reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Maggy- mi apnie w przedszkolu bardzo pomogly umowilam sie ze bede dawala wiecej ubranek na zmiane i latal bez pieluchy, ale jak to w przedszkolu jedno chce na nocnik to drugie tez i tak sie od siebie ucza, tylko na drzemke popoludniowa mu pampka zakladaly, w domu odrazu na dzien i noc w szeroka wode go puscilismy no i na poczatku mokro bylo, ale moj byl pol roczku starszy jak zaczelismy bez pieluch chodzic, a gdzie mieszkasz jesli mozna zapytac

dzewelajna- plus-minus dwa tygodnie przy okresleniu wieku ciazy jest przeciez normalne wiec powinno byc ok, u mnie z usg na poczatku tez niby dziecko bylo mlodsze ale na ostatnim usg jakos wyszlo ze starsze... tez juz nie wiem, albo szybko uroslo :) dokladnie okresli mi wiek ciazy na kolejnym usg 19 pazdziernika

perelka- ja czasem kupowalam cale paczki uzywanych na ebay, i musze przyznac ze kupowalam duzo a badziewie nigdy mi sie nie trafilo, takie szkraby ubranek nie niszcza za nieduze pieniadze ma sie duzo rzeczy

ale mi sie nic nie chce, mialam dzis sie uczyc ale lenia mam ze hej

reklama
Wróżba :

Kombinujemy sobie jakieś wahadełko. Może to być obrączka na łańcuszku, igła na nitce, pierścionek na włosie ..... obojętnie co i na czym oby było w miarę długie i ciężkie.

Lewą dłoń układamy wewnętrzną stroną do góry, poziomo do podłoża i odchylamy kciuk jak najbardziej w lewo tak żeby była jak największa przestrzeń między kciukiem a palcem wskazującym.

W prawą rękę łapiemy na samym końcu nasze wahadełko tak, żeby np. obrączka swobodnie sobie wisiała.

Zanurzamy wahadełko trzy razy w przerwie między kciukiem a palcem wskazującym opuszczając wahadełko i unosząc je. Następnie kierujemy od razu po trzykrotnym zanurzaniu wahadełko nad środek dłoni lewej (tą kwadratową część – nie wiem jak to się nazywa).

Jeśli wahadełko ma ruch pionowy (kreska) to chłopak, jeśli kółko to dziewczynka.
Po każdym określeniu płci dziecka powtarzamy trzy zanurzenia i ponownie sprawdzamy płeć. Powtarzamy to wszystko do momentu aż wahadełko przestanie pokazywać „figury” i zatrzyma się w miejscu.

Jeśli przy wróżeniu niechcący dotkniemy wahadełkiem do ręki, palca to wróżbę należy powtórzyć od nowa.

Przykład: kreska, kółko, kreska – troje dzieci w olejności chłopak, dziewczyna, chłopak.

Warto sprawdzić najpierw swoje siły wróżebne na kimś kto ma już dzieci bo niestety wiem to z doświadczenia że nie każdy jest w stanie wywróżyć to prawidłowo (moja bratowa i siostra nie są w stanie tego zrobić – zastanawiam się czy to nie zależy od nastawienia – one w ogóle w to nie wierzą i nie chcą uwierzyć).

Powodzenia i czekam na wasze wyniki . :-D

Znowu sobie pospałam, co prawda tel mi ciągle dzwonił, więc takie strzępki to były, no ale cóż.
I znowu chodzę na przesłuchania :-(, miałam nadzieję, że to już mi mija:confused2:

wg paska 7 kończe a wg USG w 5 tyg jestem ... no i weź tu się ogarnij :-)

co do płci dziecka to najlepszy sposób to wróżba z obrączki - wszystkim się sprawdza ...tylko nie wszyscy potrafią (mogą) wróżyć ....

znacie to ?

mi przed poronieniem wychodziło - syn, córka
a po poronieniu - syn, syn
więc M powiedział o nie, córka musi być - będzie trzecie bo ja chce córkę no i po pewnym czasie wróżba się zmieniła i teraz mamy - syn, syn, córka.

dzisiaj mam na obiad kalafiora z bułeczką ale wiecie co - ale mnie teraz wzięło na zupę kalafiorową ... o matko.... taką z dużą ilością koperku .... kurcze no chyba znowu kalafiorka trzeba kupić :-D

Wg paska jesteś w 8 tygodniu :-D 7 tydzień + 6 dni
ale wiadomo, że ciąża młodsza może być. Zresztą ja myślę, że dzidzi ma już wszystko z bijącym serduszkiem, tylko lekarz miał kiepski sprzęt albo ślepy jest lub jedno i drugie :tak:

A co do wróżby z obrączki to mi zawsze z uporem wychodziły 2 córki. Różni mi to robili, a mam synka, więc u mnie się to nie sprawdziło. Zresztą kalendarz chiński też nie :-D
Może mam jakieś tajemne moce blokujące wieszczenie :-D

Podczytuje was i chyba przestane... mamy zupelnie inne problemy :-D ja znowu wyczekuje dwoch kreseczek a wy rozprawiacie o mdlosciach... ale milo sie was czyta :-D trzymam kciuki zebyscie spokojnie doczekaly maja i jak ja doczekam sie dwoch kreseczek to napewno dam wam znac :tak: powodzenia dziewczyny

Maggy ja sie smaruje ale jak nie zapomne:)

NIa ja tez bede miala zamiar wlasnie takim pakami kupowac:)

Pam trzymaj sie od czasu do czasu jak ci sie zateskni mozesz cos skrobnac:)

już wróciłam, jaki to człowiek głupi że się tak przejmuje.:-) Wszystko super fasol ma serducho, które super bije. I nawet wiek się prawie zgadza 6 tydz. 3 dz. i 6 mm. Jak mi się uda to wkleję zdjęcie :)

super - wielkie gratulacje !że ja kurna nie przewidziałam, żeby od razu iść prywatnie i się nie stresować niepotrzebnie ....

ehhh.. no nic - poczekam cierpliwie

reklama
No kurka, chcę taki pas ciążowy! Znaczy, zwyczajny, jednokolorowy, najlepiej ze trzy albo cztery sobie kupię. Któraś nosiła? Wygodne to na rozpiętych spodniach faktycznie, czy średnio?

Do góry