reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

hej babeczki

muszę Was nadrobić dziś caly prawie dzień leżałam i wypociłam się jak nigdy. We własnym łózku jak w saunie się czułam. Nie podoba mi się to choróbsko, na wszelki wypadek umówilam się na czwartek do internisty ale oby przeszło.

Citrus widzę, że Ty jak i ja juz dłuższy czas walczysz z moczem, ja już wiem że do końca ciąży tego się nie da u mnie naprawić, bo tyle miesięcy się leczyłam a cały czas te wyniki kiepskie.

Sembo mi też połozna kazała ograniczać słodycze ale jak ja nie umiem:sorry: i wcinam, po porodzie nie będzie można więc teraz korzystam

reklama
Hej Wam majóweczki. Dawno mnie nie było, w czw wizyta i zobaczymy jak szyjka i czy mała nabrała trochę ciałka. Wielkanoc spędziłam w szpitalu, miałam skurcze, ale już wszystko ok (nie wiem czy Wam pisalam...). Mam ogromna prosbę do Was- może ktoraś z Was używała clexane i miała na zniżkę i nie ma co zrobić z tym co zostało? Chetnie kupię! Będę wdzięczna również za popytanie wśród znajomych- z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam Was!

Aisha, ja wciąż pamiętam o Tobie i o Clexane! Jeśli tylko będę mieć nadmiar, dam znać. Wiem, jaka jest różnica między refundowanym, a pełnopłatnym :confused2:
A szyjka chyba okej, chociaż młody wali w nią ostro. Teraz to już blisko bezpiecznego terminu, więc się mocno nie martwię :-p

hej babole - widzę komplet mmusiek nadal jest!

ja wróciłam z zakupów, od 16 łaziłam po CH, tesco, na koniec kolacjoobiad w pizzyhut.
Dom uzupełniony o wszelkie braki chemiczno spożywcze, uff....
Matylda zyskała 10 par skarpetek - nie miała ani jednej:)
Mama-ja zyskała wazon i tulipany oraz stanik do karmienia i zapas kosmetyków....
Oprócz tego lodówka pełna więc będzie trochę spokoju....

padam na pycha, dalej głowa boli w okolicy prawego oka, paracetamol - kawa - spacer nie pomogły...
skóra piecze - kupiłam kolejne cudo do smarowania tego brzucha pod cycami bo naprawdę mam wrażenie że mi tam skóra pęknie:/

jutro odpoczywam... rano tylko rosół wstawię i poprasuję trochę w miarę sił....

co do alkoholu to ja też mam jawny plan odciągać w razie potrzeby!

W końcu własne wesele mam!!!

właśnie mnie S rozbawił,
pokazałam mu to zdjęcie - pewnie znacie:)

Dziecko urodzone w worku owodniowym | SOSrodzice.pl

On: o ja cie!
Ja: Matylda teraz tak wygląda:)
On: Jak biała kiełbasa!!!! :D

Ostatnia edycja:
nanulika a myslalam ze tylko ja tak mam....podobno sudocrem albo linomag albo alantan plus na to pomoze....tlyko mnie szczypie tylko pod jedna piersia....

miałam nadzieje,ze popsuł mi się jakiś ząb ,ale niestety nie.
mam jakieś guzki na dziąsłach . mam płukac dento fresh ,myć pastą sensitive kupiłam elmex zielony, i szczoteczkę ultra soft.
podobno to przez zmiany hormonalne. po porodzie ma wrocić do normy.
jezu kiedy ten poród. ja się wykończe. to mnie serio boli......

współczuję, przejdzie po porodzie, ja miałam taką masakrę w ciąży z Zosią, jeśc nie byłam w stanie, po porodzie przejdzie... no po paru dniach mi przeszło... teraz tylko krwawię jak wampir i mam lekkie zapalenie dziaseł

dziewczyny, do którego tc dzieciaczki tak się wiercą? czy jest nadzieja że po 36tc ich ruchy są już mniej bolesne? zwariować można:baffled:

u mnie sa mniej bolesne... wierci sie ale mniej kopie, natomiast nacisk na szyjkę coraz większy i bolesnosc też...

ale znam przypadki gdzie kobieta jadła tylko gotowanego kurczaka z ryżem i marchewką, przynajmniej szybko schudła :) :-)

ja tak kończyłam karmic - nie polecam... no ale zaczęłam od normalnego jedzenia minus wzdymajace, bąbelkowe itp i drogą eliminacji doszłam własnie do diety kurczak, ryż, marcheka i jabłko... efekt - ja zbierałam się 2 lata (zwłąszcza kości), a Zosia ma uczulenie na drób i bialko / zółtko kurze...

Ja bym sobie nie darowała piwa z sokiem korzennym w mojej ulubionej knajpce na plaży, bo bywamy tam tylko latem, raz albo dwa w sezonie, na dodatek o ile w ogóle znajdzie się miejsce :-D

O, a ostatnim razem gdy tam byliśmy, była nasza druga rocznica wspólnego mieszkania i właśnie tam podjęliśmy decyzję o dziecku :-)

czyżby korzeń pucki???????
myśmy raz pojechali do Pucka na korzenia z Krakowa - nasżło nas kupiliśmy bilety na nocny piątek/sobota do Gdyni, narabaliśmy się korzeniem jak działa i wróciliśmy nocnym niedziela/poniedziałek... wzięliśmy ze soba tylko karimaty i śpoiworki:-D
no i kasy wbród, bo w niedzielę trza było jeszcze rybę w porcie rybackim zszamać, no i sie korzeniem nieco podleczyć:-D:-D:-D

no, a ja do kompletu atrakcji mam jeszcze jedną - jutro na 3 dni z Zosia do szpitala - na badania... nie wiem jak dam radę, no ale trzeba to trzeba, potem bedzie mniej czasu...

idę spać!

reklama
co mam zrobić jak spać nie mogę?
obudziałam się na siku i oczy jak 5 zł i nici ze spania :wściekła/y:

Kora trzymam kciuki za Waszą wizytę szpitalną i oby Zosia nie miała alergii.

Aisha współczuje stresów. tdbaj o siebie!

Nanu skąd Ty bierzesz na takie długie zakupy?

Do góry