reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

cytryna jak się robi kofty? mam wołowinę w zamrażalniku ale ja zawsze robię bitki w sosie :D
dziś młode ziemniaki, kalafior i pierś z kurczaka

reklama
a u mnie to co wczoraj, czyli NIC
bo wczoraj ugotowałam na dwa dni :-D

Kaja ,ale się cieszę aż tupie moimi spuchniętymi nózkami bez kostek :-D

Asia jak wygląda połaczenie hipopotama ze słonicą.?:szok: wstaw proszę zdjecie :-p

No wlasnie Nie Bo Nie :no: Niby pogoda sprzyjajaca...ale moje samopoczucie pozostawia wiele do zyczenia.Zwczajnie sie zle czuje.Wiec postanowilam,ze dzisiaj odpada :-D

Framama olej babiszona.W ogole sie nie przejmuj.Szkoda nerwow...

Kartagina uwazaj bo jeszcze przenosisz :-D Naprawde szacun,kochan!Jestes wielka!

Zostalo jeszcze tylko pomalowanie!Czuje sie jak po intensywnej lekcji jogi :-) Ale humor +200 ze jeszcze moge sobie sama pazury nozne oporzadzic:-) Ide wstawic kawke bo moj maz sie zbliza.Moze jak sie "zrobie" to sie lepiej poczuje.Przynajmniej sasiedzi przestali rzezbic w ogrodzie.Za to przyjechala ekipa i wycinaja suche galezie w sadzie kolo winnicy...:dry: I tak niezle :-) To jest ten czas kiedy przyjada jeszcze nawozic winnice.Naturalnie,oczywiscie :-) Sie swojsko zrobi,ze hej :-D

Nasz kącik dzieciolowy, ahahaha:-D..padne:-D...
Na wlasny pokoj czas przyjdzie po tlenie..

Jak troche zostanie, to zapraszam na tlen party:-D

Załączniki

• DSC_0865.jpg
    DSC_0865.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 81
Sembo - mi tez na poczatku paznokcie pieknie rosly, a teraz sa do dupy:wściekła/y: A juz myslalam, ze chociaz przez ciaze bede mogla sie nimi nacieszyc... A wlosy na cale szczescie myje tylko 2 razy w tygodniu:D A przed ciaza co 2 dzien... A co do rocznicy - nastrojowa kolacja bedzie fajnym pomyslem - tym bardziej w wielorybim stanie:-)

Kajuchna - super, ze juz niedlugo bedziecie w domku!!!

Framama - daj troche tego powera, bo ja ostatnio juz nie mam sil na nic... Dobrze, ze okna mam wszystkie pomyte -tylko cos nastroju brak na wyprasowanie i zawieszenie firanek:baffled:

Aśka
- ja juz za duzo w lustra nie patrze...

kartagina - jestes mega dzielna;) Ale wiedzialam, ze wytrwasz az tyle :-p

Mdła - :-D:-D:-D:-D:-D to urodz jutro, bo dzis kolej Zapo :D

Właśnie - ciekawe co u niej... Od 7 rano o niej mysle:-)

Ja dzis bylam w NFZcie po karte chipowa do lekarza - jestem 1,5 roku po slubie a dopiero wymienilam :D A teraz prasuje moje wyprane lumpkowe zdobycze:D

Ale bym chciala, zeby moj syn na swiecie juz byl... Spakowala bym go teraz do wozka i poszla na spacer - jest tak piekna pogoda... A ze wciaz jestem hipopotamem to mi sie lazikowac nie chce bo zaraz sie mecze... Wiec siedze w domu z otwartymi oknami:cool2:

k.a.j.a- zawsze to jakis poczatek a napewno milej niz w szpitalu, widze zaopatrzenie w butle spore, oby do niedzieli i wtedy mozecie pomalu organizowac sobie codziennosc, trzymam mocno kciuki za Was- jak caly czas zreszta :)

Witajcie dziewczyny! Dzisiaj pospałam do 9 ale nadal coś mi się chce spać, chyba się zdrzemnę :-D Wczoraj na Grze o Tron prawie usnęłam - dziewczyny zgadzam się z Wami że ten sezon coś nie wkręca....

W piekarniku udziec z indyka i ziemniaczki - ale zapachy mam w domu!!!! :tak:

Byli fachowcy od lodówki i okazało się że 1 z 3 sprężyn od sprężarki zepsuła się i nie da się wymienić tej sprężyny tylko całą sprężarkę a to koszt 550 zł :no:Jeżeli hałas bardzo nie przeszkadza to lodówka moze tak działać kilka lat (nawet do 7) więc podjęłam decyzję że nie naprawiamy! No bo bez sensu skoro lodówka działa. Tylko raz na godzinę czy nawet rzadziej stuknie w niej coś!

A na pralkę nadal czekam - dzisiaj mają ją przywieźć :-D:-DUziemiona trochę jestem, bo chciałam iść z psem na spacer do lasu - pogoda cudna, ale co tam. Jutro za to idę do fryzjera i na manicure!!! :-D:-D

Sembo - a może pójdźcie gdzieś coś zjeść "na miasto"... Mi ostatnio marzy się kaczka po pekińsku ale wybrać się nie możemy. Dziewczyny z Wawy - może macie do polecenia jakąś knajpę gdzie można zjeść dobrą kaczkę po pekińsku?? :confused:

Ciekawe co tam u Zapo....

Chmurka, kofty się robi z mielonej wołowiny. Ja robię tak, że do wołowiny dodaję jajko, odrobinę drobniutko posiekanej cebuli. Przyprawy wg uznania - zależy, jaki sos do nich. U mnie wczoraj sól, pieprz i mięta, ale można np. curry, paprykę, cokolwiek. Formujesz z nich takie "kiełbaski" (można nadziać na patyki do szaszłyków) i smażysz na niewielkiej ilości tłuszczu. I do tego podajesz sos, jaki tam chcesz. Czosnkowy, pomidorowy itp.

Ostatnia edycja:
reklama
hej Majówki
próbujemy się ogarnąć, ale na kompa dużo czasu to nie będzie
narazie (odpukać w niemalowane) dzieciaki spokojne, jedzą, śpią i robią kupkę :)
Ania też jakoś spokojnie przyjęła nas w domu, strasznie się za mną stęskniła, więc narazie mam taki "ogonek"....wszędzie z mamą. Ale podgląda przy karmieniu, przewijaniu, chodzi zagląda do dzidziusiów czy śpią i nie płaczą.
Czekamy na wieści od Zapominajki, mam nadzieję, że już po wszystkim i wszystko ok.

Do góry