reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Kochane moja polozna...zdurniala! :-D Prowadzi teraz gimnastyke dla kobiet w ciazy i zadzwoni zaraz jak skonczy.Ale generalnie-zdurniala po prostu!Wez dluga kapiel i duzo dawke magnezu-powinno przejsc.No tak-bralam,plawilam sie w ciagu ostatnich 2 dni 2-3razy dziennie.Nie pomoglo.:-)
Dlaczego ja zawsze musze jakis niestandardowy przypadek byc?! Juz nasz rodzinny sie smieje "Bo pani jest...hmmm...bardzo wyjatkowa" :-) Z wyrostkiem 2 dni mnie odsylali bo nie byli pewni.Atak byl nieszablonowy i w koncu po tych 2 dniach mnie na szybko w nocy kroic musieli!A takie operacje w plan sie wpisuje i w nocy sie takimi drobiazgami nikt nie zajmuje.No chyba ze...

Noelle moze rzeczywiscie nozki w zebra ci mlodziez wciska?Kilka razy mi moja mlodziez tez tak przypiekla.Poobijane zebra mialam normalnie-czulam kilka dni jakby byly calkowicie posiniaczone.Obmacaj i moze sprobuj delikatnie zasugerowac zmiane pozycji? ;-)

reklama
Mnie dziś w nocy trochę brzuch dokuczał. Z lekka bolało jak przy miesiączce, trochę w krzyżu... TROCHĘ, a ja sobie pomyślałam, że jeśli porodowe są GORSZE o pięć tryliardów razy, to niech mnie od razu ktoś ogłuszy i obudzi, jak już będzie po wszystkim.
Czemu dziecka nie mogą wyciągać laparoskopowo... :sorry2: :-D

ja póki co nie mam jeszcze skurczy przepowiadających, czasami tylko twardnieje mi brzuch ale to zwykle jak chodzę. Ten poród wydaje mi się taki odległy... choć i tak pewnie cesarkę będą chcieli mi zrobic troche szybciej. Może dzis sie dowiem.
Mdła powodzenia u położnej.

Noelle Ty studiowałaś we Wrocławiu? W którym szpitalu miałaś praktyki?

Ostatnia edycja:
Cześć laski :)

Mdła współczuję dolegliwości ... ale może faktycznie mała już coś kombinuje, żeby się na tą stronę wepchać ??

Eklerka oby tak dalej z Michałem. Temperatura niższa, i ważne, że pije. &&&&

A ja już mam dość .... taki mi się katar przypałętał ... że płakać mi się chce z bezsilności. Prawie całą noc nie spałam, przy głowie miałam pieluchę nasączoną olbasem - ale to i tak mało dało. Nie mogłam oddychać. Gardło też boli ... piję napar z majeranku, zrobiłam syrop z cebuli, psikam do nosa jakieś specyfiki ale to jakoś mało daje. Coś czuję, że nie obędzie się bez lekarza :wściekła/y: Trochę się boję, że takie przeziębienie może przyspieszyć poród:wściekła/y: a wolałabym jeszcze trochę się pokulać.

....godzine przebieralam w szafie...wiecie ,ze mi sie wszystkie ubrania skurczyly???włącznie z majtkami??

Wikki w kazdym,ktory ma porodowke itp oddzialy:-)

Aśka idź może do lekarza, bo im szybciej się wyleczysz tym lepiej dla Ciebie i dziecka.. :-)... Sama jestem po przebytej anginie ropnej i ogromnym katarze więc doskonale Cię rozumiem... ale leki postawiły mnie na nogi dość szybko... :tak:

Mdla- ja wlasnie sie doinformowalam ze te mocniejsze bole miesiaczkowe moga pojawic sie kilka dni przed porodem ale tez kilka tygodni przed... wiec ciezko wyczuc jak to u Ciebie jest :)
ja to panikara jestem i jak cos to odrazu do lekarza lub szpitala na wyjasnienie co i jak

eklerka- z jednej strony to dobrze ze to nie powiklania poszczepionkowe, z drugiej i tak sie swoje wymeczycie, wspolczuje i oby szybko przeszlo

za wizytujace trzymam kciuki

pospałam, może najbezpieczniej będzie przespać tą końcówkę ciąży i obudzą mnie jak ciebie Cytryna- po wszystkim:-D swoją drogą to się nie martw kochana, może akurat będziesz miała spokojny i bezbólowy poród!! laparoskopowo może i można by było ale musiałby to być ogromny laparoskop i ogromna dziura po nim bo i Mati mały nie jest!!:-D

Mdła ty to będziesz miała co opowiadać po porodzie:-):-) Trzymaj się jakoś jeszcze, wiem że łatwo się mówi ale życzę szczęscia!!!

Aśka łykaj jeszcze wit. c. Mam nadzieję, że się wykurujesz.
Cytrynka życie nie jest łatwe, a ból w czasie porodu to coś o czym się zapomina. Grunt to pozytywne nastawienie! Zawsze możesz o przeciwbólowe specyfiki poprosić.
Wiikki no jak cc to już może za 2 tyg. będziesz miała.

A ja tak z innej beczki. Kiedy będziecie butelki i smoczki szykowały dla maluchów? To znaczy po wyjściu ze szpitala, czy wcześniej.

reklama
Do góry