnie przed zakaz depilacji. Otóż położna mi powiedziała, że to raczej chodzi o dziewczyny które nie depilują się systematyczne w tym miejscu i które OGOLĄ sobie całe bikini tuż przed porodem i przyjadą do szpitala z czerwonym łonem. Także ja mogę się wydepilować tak jak zawsze tuż przed porodem - no problem.

KINGA - GRATULACJE!!!!!!!!!

Zaraz uciekam do koleżanki na ploty :-p
Miłego dnia dla Was!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Nanu no sporo czasu ,ale moze jakoś dotrwamy :tak: wspólnymi siłami.
do mnie mama na weekend przyjeżdza ,niby ma sprzątac. a w sob na imprezkę do znajomych (sami bez dziecka , o rany :) )

PolaTola no troche podźwigałam ale jednak większość dnia leżę. M zrobił obiad i wziął dzieciaki na rowery a ja odpoczywam:-) zaplanowałam sobie osobisty plan z porodem w środę:-)

Sun te zdejmowanie pessara da się przeżyć. trochę pipka popiekła jak ostatecznie wyciągał bo jednak trochę duże ale to nie był ból tylko dyskomfort. nieprzyjemne było zdejmowanie szwu bo zaczął mi już wrastać w szyjkę (miałam napuchniętą i miękką przez całą ciążę) ale trwało pół sekundy!!! dasz radę!! trzymam kciukasy!!

Framama sami bez dziecka??a jak ty chcesz dzidziola zostawić w domu? bo Franię to rozumiem, ale tak z brzucha wyjąć a potem wsadzić?? hmmm...:-D

normalnie chyba 6 czkawka dziś!!!:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
No kurna, Kinga po tajniacku urodziła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale jaja, no nie wierzę po prostu!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D Ale fajowo!!!!!!! :-)

Kartagina hahahahah masz rację , synusia z brzusia narazie nie wyciągam.czekam do terminu, nie ma bata :-D

kinga nie chciała nas stresować :tak:

reklama
Do góry