dzien dobry,
ciezko nadarzyc tu nawet jak nie bylo sie jeden wieczor
ja dziecie z m wyprawilam juz z domku, zaraz sama sie musze szykowac i na zakupy
zgadzam sie z Framama by zobaczyc serduszko i sie nie stresowac ze go jeszcze nie ma najlepiej po 7 tygodniu
Aska- trzymam mocno kciuki by wszystko bylo dobrze
czarnulka- witaj, co do przeziebienia kazdy lek musisz skonsultowac z lekarzem na wlasna reke - wedlug mojego lekarza- mozna wziac jedynie paracetamol, wiec najlepiej zapytaj czy mozesz to brac, albo domowe sposoby, mnie od wczoraj tez cos w gardle drapie, narazie tylko mleko z miodem
nanulika- mi gin nie kazal kawy i czarnej herbaty i wogole wszystkiego co z kofeina zwiazane ale to moze przez 2 poronienia i teraz tez plamilam, ja czytalam ze najlepiej pozostac przy jednej kawie dziennie, ale to co lekarz co artykul to inaczej mozna przeczytac
lumo- ja tez kawosz, ale teraz zero kofeiny, czasem caro
ale to zaden zamiennik
nie rozbudza
Noelle- przy tej pracy ktora opisujesz naprawde na czas ciazy przystopowac, niech szybko daja ci jakies zaswiadczenie
aangelika01- witaj
co do zakupow dla dziecka to mnie tez kusza, ale narazie czekam do conajmniej 14 tygodnia, ja na raty kupowac nie musze bo w sumie wszystko mam albo po synku albo poltorarocznej corci mojej siostry, wiec tylko jakies drobiazgi trzeba bedzie doikupic i chyba wozek gdyz nasz troche sie "rozkraczyl"
minervaa- super ze spiworek kupilas, ja jestem jakos strasznie przewrazliwiona by dziecko do conajmniej roku w spiworku spalo i napewno moj maluszek tez tylko w tym bedzie sypial
aniaczek- ja serduszko widzialam 5+4, ale tylko jak moj gin na monitorze wlaczyl kolory przeplywu krwi to w malenstwie tetnil czerwony punkcik, na czarno-bialym usg widac nie bylo, poniewaz plamilam mialam tez we wtorek usg i juz na czarno bialym tez byl widac malutki punkcic, wtedy wedlug usg byl 6+6
Iowonka- moj syn jeszcze nie wie o dzidzi , dowie sie duzo pozniej, slyszalam ze sa fajne ksiazeczki dla dzieci tlumaczace pojawienie sie nowej osobki moze kup taka i czytajcie razem opowiadaj jej jak to bedzie fajnie byc starsza siostra, moj synek ma wrecz przeciwnie czesto bawi sie autkami i mowi ze to sa bracia albo mowi ze chce zeby jego kuzynka byla u nas caly czas wiec chyba problemow nie bedzie
mamolinka90- wiem co czujesz wspolczuje i mocno trzymam kciuki by szybko sie udalo
i to chyba wszystko narazie tak po krotce, teraz zmykam cos do jedzenia kupic bo gloda mam