reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Nanu, tę no-spę z magnezem to najlepiej 3x1 spróbuj, powinno się wyciszyć do jutra. Jeśli nie, to IP zdecydowanie!
A, no i spróbuj leżeć na boku, bo na plecach i w pozycji półsiedzącej może się nasilać.

reklama
kartagina- tak wlasnie z tego powodu wolalabym uniknac 20 kwietnia :) zwlaszcza ze mieszkam w de i nie chcialabym by moja cora dzielila to swieto z tym chyba najbardziej znanym austriakiem :)

nanulika- oby nospa i magnez pomogly, ale jak fiolkowa napisala jak sie nie uspokoi to na ktg dla swietego spokoju

citrus- gratuluje szczesciaro, ale ty potrafisz pisac wiec nie dziwne ze twoja opinie nagrodzono :)

citrus gratulacje:)
nanu widze ze masz tak jak ja jak leze jest ok a jak tylko wstane brzuch twardy i ciagnie do dolu:wściekła/y:kurde nawet siedziec sie nie da.normalnie zaczynam powoli panikowac bo nie wiem czy to przepowiadajace czy nie:wściekła/y:

Nanu jako doswiadczona(az zanadto)w temacie i pouczona przez polozna podpowiem jeszcze dluuuga kapie.Minimum 20minut w wannie z milym zapachem i ciepla(ale nie goraca) woda.Powinno pomoc.A pozniej leniuchowania ciag dalszy bo jak pomoze to i tak powinnas polezec!A jak nie macie wanny to prysznic.Woda dziala wyciszajaco.Jak po takiej kapieli i no-spie nie przejdzie to ktg.

Citrus ostatnio szczescie Ci sprzyja!Gratulacje!

Mnie data zadna nie przeszkadza.Najwazniejsze zeby Malenka byla zdrowa,porod przebiegl bez komplikacji i zebysmy jak najszybciej byli znow razem w domu!A czy to bedzie 10-ty "smolenski" czy jakakolwiek inna data-nie robi roznicy!

Dziewczyny jak jest ze spacerami?Jak by byla ladna pogoda to ja bym poszla od razu.Dzisiaj zaczelam szukac ale w internecie same bzdury znalazlam. 2-3tygodnie :szok: werandowania!Ja w styczniu z Zuzka po 5 dniach wychodzilam.Wiec jak bedzie ladna pogoda to bym od razu ruszyla chetnie.Jak to jest?Jak Wam mowili na SR?

Ostatnia edycja:
ewelinkaam tylko ty jesteś trochę dalej niż nanu! dziewczyny bez paniki, leżcie sobie spokojnie, bierzcieleki a w razie co wiecie co! mi też tak twardniało, od lutego i zaczęłam brać tak jak Cytryna pisze- 3x1 nospa i magnez na stałe i od tego czasu spokój!czasem coś poboli ale to normalne już teraz

Citrus ty to jesteś szczęściara! ale recenzje piszesz świetne więc i w tym wypadku się przzydało!!! gratulacje

No ja magnez całą ciążę biorę 3x1
Teraz wzięłam dodatkowy no i nospe.
Może ta kąpiel faktycznie...
No u mnie kurcze mogłoby to poczekać. Jeszcze mam czas!

Mnie tak brzuszydło twardniało już w 27 tygodniu i chwała, że teraz już rzadko. Przy takim obłożeniu lekami to chyba nic dziwnego :-D Ale nie jest to przyjemne, absolutnie :baffled:
Teraz mnie z kolei pachwiny bolą i kości miednicy u dołu, więc łażę po domu jak pierdzielone Pingwiny z Madagaskaru, W. się ze mnie śmiał wczoraj i powiedział: "Ale śmiesznie wyglądasz z tym brzuchem!". A ja na to: "Jak śmiesznie? Twój syn jest w środku, do cholery! Sam go tam wsadziłeś i teraz się śmiejesz?" :-D

reklama
Nanu jako doswiadczona(az zanadto)w temacie i pouczona przez polozna podpowiem jeszcze dluuuga kapie.Minimum 20minut w wannie z milym zapachem i ciepla(ale nie goraca) woda.Powinno pomoc.A pozniej leniuchowania ciag dalszy bo jak pomoze to i tak powinnas polezec!A jak nie macie wanny to prysznic.Woda dziala wyciszajaco.Jak po takiej kapieli i no-spie nie przejdzie to ktg.

Citrus ostatnio szczescie Ci sprzyja!Gratulacje!

Mnie data zadna nie przeszkadza.Najwazniejsze zeby Malenka byla zdrowa,porod przebiegl bez komplikacji i zebysmy jak najszybciej byli znow razem w domu!A czy to bedzie 10-ty "smolenski" czy jakakolwiek inna data-nie robi roznicy!

Dziewczyny jak jest ze spacerami?Jak by byla ladna pogoda to ja bym poszla od razu.Dzisiaj zaczelam szukac ale w internecie same bzdury znalazlam. 2-3tygodnie :szok: werandowania!Ja w styczniu z Zuzka po 5 dniach wychodzilam.Wiec jak bedzie ladna pogoda to bym od razu ruszyla chetnie.Jak to jest?Jak Wam mowili na SR?

ja zacytuje moja polozna (jesli nie ma -10 np. na dworze), na pytanie czy moge wyjsc z malym na spacer juz- bylo juz chyba 10 dni po porodzie- zapytala mnie a jak bylabys sama w domu z dzieckiem i musiala inne z przedszkola odebrac to co nie wyszlabys? generalnie dzieci sa tak przystosowane ze nie trzeba robic zadnych werandowan tygodniowych, nie zaleca sie oczywiscie na mrozy, gdy jest mgla itp. przy burzach ulewach i wichurach tez zadna sama nawet by pewnie nie wychodzila ale przy normalnej pogodzie odpowiednio ubrane dziecko i mozna wyjsc na space, ja tez musze zaprowadzac i odbierac teraz syna z przedszkola wiec my szybko wyjdziemy na dwor

Do góry